Lohiperhojen vyö?

Keskustelut » Perhonsidonta

Viimeisin viesti: player 3.1. 2008, 11:59

Uusi aihe Vastaa ketjuun
2 vastausta,   1 sivu   Aseta vahti Lisää vahti
L_a Lohiperhojen vyö? 3.1. 2008, 10:05 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Tässä jonkin aikaa sitten täytyi aloitta lohiperhoejn sidonta kosksa ensi kesänä olisi tarkoitus lähte ensimmäistä kertaa heittämään lohijoelle. Perhot onnistuvat jotenkin mutta vyön sitomisessa on hieman ongelmia jos materiaalina on strutsi. Olisiko kenelläkään antaa jotain vinkkejä tuohon vyön sidontaan?

Miika_ Re: Lohiperhojen vyö? 3.1. 2008, 10:52 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Erään seikan olen itse huomannut. Kun otat siikasen käteesi sen toisella puolella kiiltää ruoti. Käännät kiiltävän puolen runkoon päin ja kierrät sitten. Itsellä strutsivyöt eivät aluksi onnistuneet juuri tämän takia. En tiedä ymmärsitkö, mutta ehkä huomaat sen itse.

Miika

player Re: Lohiperhojen vyö? 3.1. 2008, 11:59 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Miika tuossa laittoikin jo sen mitä olisin tähän antanutkin neuvoksi. Jos oikein hienostellaan, strutsi sikanen kastellaan ja sen sikaset asetellaan ruodin samalle puolelle. Siis siitä kiiltävästä ruodista pois päin. Se lienee ollut se tapa jolla menneitä vuosina sitojat sai muutamalla kierroksella riittävän tuuhean vyön aikaan.

Itse en vyötä muokkaile, ruoto runkoa kohti vain kiertäessä ja oman maun mukaisesti kierroksia vyölle. Omissa kalastusperhoissani vyö on kierretty "tahmealle" lakkapinnalle.

2 vastausta,   1 sivu   Aseta vahti Lisää vahti
Edellinen aihe Takaisin aiheisiin Seuraava aihe