Lohiperho sidonnan aloittaminen.

Keskustelut » Perhonsidonta

Viimeisin viesti: Pentagramm 7.4. 2008, 22:20

Uusi aihe Vastaa ketjuun
9 vastausta,   1 sivu   Aseta vahti Lisää vahti
ÄijänKäppänä Lohiperho sidonnan aloittaminen. 3.4. 2008, 20:28 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Olisin tässä siirtymässä toiseen asteeseen perhonsitomisessa ja ajattelin alkaa sitomaan lohiperhoja. Joten voisiko joku lähettää kuvia omista ensimmäisistä lohiperho sidoksista ja listan siitä mitä kaikkea pitäisi olla, jotta pääsee hyvin alkuun.

kiitos

Pentagramm Re: Lohiperho sidonnan aloittaminen. 3.4. 2008, 20:48 Vastaa tähän viestiin Vastaa
ÄijänKäppänä kirjoitti:
> Olisin tässä siirtymässä toiseen asteeseen perhonsitomisessa ja
> ajattelin alkaa sitomaan lohiperhoja. Joten voisiko joku lähettää
> kuvia omista ensimmäisistä lohiperho sidoksista ja listan siitä mitä
> kaikkea pitäisi olla, jotta pääsee hyvin alkuun.
>
> kiitos

***********************************************************************

Tässä yksi linkki jossa mm. Kupsalan Juhon ensimmäinen lohiperho sekä monen muun tälläkin palstalla vierailleen henkilön ensimmäinen lohiperho http://www.taoft.fi/phpBB3/viewtopic.php?f=44&t=1909

Minä olen aivan väärä henkilö vastaamaan tuohon esittämääsi kysymykseen, voisi vaikka Playeri avautua ja kertoa omat salansa!:)

player Re: Lohiperho sidonnan aloittaminen. 5.4. 2008, 11:20 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Jaaha.. kiitos vaan vastuun siirrosta... Ostoslistan laatiminen on aina kivaa kun ei ole omasta pussista pois..

Lähtisin liikkeelle seuraavasti:

Selvitä alkuun mitä perhoja alat sitomaan, niiden resepteistä materiaalit sekä värit. Valitse alkuun perhoresepteistä sellaisia joissa on paljon yhteisiä materiaaleja sillä vähennet ostosten määrää alkuvaiheessa. Ota alkuun tavoitteeksi sitoa kunnon kalastusperhoja ilman mitään kikkailua. Tavoitteella "jokainen perho edeltäjäänsä paremmin" olisi tavoite, eli pidä aina edellinen perho näkyvillä.

Koukut:
* ykshaarat peruskokona 2/0 ja tarvittaessa 1/0 ja 3/0, hyviä koukkuja ovat kalastukseen Gamakatsu ja TMC sekä Partridge. Kauniita perhoja saa aikaiseksi TMC 202SP koukkuun, mutta sen aika on sitten kun mittasuhteet alkaa noissa muissa koukuissa osumaan kohdalleen.
* kaks- ja kolmihaarat 8-4 kokoisina, niistä en suosittele mitään erityisesti ovat jokainen omanlaisiaan

Materiaalit:
* helaksi extra fine tai fine ovaali kulta ja hopea
* kierteinä kulta, ovaali ja kupari ovaaleina sekä litteänä niitä eri levysinä
* erivärisiä silkkejä, niitä tarpeen mukaan voisi hankkia aina pikkuhiljaa, UNI on yleisin tuotemerkki mutta on keinokuitua, olen itse tykästynyt aitoihin silkkeihin. Hanki perusvärit kuitenkin alkuun, keltainen, viininpunainen, oranssi, musta, vihreä jne

Häkilähöyheniä tai niskoja, Helmikana eriväreissä ja perusväreissä kukkoa, perus grizzle kuuluu kalastusperhoissa erinomaisiin hankintoihin. Tuosta Helmikanasta vielä, paras ostos itsellä oli koko helmikanan nahka, siinä on monentyyppistä höyhentä perhon erikohtiin.

Pyrstö tarvikkeeksi ja miksei katteiksi kultafasaanin pää.

Siipi materiaaleissa lähtisin liikeelle karvan ja mallardin yhdistelmästä. Oravaa eri väreissä (tai sellainen lajitelmapussi), temppelikoiraa ja hopeakettua eri värissä, myös vuohi on yllättävän hyvä ostos (sitäkin saattaa saada lajitelma pusseina). Mallard on taasen perustarvike eikä sitä ole koskaan tarpeeksi, siinä muuten koko large riittänee ainakin 2/0 ja 3/0 koukuille.

Siis kun taitoa karttuu, kehään astuu hanhet, kalkkunat sun muut levysiipien tekemisen salat.Sellainen perustaito käsitellä mallardia on hyvä olla kun siirryt levysiipisiin. Heti kun karvan ja mallard:n yhdistelmäsiipi sujuu, siirry sitomaan sekaan sulansikasia ja siitä edelleen sikaset levyinä, siitä jatkat naitettuihin levyihin jne. Rungot täytyisi olla kalastavassa perhossa, miksei kisaperhoissakin todella kunnossa, siipeä etupäässä tarvitaan uittamaan (kannattalemaan sekä antamaan liikettä) perhoa.



Tässä yksi minun ensimmäisistä tänne esille laitetuista karvasiivistä:
http://perhorasia.fi/Fly/Fly.thtml?flyID=11905

Muutenhan siinä minun profiilissa näkyy miten minulla sidonta on kehittynyt, karvasiipiä olen sitonut koko sidontahistoriikkini ajan yli 20 vuotta. Pikkuhiljaa olen yrittänyt kehittää sidontataitoani.

Kultafasaanin nahka sekä pyrstö, nahassa on moneen kalastavaan perhoon pyrstöt sekä alussiivet ja kf:n pyrstöä taasen on aikasmonessa klassikossa.

Pentagramm Re: Lohiperho sidonnan aloittaminen. 5.4. 2008, 22:48 Vastaa tähän viestiin Vastaa
player kirjoitti:
> Jaaha.. kiitos vaan vastuun siirrosta... Ostoslistan laatiminen on
> aina kivaa kun ei ole omasta pussista pois..

No minäpä tiesin että näistä hommista oot aivan liekeissä!;)

Jäikö peteltä sanomatta bucktai, vai pidätkö aloittelijalla turhan vaativana materiaalina vai tarpeettomana vai kenties erehys?:O

Hyvän listan laadit...:)


GlenButerol Re: Lohiperho sidonnan aloittaminen. 5.4. 2008, 23:31 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Green, Red ja vaikka Orange Butt..Noista on hyvä lähteä

Silkit, Eumerilla on ainakin varsin hyvä sarja jossa on 12 rullaa eri väreissä hintaa n.5e.

Petri tuossa sanaisen arkkunsa tyhjensi joten ei muuta lisättävää..Tsemppiä vain.

player Re: Lohiperho sidonnan aloittaminen. 6.4. 2008, 19:57 Vastaa tähän viestiin Vastaa
voi pahus... jäikö Bucktaili pois... Hyvä. Laitetaan sekin listalle, mutta sen ostelussa kannattaa olla tarkkana, karva ei saisi olla liian paksua. Jäi muuten rämemajava eli nutria pois myöskin.

Mutta kaikkea ei kannata hankkia kerralla, alkuun toisiaan valikoida perhot joita aikoo sitoa, nekin kannattaa valita siten että samoista materiaaleista saa erilaisia perhoja aikaiseksi. Jos hommaan jää kiinni, sittenkin harkiten ostaen materiaaleja.

Pentagramm Re: Lohiperho sidonnan aloittaminen. 6.4. 2008, 21:48 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Joo rämemajavapa tosiaan, pitäisi itsekkin hankkia sitä... Mielestäni myös kallio kettu on vallan mainio materiaali pieniin 2 haara lohiperhoihin!:)

player Re: Lohiperho sidonnan aloittaminen. 7.4. 2008, 08:09 Vastaa tähän viestiin Vastaa
No voi hyvänen aika.. Kalliokettu, sekin jäi pois. Se on enemmän kuin hyvää karvaa, laadusta riippuen jopa 3/0 ykshaara koukuun alussiipenä.

borsse Re: Lohiperho sidonnan aloittaminen. 7.4. 2008, 20:36 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Olisiko rämemajava ja bucktail aloittelijalle vaikeita karvoja, oravalla aloittelisin. Jatkossa sitten oravaa alle ja mallardia katteeksi, siitä on hyvä aloitella sekasiipisten teko.

Pentagramm Re: Lohiperho sidonnan aloittaminen. 7.4. 2008, 22:20 Vastaa tähän viestiin Vastaa
borsse kirjoitti:
> Olisiko rämemajava ja bucktail aloittelijalle vaikeita karvoja,
> oravalla aloittelisin. Jatkossa sitten oravaa alle ja mallardia
> katteeksi, siitä on hyvä aloitella sekasiipisten teko.

Niin... Parempi aloittaa oravasta ja edetä siitä sitten pikkuhiljaa porras kerrallaan etiä päin. Orava kannattaa leikata oikean mittaiseksi tyvestä ja itselläni on ollut tapana laittaa oravaan siis aivan leikkuu kohdan päähän tippa lakkaa, helpottaa muuten huomattavasti koukulle panemista, mutta ei välttämättä kannata ottaa minusta mallia, itse opin tosin tämän kantapään kautta!:D

9 vastausta,   1 sivu   Aseta vahti Lisää vahti
Edellinen aihe Takaisin aiheisiin Seuraava aihe