Sidonta innostus

Keskustelut » Perhonsidonta

Viimeisin viesti: Murmeli 31.5. 2008, 10:53

Uusi aihe Vastaa ketjuun
2 vastausta,   1 sivu   Aseta vahti Lisää vahti
Mikko_78 Sidonta innostus 30.4. 2008, 19:51 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Millähän sitä innostuisi tauon jälkeen sitomaan perhoja??

Meinaa monesti jäädä tuo perhojen teko talvella, viikkoa ennen reissua niitä sitten väsätään yötä myöten....

Onko tämä kuinka tavallista muilla??

Elvis Re: Sidonta innostus 1.5. 2008, 13:51 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Mikko_78 kirjoitti:
> Millähän sitä innostuisi tauon jälkeen sitomaan perhoja??
>
> Meinaa monesti jäädä tuo perhojen teko talvella, viikkoa ennen
> reissua niitä sitten väsätään yötä myöten....
>
> Onko tämä kuinka tavallista muilla??

Sama vika. Motivaatio on kateissa ja inspiraatio hukassa. Etenkin kun vuosien harrastamisen jälkeen perhoja on kymmeniä rasioita ja niitä eniten käytettyjä varmasti loppuiäksi vaikka ei uusia sitoisikaan. Toisaalta kun muksut olivat pieniä, ei voinut pitää aiempaan tapaan välineitä "tyrkyllä", jolloin perhoja pääsi sitomaan silloin kun siltä tuntui.

Nyt keväällä auttoi kun kävin törsäämässä uusiin tai laadukkaampiin tarvikkeisiin, mm. Grizzly-satula innosti sitomaan vuosien tauon jälkeen uusia spuddlereita (tosin tuli kalliiksi, kun piti inspiksen herättyä hankkia cree ja mustakin). Nyt niitä spuddlereita on sitten riittävästi, mutta uusia syntyy ihan huvikseen. Samoin minulle uusien materiaalien hankkiminen pakotti opettelemaan niiden käyttämistä, mikä oli myös hauskaa.

Seuraavaksi ajattelin järjestellä sidontapakkeja ja laatikoita, joista monesti löytyy joitain heräteostoina hankittuja materiaaleja, jotka ovat sittemmin unohtuneet.

Joskus inspis herää myös jonkin kirjan avulla. Viime talvena tuli innostuttua sitomaan Oliver Edwardsin Perhovaliot-kirjan avulla, vaikka en juuri sen kirjan perhoja sitten kauheasti sitonutkaan.

Ehkä se motivaatio vain kaipaa välillä herättelyä, noiden spuddlereiden lisäksi on toki tullut sidottua kaikkea muutakin, mutta ilman niitä ei välttämättä olisi montaakaan uutta kokeiltavaa ensi kesäksi.

Murmeli Re: Sidonta innostus 31.5. 2008, 10:53 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Mulla kans ollut, että talvella ei tule sidottua perhoja. Nyt tälläviikolla olen urakalla sitonut, kun kerrankin siltä tuntuu, että haluaa sitoa. Olen ollut perhonsidonta kerhossa joku vuosi sitten ja silloin tuli sidottua paljon kotonaki, kun ammattilainen oli opastamassa. Nyt olen ite opettanut nuorempia sitomaan.

2 vastausta,   1 sivu   Aseta vahti Lisää vahti
Edellinen aihe Takaisin aiheisiin Seuraava aihe