Pintaperhon kelluminen

Keskustelut » Perhonsidonta

Viimeisin viesti: Mesikämmen 3.6. 2010, 11:38

Uusi aihe Vastaa ketjuun
1 vastaus,   1 sivu   Aseta vahti Lisää vahti
Tuunis Pintaperhon kelluminen 2.6. 2010, 17:02 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Olen sitonut perhoja jonkin verran ja tämmöinen asia tuli mieleen: Tuleeko pintaperhon kellua suorassa veden pinnalla vai onko asennolla väliä? Sehän imitoi veden varaan joutunutta hyönteistä, joten kellumisasentohan voi olla mikä vain. Olenko oikeassa ja mikä on oma käsityksenne asiasta?

Toinen asia koskee klinkhämer-perhoja. Miten perhon saa kellumaan suorassa? Mitä materiaalia tulee lisätä, mitä vähentää. Poly-siiven ja laskuvarjohäkilän määrä ilmeisesti vaikuttaa uintiin, mutta kuinka paljon?

kiitos vastauksista!

Mesikämmen Re: Pintaperhon kelluminen 3.6. 2010, 11:38 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Sidonnassa on hyvä huomioida häkilän siikasten pituus, etenkin jos pinturiin tulee runkohäkilä(puh,elk, jne).Tuon häkilän siikasten pituus pitäisi olla noin koukun kidan leveys, hyvä nyrkkisääntö minusta muihinkin pintureihin.

Klinkin pitäisi kellua suorassa jos laskuvarjohäkilää on kieretty n.5 kierrosta ja siipi ei ole kovin pitkä, niin kuin se ei tuossa muutenkaan saa olla kovin korkea "törö".

Klinkissä kelluntaainetta vain häkilään kalastettaessa.

Itse en ole huomannut paljonkaan eroa kalastavuudessa missä asenossa perho kelluu, jollei se sitten ole täysin ympäri tai jatkuvasti lappeellaan. Ainahan sen asentoa voi yritää korjata pienellä nykäyksellä siimasta, ennen kuin se ylitää oletetun kalan ottipaikan.

Eli jos tuo häkilän siikasten pituus menee kovin paljon yli koukun kidan leveyden, on pintaperhoilla tasapainovaikeuksia, asiaa voi yritää jälkikäteen korjata leikaamalla runkohäkilä koukun kidan levyiseksi.


1 vastaus,   1 sivu   Aseta vahti Lisää vahti
Edellinen aihe Takaisin aiheisiin Seuraava aihe