Neuvojen tarpeessa.

Keskustelut » Perhonsidonta

Viimeisin viesti: Portos69 9.1. 2011, 19:41

Uusi aihe Vastaa ketjuun
3 vastausta,   1 sivu   Aseta vahti Lisää vahti
NikkeK Neuvojen tarpeessa. 9.1. 2011, 17:17 Vastaa tähän viestiin Vastaa
n. Vuoden verran olen reenaillu tässä sidontaa, tosin ei mitenkää tosi aktiivisesti.
Ja nyt olisi vinkit tarpeen, eli miten pystyn päättelemään siististi perhon missä on häkilä.
Esim. Red tag niin kun pyöritän häkilän ja koitan päätellä niin aina muutama siikanen kääntyy pään sisään ja jää törröttämään ikävästi, jolloin niitä koittaa saksia lyhyiksi jotta ne ei tulisi pään lävitse.
Sitten Klinkhåmer, siiven saan tehtyä eturuumiin kohtalaisesti ja jopa häkilän saan pyöriteltyä, mutta päättely.... Ei onnistu tai jos onnistuu niin se on monen yrityksen tulos..
Siiten on vielä karvasiipiset, niin päästä tulee joko aivan liian pitkä tai siiven karvat tippuvat kun vähän koskee...
Koitan saada tehtyä nyt perhoja joita voisin laittaa tänne niin voitaisiin todeta virheet :)

Kiitos jo näin etukäteen auttaneille :)
-Nikke

Portos69 Re: Neuvojen tarpeessa. 9.1. 2011, 17:44 Vastaa tähän viestiin Vastaa
No itse ainakin saan tuon häliän sieltä alta pois nätisti ku teen sen solmun siihen päähän ihan käsin ja oon opetellu tekemään sen sillee yhellä kädellä että toisella voin samalla pitää sitä häkilää siellä takana että se ei sujaha siihen eteen. Vaihtoehtona voi tietty pyöräyttää pari kierrosta lankaa siihen häkilän juureen mikä pitää ne siikaset siellä takana ja sitten saa tehtyä rauhassa solmun. Klinkin häkilä ei tuu eteen ku päättelee sen perhon siihen siiven juureen häkilän alle riittävän ohusella langalla. ja karvasiiven saa pysymää kiinni ihan hyvin ku laittaa pari kierrosta lankaa ja sitten pienen tipan lakkaa ja taas pari kierrosta lankaa. ei karkaa siipi eikä tuu liian iso tuosta päästä. ja tuohon klinkkiin nii se päättely siihen häkilän alle ei onnistu muutakon harjottelemalla vaan, itelläki muutamia niitä joutu telkemään enneko sai sen langan jäämään sinne hyvin piiloon ja ei ne häkilän siikaset hapsottanu sieltä. Sekään ei tarvihe sitten ku pari 3 kierrosta lukitsemaan sen häkilän ja sitten solmut päälle ja ihan nii pieni tippa lakkaa ku vaa saat laitettua siihen solmun päälle.

Toivottavasti ees jotaki apua oli tästäki höpinästä :S

Ps meinas ihan unohtua. Eli katoppa että se häkilä tulee aina oikeinpäin ku sidot sen siihen perholle jos ne siikaset kaartuu väärään suuntaan nii sitä on sitten oikeesti hankala saaha mitenkää siististi ja hyvin siihen. Tämänkin oppii vaan tekemällä miten se tulee hyvin siihen.

NikkeK Re: Neuvojen tarpeessa. 9.1. 2011, 19:10 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Harjottelemaan.. :)
Taisin ehkä vähän ton häkilällisen perhon päättelyn selittää vähän huonosti.. Sitä meinasin että kun häkilän on pyörittäny ni se pitää lukita, niin siinä vaiheessa jää nuo siikaset väliin.
solmut ja päättely onnistuu mut ne siikaset jää nakelii :(

Ei kai tosissaa auta ku harjootella :)

Ja toki oli apuja, kiitos!

Portos69 Re: Neuvojen tarpeessa. 9.1. 2011, 19:41 Vastaa tähän viestiin Vastaa
NikkeK kirjoitti:
> Harjottelemaan.. :)
> Taisin ehkä vähän ton häkilällisen perhon päättelyn selittää vähän
> huonosti.. Sitä meinasin että kun häkilän on pyörittäny ni se pitää
> lukita, niin siinä vaiheessa jää nuo siikaset väliin.
> solmut ja päättely onnistuu mut ne siikaset jää nakelii :(
>
> Ei kai tosissaa auta ku harjootella :)
>
> Ja toki oli apuja, kiitos!

No tähän auttaa toki kanssa se että sen häkilän pyörittää oikeinpäin nii ne siikaset taittuu nätisti siitä eestä pois sinne taaksepäin. toki siihen aina vähän jää alle siitä kohalta mistä sen lukitsee mutta terävät ja muutenki hyvät sakset auttavat aika paljon siinäkin ongelmassa. Itse ainakin laitan sitä häkilää aina senverran siihen koukulle että se mitä jää langan alle harottamaan mihinsattuu nii reippahasti vaan saksilla pois siitä häiritsemästä.
taikka sitten kahtelet minkäverran tahot sitä häkilää siihen laittaa ja kiskot loput siikaset pois siitä sulasta. Sillon ei jää mitään alle ku lukihtee sen häkilän siitä pelkästä ruodista (vai mikä ikinä nyt onkaan) tai kummiski siitä jäljellejäävästä jutusta. :D

3 vastausta,   1 sivu   Aseta vahti Lisää vahti
Edellinen aihe Takaisin aiheisiin Seuraava aihe