Sidontavinkki-ketju

Keskustelut » Perhonsidonta

Viimeisin viesti: Helo90 29.8. 2012, 07:57

Uusi aihe Vastaa ketjuun
4 vastausta,   1 sivu   Aseta vahti Lisää vahti
JuhanaK Sidontavinkki-ketju 22.8. 2012, 15:30 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Heittäkääpäs jokainen kehiin yksi yksittäinen vinkki tai ahaa-elämys penkin ääreltä, jokin sellainen joka on ollut itselle hyvä oivallus tai vienyt sidontaa vähän eteenpäin.

Jos tää lähtisi liitoon, voisivat kaikki, aloittelijat ja konkarit, saada uusia näkökulmia. Voihan olla, että joku vaikka on sitonut kauankin, ja tehnyt jonkin asian jollakin tavalla, ja sitten huomaakin että AI, sen voi tehdä tollakin tavalla. Aloittelijoille tietysti erityisen hyödyllinen. Itse ainakin aikanaan koitin todella paljon ottaa selvää kirjoista ja netistä, mutta ne varsinaiset vähät taidot jotka ovat kertyneet, ovat tulleet ihan vaan sitomalla ja sitomalla.

Tähän alkuun vaikka tämä:
Lohiperhoihin siistin pään saa pitämällä lanka suht kireällä ja litteänä. Lisäksi auttaa kun opettelee tekemään solmun käsin, jolloin saa tarkasti kohdistettua ja voiman pidettyä juuri oikeanlaisena.

eemail Re: Sidontavinkki-ketju 22.8. 2012, 18:54 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Hyvä aihe:)
Mulla olis tämmönen kysymys: Kuinka paksua lankaa käytätte muddlerin teossa #6 ja #8 streamereissa ja päättelettekö muddlerpäiset striimut muddlerin sekaan? Minä käytän muudlerin teossa 6/0 lankaa mutta se katkeilee liian usein varsinkin kun sidotaan isompia peurankarvatuppoja. Kevlarlanka taas kestää hyvin mutta näkyy muddlerin välistä:(

Vinkki, höyryttäkää muddlerpää ennen muotoon leikkaamista. Karvat "avautuvat" ja päästä tulee paljon tiheämpi ja sitäkautta myös siistimmän näköinen.

tiedostopörriäinen Re: Sidontavinkki-ketju 26.8. 2012, 10:44 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Itse käytän mutlereihin 6/0 ja 8/0 UNIa. Joskus pieniin perhoihin benecchiäkin. Lanka ei katkee yleensä itselläni.

Vinkki samaan aiheeseen:
Tiiviin muddlerpään saa ehkä helpoimmin, kun ottaa aikas tuhdin kimpun ja levittää sen jo suurimmilta osin sormilla siihen varren ympärille. sitte pari ilmakierrosta ja kiristys. Peukun ja etusormen kynnellä pukkaa sitte tiiviisti.

Puppeleissa käytän nykyään muös melkeinpä samaa tekniikkaa.

Jermoni Re: Sidontavinkki-ketju 27.8. 2012, 15:07 Vastaa tähän viestiin Vastaa
eemail kirjoitti:
> Hyvä aihe:)
> Mulla olis tämmönen kysymys: Kuinka paksua lankaa käytätte muddlerin
> teossa #6 ja #8 streamereissa ja päättelettekö muddlerpäiset striimut
> muddlerin sekaan? Minä käytän muudlerin teossa 6/0 lankaa mutta se
> katkeilee liian usein varsinkin kun sidotaan isompia
> peurankarvatuppoja. Kevlarlanka taas kestää hyvin mutta näkyy
> muddlerin välistä:(


Kokeile käyttää noita GSP-lankoja (Ainaki muistaakseni Uni-Cord on sitä ja lagartunilta/benecchiltä saa sitä), ei katkea ellei spigotissa ole vikaa. Peurankarvat tai pienemmissä perhoissa koukku katkeaa ennen lankaa, ja paksuuskaan ei haittaa. Lanka on vain pirun liukasta, suosittelen vahan käyttöä pitoa tarvittaessa. Hintaahan sillä on moninkertaisesti mutta tuolla yhdellä rullalla sitoo aika monet muddlerpäät, eli ei käytännössä merkitystä. Helpottaa kummasti kun ei tarvitse pelätä, että joko se kohta taas räpsähtää... :)

Helo90 Re: Sidontavinkki-ketju 29.8. 2012, 07:57 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Ihan yleisesti oma vinkki on että lankaan kannattaa satsata koska se voi vaikuttaa niin positiivisesti kuin negatiivisesti lopputulokseen.

Itse käytän Power Silkiä sidontaan
http://mistpool.com/product_info.php?products_id=759

4 vastausta,   1 sivu   Aseta vahti Lisää vahti
Edellinen aihe Takaisin aiheisiin Seuraava aihe