Kärkiuppoava siima?

Keskustelut » Kalastusvälineet

Viimeisin viesti: GiZZmo 1.9. 2003, 18:17

Uusi aihe Vastaa ketjuun
2 vastausta,   1 sivu   Aseta vahti Lisää vahti
gizzmo Kärkiuppoava siima? 25.8. 2003, 19:15 Vastaa tähän viestiin Vastaa
No niin ja sitten itse asiaan. Pitäisi siis ostaa kärki uppoava siima luokalle 6-7. Jos teillä on mitään hyviä kokemuksia jostain merkistä olisin kiitollinen tiedosta. Ja sitten vielä se että mitenkähän nopeasti uppoava sen pitäisi olla?

PatilZ Re: Kärkiuppoava siima? 25.8. 2003, 22:27 Vastaa tähän viestiin Vastaa
gizzmo kirjoitti:
> No niin ja sitten itse asiaan. Pitäisi siis ostaa kärki uppoava siima
> luokalle 6-7. Jos teillä on mitään hyviä kokemuksia jostain merkistä
> olisin kiitollinen tiedosta. Ja sitten vielä se että mitenkähän
> nopeasti uppoava sen pitäisi olla?


Scientific Anglersin Mastery sarjasta Wet Tip- siima. Siiitä pitäisi löytyä II-V uppoamisnopeudet tuohon luokkaan. Siimassa on lisäksi eri uppoamisnopeudet eri kohdissa kärkeä (aivan uloin kärki siis uppoaa nopeimmin). Nopeus sitten käyttötarkoituksen mukaan - itselläni ollut #5 siimassa III (2,50-4,25 tuumaa/sekuntti). Olisi se voinut olla myös IV (3,75-5,25 tuumaa/sekuntti). Jotta selitys olisi täydellinen lisään tähän tiedon V luokan uppoamisnopeudesta, joka on ko. siimalla 5,5-6,5 tuumaa sekunnissa.

Elikkäsen siitä räknäämään mitä nuo luvut on sentteinä. Siiman hinta taas centteinä on noin 7000 toisin muistan nähneeni 9.8.2003 Seinäjoella siimaa (tätä ja muita ko. firman kärkiuppoavia) hintaan 3000 centtiä. Kauppa oli joku urheiluliike (Sportia???) aivan junaradan lähellä (asemalta pohjoiseen päin) ja ennen Lapualle (ja Lapuanjoelle) johtavan tien risteystä. Joku paikallinen varmaan tunnistaa liikkeen, jolloin kaupan nimen saatuasi voit kysellä postimyynnin mahdollisuutta.

GiZZmo Re: Kärkiuppoava siima? 1.9. 2003, 18:17 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Kiitos!
Pistämpä osoitteen korvan taakse.

2 vastausta,   1 sivu   Aseta vahti Lisää vahti
Edellinen aihe Takaisin aiheisiin Seuraava aihe