Lohisetti valintaan apuja

Keskustelut » Kalastusvälineet

Viimeisin viesti: Nuuskamuikkunen 7.6. 2005, 14:15

Uusi aihe Vastaa ketjuun
10 vastausta,   1 sivu   Aseta vahti Lisää vahti
MattiN Lohisetti valintaan apuja 14.5. 2005, 01:36 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Kysyisin mielipiteitä kokeneimmilla perhokalastajilta lohisetin hankintaan. Tarkoitus on kalastella Tenolla ja vastaavilla joilla. Olen kuitenkin aloittelija tässä lajissa ja haluasin sellaiset välineet, millä on hyvä aloitella ja kuitenkaan ei heti loppuisi taitojen karttuessa. Välineiden tulisi olla sopivia alaheittoon.

Itse olen harkinnut muutamia valmiita settejä:

1. Loop Adventure-2 15' #10-11 vapa + Loop CLW 8twelve kela
2. Vision 3Zone 14' #9-10 vapa + Vision KOMA kela
3. Scierra Avalanche 15 #10-11 vapa + Scierra Avalance kela (?)

Lisäksi olen harkinnut kahluuhousuiksi joko Vision Flywater- tai Fenwick Strecth housuja sekä kengiksi Vision Flywater-, Vision Extreme- tai Loop Outdoor kenkiä.

Olisi kiva jos saisin hyviä (ohjaavia)vinkkejä asiantuntijoilta.


Zalmon Re: Lohisetti valintaan apuja 14.5. 2005, 10:23 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Asiantuntioista en osaa sanao, mutta Loopin setin heikko lenkki on toi kela. Aika paska, meinaan. http://www.perhokalastajat.net/keskustelu/viewtopic.php?t=3094&highligh t=clw
Scierrasta ei ole muuta tietoa, kuin että siinä on hyvä takuu. Vissu on sitä tavallista..., no Vissua. Koma, jos se on se metallinen, niin on aika ok. Hintaansa nähden. Tenolle se voisi olla se 15´#10-11 parempi?

MattiN Re: Lohisetti valintaan apuja 15.5. 2005, 22:44 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Juttelin lauantaina Antti Sorron kanssa hyvän tovin Tampereen Sportia Pekassa ja hän kertoi (ja esitteli) CLW-kelan uudistuneen täysin talven aikana. Kelaa on parannettu huomattavasti ja kaikki "viat" on poistettu ja vähän enemmänkin. Lisäksi hän suositteli vavaksi Loopin Grey Line sarjaa mutta se on minulle liian kallis (880€), no kyllähän Antti tiesi etten minä noin kallista vapaa osta ja esitteli minulle sitten Loopin Black Line 14' vavan.

Antti oli myös sitä mieltä, että ehdottomasti Loopin Blue- ja Green Line vavat ovat minulle liian nopeita. Lisäksi Antti oli sitä mieltä, että 14' on ehdottomasti maksimi pituus ja suositteli pituudeksi n. 13' vapaa, kuulemma itsekin nykyään kalastaa tuollaisella.

Onko täällä tietoa millainen vapa tuo Loopin Black Line 14' on, eli onko siinä hinta-laatusuhde kohdallaan. Myös tuo Scierran paketti kiinnostaa, kun nyt vähän enemmän saisi tietoa siitä, toisaalta Vision 3Zone+Koma taitaa olla varmin valinta?

Kahluuhousuista taitaa Vision Flywater vetää pidemmän korren, tosin myös Fenwickin Stretch housut kiinnostavat kovasti. Kengät on vielä hakusellaan, Vision Flywater (keinonahka), Vision Extreme (nupukki) vai Loop Outdoor (nupukki).

KRP Re: Lohisetti valintaan apuja 15.5. 2005, 22:48 Vastaa tähän viestiin Vastaa
> Lisäksi olen harkinnut kahluuhousuiksi joko Vision Flywater- tai
> Fenwick Strecth housuja.

Joo en minäkään asiantuntioista tiedä mutta voin nuosta kahluu housuista sen verran sanoa että nuo Visionin Flywater kahluuhousuja en kyllä ostaisi kehuttu että kestävät huonosti kulutusta (ohuet). Itselläni on tollaiset Fenwickin huosut jos tarkoitat niitä joustavia ja hengittäviä malleja käytössä toista vuotta ei mitään ongelmia hintaansa (vain 100e tingitty hinta) nähden tosi hyvät oma mielipiteeni!

MattiN Re: Lohisetti valintaan apuja 16.5. 2005, 13:50 Vastaa tähän viestiin Vastaa
KRP: Totuuden nimessä olen itsekin vähän aprikoinut tuota Flywater housujen materiaalin ohuutta. Onko Fenwickin joustavat housut todella joustavat, ja onko polvien sekä pepun condura-vahvikkeet hyvät käytännössä ja housujen istuvuus yleensäkin (tosin hyvin yksilöllistä).

Kettju Re: Lohisetti valintaan apuja 16.5. 2005, 14:00 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Mulla on ollut laina vapana yhden kalastusreissun ajan tuo Loopin Black Line 14' #9-10. Omasta mielestäni sillä oli hyvä heittää ja vavan heittorytmiin pääsi helposti sisään. Edullinen perusvapa jolla varmasti pärjää.

Visionin Komasta voisin sanoa sen verran, että ainakin minun yksilössäni on ollut jarrussa jotain häikkää. Jarru meni Tenon reissulla "epäkuntoon", se alkoi pitämään omituista rahinaa ja hirtti kiinni ellei pitänyt sitä todella löysällä. Omituista on se, että kun kela oli kyseisen reissun jälkeen käyttämättä kuukauden ei jarrussa ollut mitään häikkää havaittavissa. Liekö sitten päässyt kosteutta jostain saumasta sisuksiin vai mikä lie ollut vian syynä... Tuo minun Komani on niitä ensimmäisiä joita tuli myyntiin, joten onhan se laatu voinut tuosta parantua.

flyffe Re: Lohisetti valintaan apuja 19.5. 2005, 19:23 Vastaa tähän viestiin Vastaa
minulla olisi tarkoitus hankkia kahden käden välineet itelleni... vaihtoehtoina olis loopin kahden käden setit ja sitten visionilta...muistaakseni visionin setissä olisi intro (???) vapa ja ace siima... onkohan kenelläkään kokemusta... olis muuten ekat "rajummat" välineet minulle joten...helppo heittoista haen :D

kiitos tiedoista etukäteen :)

MattiN Re: Lohisetti valintaan apuja 23.5. 2005, 22:28 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Ostin sitten Loopin Black Line #9-10 14' vavan ja uudistetun Loopin CLW 8twelve kelan.

Nyt pitäisi vielä keksiä sopivat siimat siihen, esim. Loop Adapter #9-10 kelluva vai joku muu, vinkkejä?

jakamies Re: Lohisetti valintaan apuja 23.5. 2005, 23:24 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Käyppä kato www.kalastusmestari.com ni sieltä se Loopin setti.


>
>

WF11F Re: Lohisetti valintaan apuja 24.5. 2005, 09:27 Vastaa tähän viestiin Vastaa
> Nyt pitäisi vielä keksiä sopivat siimat siihen, esim. Loop Adapter
> #9-10 kelluva vai joku muu, vinkkejä?

Kelluvalla siimalla pärjää ihan hyvin ja jos tarvii sitä upottaa niin laittaa perhoon/perukkeeseen lyijyä painoksi. Tai sitten voihan sitä käyttää niitä uppoperukkeita, joita saa aina intteristä erittäin nopeastiuppoaviin saakka.

Nuuskamuikkunen Re: Lohisetti valintaan apuja 7.6. 2005, 14:15 Vastaa tähän viestiin Vastaa
MattiN kirjoitti:
> KRP: Totuuden nimessä olen itsekin vähän aprikoinut tuota Flywater
> housujen materiaalin ohuutta.

Flywaterin housut ostin, silloin kun ne tuli markkinoille, onkotästä nyt jo 9 vuotta tai sinneppäin. Housut ovat olleet kohtuuahkerassa sulanvedenajan käytössä ja edelleen ehjät. Yhden palkeenkielen polveen sain heti uutuuttaan ja paikkasin sen mukana tulleella kangaslapulla.

Housujen pintakangas on jo aika uhkaavannäköisesti kulunut persauksista, polvista ja runsaahkon kävelyn myötä haaroista, mutta pitävät edelleen vettä ja toimivat muutenkin kaikinpuolin hyvin.

Oikea jalka mulla kastuu pikkuhiljaa, mutta vuotoa ei ole löytynyt. olen päätynyt epäilemään, että oikea jalka hikoilee enemmän? (Tai sitten vaan vaihdan lahjetta ;o)

Että yllättävän hyvin tuo ohut ja halpa materiaalikin kestää kulutusta.

Seuraavat ostan kyllä perspaikka- ja polvi vahvistuksilla olevat mallit

10 vastausta,   1 sivu   Aseta vahti Lisää vahti
Edellinen aihe Takaisin aiheisiin Seuraava aihe