Mielipiteitä kalleista liiveistä

Keskustelut » Kalastusvälineet

Viimeisin viesti: AnttiLehto 13.6. 2005, 14:35

Uusi aihe Vastaa ketjuun
10 vastausta,   1 sivu   Aseta vahti Lisää vahti
Dustin Mielipiteitä kalleista liiveistä 9.6. 2005, 21:23 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Ite oon kummastellu, kun porukalla tuppaa oleen jotkut visionin, marc petitjeanin ym helevetin kalliita perholiivejä! Miksi ostaa semmoset, kun tarjoustalon liivit (hinta 15€) on täysin toimivat ja vetää ihan vertoja näille kalliimmille (kai)???? Ymmärrän tietty sen, että jos joku metässä rämpiessä haluaa näyttää muodikkaalta ettei karhut ja varikset ala nauraa:D Kertokaapa nyt kuitenkin TODELLISIA syitä tähän minua askarruttavaan elämääkin tärkeämpään asiaan!;)

P.S. enkä nyt halua mitään tappelua lietsoa vaan kysyn ihan tietämättömänä:)

Tatuu Re: Mielipiteitä kalleista liiveistä 9.6. 2005, 21:26 Vastaa tähän viestiin Vastaa
-Mukavuus päällä
-Istuvuus
-Taskuratkaisut
-Käytännöllisyys
-(Jokiuskottavuus)

Noita ainakaan omista 15e liiveistäni ei löydy, kalliimmista varmaan löytyisi.

Dustin Re: Mielipiteitä kalleista liiveistä 9.6. 2005, 21:36 Vastaa tähän viestiin Vastaa
-Mukavuus päällä
löytyy multa

-Istuvuus
Miten niiden liivien nyt tarvii istua?? Minulle ainkin ihan hyvin istuvat..

-Taskuratkaisut
Kuhan on taskuja enemmän kun tavallisessa liivissä niin se riittää, eikä ne taskujen napitukset, vetoketjut, paikat yms ole minua haitanneet: " voi vitsi kun toi tasku ois kaks ja puol senttiä enempi vasemalla";)

-Käytännöllisyys
Tulikin jo noissa edellisissä

-Jokiuskottavuus
Tämän uskon olevan suurin syy, ainakin nuoremmilla! ;)

Pankaapa lissee kommenttia!:)

PatilZ Re: Mielipiteitä kalleista liiveistä 9.6. 2005, 21:49 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Marc Petitjean taisi kolahtaa mun kintuille.

Kun en enää juniori ole (yli 40v äijä), enkä enää välitä Gennaro Gatuso-uskottavuudesta, tulee välineet valittua ihan fiilispohjalta. Varaakin on ostaa ilman, että heti tarvii miettiä, mistä rahat repii, kun kaikki ikälisätkin on palkkaan jo kerätty.

Monissa kohtaa erot on pieniä. Jos halvalla saa täsmälleen samaa mukavuutta, niin halvanhan sitä ostaa. Jos kuitenkin laittamalla 70€ lisää (tuplaamalla summan)liiviin saisi vaikka vain 5-10% lisää käyttöominaisuuksia ja mukavuutta, niin itse laitan sen summan peliin. Kun on omaa rahaa riittävästi, on kiva käyttää sitä. Näin se on. Ajaisihan sitä toki jollain ladallakin, mutta jos ei ole pakko, niin miksi ajaa.

Eli kyse on välineädläyksestä, joka on iän ja varallisuuden lisääntyessä paheneva tauti. Eihän sitä oikeasti tarttis noita kaikkia vapojakaan (tällä hetkelläkin vielä 12 kappaletta). Niih.

Dustin Re: Mielipiteitä kalleista liiveistä 9.6. 2005, 21:53 Vastaa tähän viestiin Vastaa
PatilZ kirjoitti:

> Eli kyse on välineädläyksestä, joka on iän ja varallisuuden
> lisääntyessä paheneva tauti. Eihän sitä oikeasti tarttis noita
> kaikkia vapojakaan (tällä hetkelläkin vielä 12 kappaletta). Niih.

Toi oli hyvä vastaus!:D Kiitoksia REHELLISESTÄ vastauksesta! Yhden jutun korjaisin: toi ikä ei aina oo vaadittava tohon "ädläykseen"!;)

Tatuu Re: Mielipiteitä kalleista liiveistä 9.6. 2005, 22:35 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Jaa-a, olet sitten löytänyt hyvät 15e:n liivit ;)

Yksi todella tärkeä seikka unohtui, eli kestävyys. Ainakin omistani repsottaa milloin mistäkin joku langanpätkä yms. Löytyispä se sopiva takki jo...

PatilZ Re: Mielipiteitä kalleista liiveistä 10.6. 2005, 12:05 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Dustin kirjoitti:

> Toi oli hyvä vastaus!:D Kiitoksia REHELLISESTÄ vastauksesta! Yhden
> jutun korjaisin: toi ikä ei aina oo vaadittava tohon "ädläykseen"!;)

Kirjoitinkin, että on iän ja rahallisuuden karttuessa PAHENEVA tauti. Tautiin ei tiettävästi ole mitään hoitokeinoakaan.

Enpä lähde trekkaamaankaan missään puolitiehen jätetyissä välineissä. Vapojen kanssa homma menee kuitenkin niin, että ainakaan mun taidoilla ei ihan kaikilla hi-end vavoilla tule mitään eroa huomattua. Sitten on nää tarpeet ja mieltymykset. Esimerkiksi, kun tarvitsin reilu vuosi sitten puolinopean #3 vavan, joka menee pätkänä matkalaukkuun, niin siinä karsiutuu monta huipputuotettakin pois. Ostin silloin Scottin A2, koska G-sarja (kalliimpi) oli tarpeeseen nähden liian hidas ja S3 (kalliimpi) liian nopea.

By the way, Petijeanin FV1 rulettaa.

Norther Re: Mielipiteitä kalleista liiveistä 11.6. 2005, 03:08 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Toi kestävyys on ainakin tärkeä osa liivejä ja noi muutkin mitä Tatuu mainitsi. Minä ainakin mieluummin ostan kalliin hyvän kuin halvan huonon. Mutta noista sun puheista päätellen halpa huono onkin hyvä...

MRI Re: Mielipiteitä kalleista liiveistä 13.6. 2005, 10:09 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Hommasin pari kesää sitten omasta mielestä laadukkaat visionin (salmon) liivit. Hintaa en muista, mutta eivät tainneet sieltä halvimmasta päästä olla. Viime kesänä jouduin sitten korjaushommiin, kun selän d-rengas repeytyi irti ja molempien puolien suurten taskujen vetoketjun stopparit hajosivat, joten laadulla ei näköjään ainakaan visionin liivien hintaa voi perustella.

---- Re: Mielipiteitä kalleista liiveistä 13.6. 2005, 10:29 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Monet keskihintaiset perholiivit, kuten looppi, vision, ym. on melko halvalla ja huonosti tuotettuja. Kokemus kertoo, saumat repeilee ym. shaissea kesken kalareissun

Simmsit, Orvis Guidet, Patgoniat, ym. (kai) sitten kestää hitusen paremmin, mutta maksaa sitten jo vähän. Ja on tietysti tuotettu samoissa halpismaissa kuin halvemmatkin merkit, hitusen paremmalla laatukontrollilla ehkä, ettei maine mene.

Sitä vaan ostaa ne mitkä tekee mieli ja takatasku kestää, katuu tai on tyytyväinen. Ostaa sitten uudet jos tarttee. Eikä 15 € liiveissä ei varmaan ole mitään vikaa.

AnttiLehto Re: Mielipiteitä kalleista liiveistä 13.6. 2005, 14:35 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Se on pojjaat niin että halvalla harvoin saa hyvää. Toki on myös totta etteivät kalliit merkit välttämättä ole parempia, mutta ainakin omalla kohdallani kalliimmat liivit ovat osoittautuneet hyväksi valinnaksi. Hinta-laatu suhde onkin sitten toinen asia... varmasti 15€ liivit hoitavat hommansa kunnialla, mutta mitään erikoisherkkuja on turha odottaa.

Yksi hyvä esimerkki on jo edellämainittu liivin istuvuus.. omat shakespearen liivini aiheuttivat pitkän kalastuksen jälkeen sietämätöntä hartiakipua koska minkäänlaisia olkatoppauksia/venyvää materiaalia ei oltu liiveihin käytetty. Tätä ominaisuutta en muutenkaan ole halpisliiveistä löytänyt.. en tiedä sitten onko hartioiden kipeytyminen kuinka yleinen vaiva, mutta voin todeta että kalastuksen mielekkyytä se syö rankasti.

nim. Liian leveät hartiatko?;)

10 vastausta,   1 sivu   Aseta vahti Lisää vahti
Edellinen aihe Takaisin aiheisiin Seuraava aihe