onko visionin GTfour DH vapa hyvä??

Keskustelut » Kalastusvälineet

Viimeisin viesti: opax 4.10. 2005, 13:48

Uusi aihe Vastaa ketjuun
20 vastausta,   2 sivua:   [ « 1  2  ] Aseta vahti Lisää vahti
opax Re: onko visionin GTfour DH vapa hyvä?? 4.10. 2005, 13:41 Vastaa tähän viestiin Vastaa
PatilZ kirjoitti:
> ... Jotenkin vaan tuntuu, että tässä meillä on käsillä
> sellainen klassinen tapaus, jonka vuoksi suositellaan ottamaan
> kokeneempi mukaan välineostoksille.

[vähän off topic]
Klassikon piirteitä kieltämättä - kertaluokkaa järeämmät välineet.

Yleensä myyjät saavat korjattua asiat oikeille uomilleen. Se on syy miksi kannattaa tukea paikallisia erikoisliikkeitä aina välillä eikä hankkia kaikkea netin kautta. Kokenut tai ainakin kokeneempi kaveri ja/tai kalastusseurat ovat sitten vieläkin parempia apuja aloittelijalle.
[/vähän off topic]

[paljon off topic]
Omakohtaisia kokemuksia:
1. Ensimmäinen vapa Elorannan alennusmyynnistä kahdeksankymmentäluvulta (kun Eloranta lopetti vähittäismyynnin):

Vanhempani toivat suureksi ilokseni kotiin ensimmäiset perhokalastusvälineet. Muistaakseni kyseessä oli kuutosluokan (se kohta oikein) noin 8 jalkainen Daiwan halvimmista halvin lasikuituletku. Siima oli mukana muistaakseni vain pykälän pielessä vavan luokituksesta, peruke olikin sitten lohimallia. Kela oli varustettu kohtuullisen karmealla räikällä joka siihen aikaan oli tyypillistä. Myyjä oli varmasti koittanut parhaansa kerätessään setin kasaan siitä mitä jäljellä oli. En syytä häntä.

Minulla meni varmasti vuosia oppia heittämään tuolla setillä. Se vapa on ihan hervoton (tottakai se minulta vielä löytyy). Jos minulla ei olisi niin käsittämätöntä paloa tähän hommaan, niin perhokalastusura olisi loppunut alkuunsa.

2. Toisen vavan minulle myi sitten myyntimies. Tällä kertaa hiilikuitua, 8'6" jalkainen kasiluokan keppi. Maksoi muistaakseni pari sataa markkaa, oli hyvä tarjous ja myyjä puhui minut ympäri. En ollut varsinaisesti streamer keppiä etsimässä, mutta sellaisen sain. Itse vavassa ei ole suurempia vikoja mutta ostin siihen käsittämättömän painavan Daiwan välityksellä varustetun metallikelan, jolloin miellyttävyydestä ei ollut enää tietoakaan. Lisäksi siihen hyvälaatuinen, mutta kärjestään erittäin nopeasti uppoava siima joka on tietysti omiaan streamer kalastukseen (esim. keväällä jolloin en kalastanut tuohon aikaan). Pieleen meni, harmitti kyllä kovasti. Luulisi että olisin viisastunut.

3. Seuraavaksi etsin 10' jalkaista #6:n keppiä. Maken pyydyksessä Kuopiossa ei ollut sellaista (eikä myöskään perhokalastusspesialistia myymässä), joten Make möi minulle Abun Conlon vavan, AFTM luokka 8-10 (mikä ihmeen luokka on 8-10???), yksikätinen mutta 10' pitkä (jes!). Painaa kuin synti. Harmitti vielä enemmän kun tuo #8 streamerkeppi.

Vajaat kymmenen vuotta ensimmäisestä vavasta ostin kertausharjoituspäivärahoilla ensimmäisen settini johon olin tyytyäinen pitkän aikaa (11 vuotta tuli tuota settiä käytettyä).
[/paljon off topic]

Eli jos jollakulla on mennyt ensimmäinen perhokalastusettihankinta pieleen, niin ei se muuta tee kun karaisee.

> Mutta ehkäpä lopetellaan tämä keskustelu, kun kaveri on kerran
> tyytyväinen välineisiinsä.

Lopaan yrittää olla sekaantumatta asiaan enempää.

[Muokattu 4.10.2005, 13:48]
20 vastausta,   2 sivua:   [ « 1  2  ] Aseta vahti Lisää vahti
Edellinen aihe Takaisin aiheisiin Seuraava aihe