"UL-perhovavat"

Keskustelut » Kalastusvälineet

Viimeisin viesti: Mike 26.2. 2004, 10:01

Uusi aihe Vastaa ketjuun
5 vastausta,   1 sivu   Aseta vahti Lisää vahti
NiSi "UL-perhovavat" 24.2. 2004, 16:46 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Kertokaa Hyviä vapa merkkejä ja malleja kevyisiin luokkiin. Kertokaa samalla vähän myös vavan ominaisuuksista.

mattivehvilainen Re: 24.2. 2004, 17:14 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Riippuu vähän miten kevyttä olet hankkimassa (varmaan luokista 1-3?)... Itse ottaisin ehkä Vision Midgen, jos ei tarvitsisi mitään "ääripituuksia" heitellä.

NiSi Re: Re: 24.2. 2004, 18:07 Vastaa tähän viestiin Vastaa
mattivehvilainen kirjoitti:
> Riippuu vähän miten kevyttä olet hankkimassa (varmaan luokista
> 1-3?)... Itse ottaisin ehkä Vision Midgen, jos ei tarvitsisi mitään
> "ääripituuksia" heitellä.

Joo tarkotin kyseisiä siimaluokkia.

Welho Re: 25.2. 2004, 01:13 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Loopilla on kokemukseni mukaan ihan jees vapoja. Esim. jo yellowline sarjasta löytyy pieniin luokkiin hyviä vapoja. Ko. vapa on mielestäni erittäin monikäyttöinen koska siltä ei ole haettu mitään ääriominaisuuksia kuten esim. greenlinesta. Vapa antaa anteeksi vaikeissa olosuhteissa heittojen virheitä, jos vaikka ei heittoa saa aivan loppuun asti vietyä. Vavassa on silti mukavasti voimaa heittää pidemmänkin matkan. Tietty green line on huippu noistä loopeista mut omalle "pörssille" Yellow line oli sopivampi.

krisse Re: 25.2. 2004, 12:54 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Rakensin aikoinaan itselleni 7' 3# st.croixin aihiosta ja vapa on tänä päivänäkin ahkerassa käytössä. Paikasta riippuu paljonko vavalla olisi hyvä olla mittaa ja mitä vavalla pitää kyetä heittämään. Tiheä pusikkoinen puronvarsi ei suosi 9' vapaa vaan huomattavasti lyhyempää vapaa. Jos taas tietää kalastavansa avoimilla isommilla joilla tai vaikkapa järvellä, pituudesta on hyötyä heittopituuksissa. Hyviä ja edullisia vapoja/aihioita löytyy mm. lamiglassilta, st.croixilta ja hsimportin mallistoista. Hieman kalliimpia on sitten saget, orvikset jne.
Omassa croixissani käytän #3 wf siimaa ja tällä paketilla kykenee heittämään kohtuudella isohkoja streamereitakin. Kymijoella sattumalta tarttunut tittikokoinen lohikin on rannalle saatu, joten ominaisuuksia löytyy myös kevyemmistä välineistä. Parhaimmillaan kevyet luokat ovat pienissä vesistöissä joissa tarvitsee varovaista lähestymistä. Kevyellä siimalla häiriö vedenpinnalla jää vähäisemmäksi kuin raskaammalla siimalla kalastettaessa.
Jos ei tehdasvavoista löydy kosmeettisesti miellyttävää vapaa tai hinnat tuntuvat kovilta, suosittelen customia. Suomessa on taitavia ja osaavia rakentajia jotka mielellään ottaa haasteen vastaan ja rakentavat tarpeittesi mukaisen vavan.
Jos customit kiinnostavat, ottakaa yhteyttä sähköpostitse. Keskustellaan asiasta tarkemmin.

Mike Re: 26.2. 2004, 10:01 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Pikkuvirroille lasikuitua, midget on jees, ja esim Scottin Ft:t ihan huippua. Jos taas täytyy heittää pidemmälle ja kovemmilla nopeuksilla, mutta siiman pitäisi olla kepeä, niin joku hiiilikuitu vois olla parempi.. tai en tiiä, 3# 7' ft scotti on kyllä osoittautunu melkosen mukavaksi, ei malta oikein muulla heittää. Semmonen jämäkämpi lasikuitu. Migde taas on löysempi, mukava KEVYT rullailuvehje ahtaaseen paikkaan.


NiSi kirjoitti:


> Kertokaa Hyviä vapa merkkejä ja malleja kevyisiin luokkiin. Kertokaa
> samalla vähän myös vavan ominaisuuksista.

5 vastausta,   1 sivu   Aseta vahti Lisää vahti
Edellinen aihe Takaisin aiheisiin Seuraava aihe