Alottelijalle parempi vapa/luokka

Keskustelut » Kalastusvälineet

Viimeisin viesti: /hk 22.4. 2005, 21:22

Uusi aihe Vastaa ketjuun
3 vastausta,   1 sivu   Aseta vahti Lisää vahti
Ruma Alottelijalle parempi vapa/luokka 22.4. 2005, 18:48 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Nyt olisi tarjolla seuraavanlaisia vapoja: Loop Adventure (lk 5/6), Vision Intro (lk 4) ja Vision Intro (lk 6). Mitä luokkaa ja vapaa lähtisitte suosittelemaan kun tarkoitus olisi kalastella ainakin Karkkilan koskilla ja joskus myöhemmin myös isommilla ja pienimmilläkin mestoilla?

Spede Re: Alottelijalle parempi vapa/luokka 22.4. 2005, 19:38 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Mitenkäs isoilla virroilla ajattelit kalastella? 5/6 on aina varma valinta, mutta jos virtojen koko ei noista karkkilan koskista juuri kasva, niin silloin parempi valinta olisi ehdottomasti #4 vapa. Sillä kalastelu on vain mielestäni huomattavasti laadukkaampaa kuin raskaammilla vavoilla(parempi herkkyys, kevyempi käsiteltävyys ja paremmat väsytysominaisuudet tollasten normaalien 0-2kg kalojen kanssa). Itsekin otin käyttöön tänä vuonna vantaanjoelle käyttöön #4 8'vavan, kun en raskaampaa koennut tarvitsevani.

Ja jos aiot joskus kalastella tosissasi esim. meritaimenta, haukea tai lohta, niin silloin noi #5 ja #6 vavat ovat joka tapauksessa liian pieniä. Näihin touhuihin tarvitaan esim. joku #8 vapa, mikä muodostaisikin oivan yhdistelmän #4 kanssa: kevyt vapa herkistelyyn ja raskas #8 kepakko isoille perhoille ja kaloille. Mutta tämäkin on vain oman hyvin lyhyen perhostelu-urani näkemys, ei muuta.

Se, onko #4 Intro sitten laadukas vapa, en osaa sanoa mitään, koska en ole kyseisellä vavalla kalastellut(niin kuin en myöskään adventurella).

Ruma Re: Alottelijalle parempi vapa/luokka 22.4. 2005, 19:56 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Spede kirjoitti:
> Mitenkäs isoilla virroilla ajattelit kalastella? 5/6 on aina varma
> valinta, mutta jos virtojen koko ei noista karkkilan koskista juuri
> kasva, niin silloin parempi valinta olisi ehdottomasti #4 vapa.

> Se, onko #4 Intro sitten laadukas vapa, en osaa sanoa mitään, koska
> en ole kyseisellä vavalla kalastellut(niin kuin en myöskään
> adventurella).

Ainakin Erän testissä kyseiset vavat pärjäsivät (ollen 1. ja 2.). Ainakin näin aluksi en ole lähtemässä Karkkilan koskia suuremmille virroille sutimaan. Itsekin olen sitä mieltä, että tuo lk 4 on sopiva minulle, mutta kaverini vain sai minut epäilemään touhujani. Toisaalta lk 5/6 olisi yleispätevämpi. Hemmetti kun ei ole vielä edes kalaan päässyt ja nyt on jo näin vaikeata.

/hk Re: Alottelijalle parempi vapa/luokka 22.4. 2005, 21:22 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Itsekin kallistun tuohon #4. Esim. Vision 3zone #4 lähtee alle satasella, ja pesee introt mennen tullen.

3 vastausta,   1 sivu   Aseta vahti Lisää vahti
Edellinen aihe Takaisin aiheisiin Seuraava aihe