Perholiivit, kokemuksia ja suosituksia

Keskustelut » Kalastusvälineet

Viimeisin viesti: AnttiLehto 23.5. 2005, 16:03

Uusi aihe Vastaa ketjuun
8 vastausta,   1 sivu   Aseta vahti Lisää vahti
Mikko_-Procyon- Perholiivit, kokemuksia ja suosituksia 20.5. 2005, 11:59 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Jees. Perholiivit olisi ajatuksena ostella. Siksipä tällainen thread tänne, jossa kyselen mielipiteitä ja suosituksia erilaisista ratkaisuista.

Eli: Mitä ominaisuuksia arvostatte perholiiveissä?

Ja: Mitä perholiiviä suosittelet? Tähän vähän vihjeenä jotain, mitä olen itse miettinyt:

-Taskuja pitäisi olla paljon. Tällä hetkellä käytän vanhaa pieneksi käynyttä Fjäll rävenin takkia, josta olen leikannut hihat irti. SIinä on taskuja 6kpl, mutta haavia, vapaa, tarvikkeita yms varten ei mitään.

-Saa olla "täyspitkä", eli ihan sellaista kainalopituista "toppia" en tahdo (eli pitää olla alataskut myös).

-Kahluutakki (irroitettavat hihat) olisi ihan ok, mutta hinta on kova. Ja toisaalta liivilläkin tulen toimeen vallan mainiosti (eli kahluutakit ovat poissa laskuista).

Kuopiossa kävin perhopojilla ja siellä oli.. öö.. mikäs se merkki olikaan, mutta hinta oli 69e ja siinä oli jokseenkin kaikki hyvät ominaisuudet. Vähän se hinta vielä mietityttää, koska sellaset 40e olin ajatellut tuolle varusteelle hinnaksi. Visionilla oli myös kohtalainen, mutta hintaa taisi olla jo 80e. Vangenin saisi 40e:lla, mutta siinä oli taskuja suunnilleen saman verran kuin tuossa "hihattomassa takissa", mitä nyt käytän. Ron Thompsonit olivat taas "remontti-reiska" mallisia, eli jotain raskasta ja paksua kangasta. Eli jotenkin sellainen antiikkinen fiilis niistä tuli.

Joten.. keskustelua kiitos, sana on vapaa!

Norther Re: Perholiivit, kokemuksia ja suosituksia 20.5. 2005, 12:55 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Yhdellä kaverilla on Vision Endurance (89euroa) ja hyvin on tullut toimeen.

vison Re: Perholiivit, kokemuksia ja suosituksia 20.5. 2005, 13:52 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Joo, elikkä mulla on tuo vision endurance ja muuten ihan perkeleen hyvä liivi. Taskuja on riittävästi ja ne on sijoitettu todella hyvin. Liivi on miellyttävän tuntuinen päällä ja selkätaskun on tarpeeksi tilava (mulla yleensä siellä kahluutakki). Ja selässä on D-rengas.

Tinke Re: Perholiivit, kokemuksia ja suosituksia 20.5. 2005, 15:27 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Visionin Enduranceen päädyin minäkin, Loopin Allround oli harkinnassa, mutta materiaali oli lähinnä paperin tuntuista ja muutenkin Vision vaikutti paremmalta. Jos olet kuopiosta niin Rialinnassa saattaa olla vielä liivejä jäljellä, kaikki Visionin tuotteet siellä -40%

NIKO Re: Perholiivit, kokemuksia ja suosituksia 22.5. 2005, 10:58 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Sama kuin edellisillä...:D hyvä liivihän toi visioni on, taskuja ym. sälää riittää. sivuilla on myös D-renkaat esim. kahluusauvan kiinnitykseen

Mikko_-Procyon- Re: Perholiivit, kokemuksia ja suosituksia 22.5. 2005, 21:20 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Tinke, juu pitää käydä Rialinnaa katsomassa. Siellä en ole vielä tätä tuotetta käynyt katsomassa. -40% kuulostaa suht reilulta.

x-men Re: Perholiivit, kokemuksia ja suosituksia 23.5. 2005, 10:37 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Perinteisten liivien rinnalle on tullut myös chect backit. Chect bakissä on paljon tilaa ja tavara on helpommin saatavailla ja paremmassa järjestyksessä kuin perinteisissä liiveissä. Lisäksi kesähelteillä chect back on paljon mukavampi kuin liivit.

Juuso Re: Perholiivit, kokemuksia ja suosituksia 23.5. 2005, 11:24 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Itsellä on ollut käytössä Sastan fly perholiivi. Itse erittäin tyytyväinen tähän. Istuvuus on normi perholiiveihin verrattuna huippuluokkaa, kyseessä kuitenkin vaatevalmistaja. Perholiivin on muuten suunitellut joku(jotkut) kuopiolainen perhokalastaja.

Jos kiinnostaa, minulla on myynnissä yksi uusi fly liivi. Liivi siis täysin käyttämätön.

http://sasta.fi/listproduct2.php?submenu=1&submenu2=11&lang=FI

Ohjehinta vajaa 90 €, hinnasta päästään varmasti sopimukseen.

AnttiLehto Re: Perholiivit, kokemuksia ja suosituksia 23.5. 2005, 16:03 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Tulevia liivihankintoja tehdessäni on itselläni tärkein kriteeri on istuvuus... eli liivin on syytä olla sellainen jossa paino jakautuu tasaisesti hartioille. Romua tulee vuosien varrella liivehin melko paljon ja mikäli tämä koko paino kohdistuu liian pienelle alueelle (liian leveät hartiat??;)) on seurauksena hartioiden kipeytyminen. Tietenkin olisi suotavaa että taskuja olisi tarpeeksi ja muutkin ominaisuudet kohdallaan...

Itse nakkasin vanhan Sherwoodin liivini kiertoon käyttömukavuuden puutteen takia.. kannattaa mielestäni miettiä tarkkaan tuo istuvuus.. eri valmistajat ratkaisevat ongelman eri tavalla ja Visionin liivejä olen koittanut ja ihan mukavilta tuntuivat, jonkinlainen toppaus oli Visionin ratkaisu. Omissa liiveissäni (Columbia Sportswear!?) ratkaisu on että hartia-osa on venyvää materiaalia.. tämäkin tapa tuntuu järkevältä. Muistaakseni myös Loop on omissa liiveissään käyttänyt jonkinlaista venyvää materiaalia (neopreenia?), itse kallistuisin todennäköisesti tällä tapaa valmistettuihin liivehin, mutta jokainen taaplaa tyylillään.

8 vastausta,   1 sivu   Aseta vahti Lisää vahti
Edellinen aihe Takaisin aiheisiin Seuraava aihe