Vavan ja perhosiimojen yhteensopivuuksista?

Keskustelut » Kalastusvälineet

Viimeisin viesti: iijii 2.6. 2005, 17:16

Uusi aihe Vastaa ketjuun
4 vastausta,   1 sivu   Aseta vahti Lisää vahti
iijii Vavan ja perhosiimojen yhteensopivuuksista? 1.6. 2005, 16:18 Vastaa tähän viestiin Vastaa
En tiedä kuinka tarkkoja eri vavat ovat siimoista, joten kysyn täältä, asioista enenmmän tietäviltä apuja siiman valintaan.

Ongelmana minulla on, että ostin Loop Black Line #9-10 14' vavan (medium fast) ja siihen myyjä suositteli kelluvaa Loop Adapted #9-10 perhosiimaa. Rannarina minulla on Loop Custom jos sillä nyt on jotain merkitystä. Nyt tuntuu ettei perhosiimaa saa tilaamallakaan ja pitäisi löytää joku sopiva tilalle. Siiman tulisi soveltua myös alaheittoon. Itse olen ajatellut, että jokin Visionin kelluva ACE voisi olla sopiva. Olen yrittänyt saada tästä tietoa myyjiltä mutta saan vain ympäripyöreitä ja toisiaan kumoavia vastauksia. Myyjät kyllä tuntuvat asiantuntevilta, joten se tässä vähän sekoittaa.

Asia saattaa tuntua kokeneista kalastajista tyhmältä mutta olisin todella kiitollinen jos joku vaivautuisi auttamaan minua.

Tarkoitus on myös hommata n. #6 luokan välineet, joten vastaukset myös kevyempiin luokkiin ovat tervetulleita.

Tatuu Re: Vavan ja perhosiimojen yhteensopivuuksista? 1.6. 2005, 17:32 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Adaptedi on ihan hyvä. Melko vähän olen omallani heitellyt, mutta oikaisee kivasti ja melko mukava heittääkin. Kyllä niitä pitäisi löytyä pk-liikkeistä. Oletko kysynyt Rialinnasta? Heillä on ainakin Loopin tuotteita ja muutenkin laaja valikoima. Myös asiantuntevat myyjät ja loistava palveluja on plussaa ko. liikkeelle. Pitää vain kehua, kun olen saanut niin hyvää palvelua ko. liikkeestä.

Ace on kai ihan hyvä. Kannattaa ostaa luokkaa (tai kahta) raskaampi ja katkaista siitä takakartio pois, siten se toimii heitossa paremmin. Kaverin pätkityllä Acella olen heitellyt ja ihan ok. Itse tykkäsin enemmän kylläkin Adaptedista.

Kannattaa lukea muuten alkuvuoden pk-lehtiä, niissä oli paljon juttua amppareista. Onhan olemassa myös muitakin kuin Loop ja Vision, kuten Guidelinen Power Taperit, jotka ovat ampumapäiden eliittiä (kuulopuhetta), mutta se näkyy hinnassakin. Myös muilta valmistajilta löytyy siimoja, joten ei muuta kuin kauppaan näpräämään.

iijii Re: Vavan ja perhosiimojen yhteensopivuuksista? 1.6. 2005, 22:45 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Rialinnasta kyselin mutta heiltäkin se oli loppu ja Rialinnasta olen kanssasi samaa mieltä, hyvä ja auttava palvelu.

Valitettavasti minulla ei ole pk-lehtiä eikä paikallisesta kirjastokaan löytynyt, joten niistä ei nyt tähän hätään ole apua.

Olen käynyt paikallisissa liikkeissä näpräämässä siimoja mutta olen mennyt vain enemmän sekaisin myyjien puheista kun he puhuvat niin ristiin. Kyllähän minä voisin jonkin muunkin siiman hommata jos vain voisin olla varma, että se hyvä tarkoitukseeni.

PatilZ Re: Vavan ja perhosiimojen yhteensopivuuksista? 2.6. 2005, 08:44 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Yksi hyvä keino on katsastaa http://www.perhokalastajat.net/keskustelu/ -sivustoilla käydyt keskustelut aiheesta (ja sen vierestä). Hakusanoilla voit yrittää hakea jo valmiiksi käytyjä keskusteluja. Siimapuolen ädläystäkin on harrasteltu siellä melkoisesti. Sorron taulukosta voisi olla sulle jo valmis apu. Siinä on ainakin yksi vaihtoehto lähteä hakemaan sopivaa siimaa eli http://www.sorro.com/pdf_sorro/customtaulu.pdf
Jos riittävää valmista tietoa ei valmiit keskustelut tarjoa, niin pistä riippumattomille asiantuntijoille kysymys asiasta.

iijii Re: Vavan ja perhosiimojen yhteensopivuuksista? 2.6. 2005, 17:16 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Kiitoksia PatilZ linkeistä, niistä oli sen verran apua, että päädyin siiman valinnassa Adapted:n sijasta (koska en sitä saa, ei kuulemma ole Suomessa) Loop Custom II Float (N-painoluokka) siimaan. Myyjän mielestä tuo siima pitää lyhentää 11.6 metriin, kuulostaako oikealta pituudelta. Sorron taulukossa Loop LCT siiman pituus, kelluvana ja tuossa luokassa, oli 11.0m.

4 vastausta,   1 sivu   Aseta vahti Lisää vahti
Edellinen aihe Takaisin aiheisiin Seuraava aihe