Vision intro

Keskustelut » Kalastusvälineet

Viimeisin viesti: Antti 7.8. 2005, 17:03

Uusi aihe Vastaa ketjuun
17 vastausta,   1 sivu   Aseta vahti Lisää vahti
eeki Vision intro 29.7. 2005, 12:37 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Olen ostamassa Vision intro perho settiä, onko kellään kokemuksia tästä setistä että kannattaako ostaa??

kalamiäs Re: Vision intro 29.7. 2005, 14:01 Vastaa tähän viestiin Vastaa
ihan hyvä vapa mutta kelasta en ole niinkään varma...

Lpg Re: Vision intro 29.7. 2005, 15:11 Vastaa tähän viestiin Vastaa
kyllä kelakin on ihan kelvollinen, jos nyt superlite kelasta on kyse. itsellä ainakin toiminut lähes moitteitta! eihän se mikään huippukela ole ja isomman kalan syöksyjä sillä ei hidastella alkuunkaan, mutta toimii hyvin perusharjuksien ja kirjojen kanssa.

Late Re: Vision intro 29.7. 2005, 15:37 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Vapa on tosiaan oikein hyvä, mutta kelassa ei säädettävää jarrua ole, joten isoja kaloja väsyttäminen voi olla hankalaa.



siian kalastaja Re: Vision intro 29.7. 2005, 16:26 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Kaverilla on kyseinen setti 5 luokkaisena ja mitä minä olen sitä kokeillut niin vapa on kyllä ihan soivapeli, mutta kela ei todellakaan ole kummoinen.

Superlite on olemukseltaan hyvin lelumainen, siinä ei ole jarrua ja puolan reuna on sellainen, että saattaa olla aika hankalaa jarruttaa ison kalan syöksyjä kämmenpohjalla. Itse en ostaisi kyseistä kelaa, mutta ensimmäiseksi kelaksi aivan käypänen se on tuo superlitekin.

Setin siima tuntui sopivan hyvin kyseiseen vapaan ja ainakin uutena siiman pinta oli hyvinkin liukas.

Vapa on hintaisekseen erittäinkin soivapeli ja ainakin minä voisin vaikka itsekin kalastaa kyseisellä vavalla. Setin siima lensi minunkin taidoilla ihan mukavasti kyseisellä vavalla.

Ensimmäiseksi vavaksi minä voin suositella kyllä kyseistä settiä, mutta se kela hiukan epäilyttää. Setillä pärjää varmasti pitkään, jos kelalta ei toivo kummoisia ominaisuuksia.

KoZKe Re: Vision intro 29.7. 2005, 17:31 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Joo isälläkin on kansa tämä vissun intro setti ja on toiminut ihan moitteittomasti. On tullut itsekin kokeiltua, ja tykkäsin siitä itsekin. setti on iahn hyvä esim. aloittelijoille.

perza Re: Vision intro 29.7. 2005, 18:02 Vastaa tähän viestiin Vastaa
itellä luokassa 7 tuo setti ja vapa on ihan hyvä eikä kelakaan ole hullumpi vaikka vähän hankala esim. jo 1kg kirjon kanssa kun ei saa oikein jarrutettua...

juuso_h Re: Vision intro 29.7. 2005, 18:18 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Itsellä ollut tuo setti 2 vuotta, toimii ihan hyvin ;) voin suositella ensimmäiseksi setiksi.

eeki Re: Vision intro 31.7. 2005, 16:56 Vastaa tähän viestiin Vastaa
kiitos kommenteista kävin ostaan setin mutta siinä oli valmistus virhe ja se katkesi ennen kuin pääsin edes kalalle. :)
Käyn vaihtaan tiistaina sen uuteen.

juuso_h Re: Vision intro 31.7. 2005, 17:23 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Aika useassa intron vavassa on valmistusvirheitä, mutta visionin takuu pelaa loistavasti ;)

eeki Re: Vision intro 1.8. 2005, 17:18 Vastaa tähän viestiin Vastaa
´JOO sain sen vaihdettua jo ja tänä iltana kalalle!!!

petska Re: Vision intro 1.8. 2005, 20:14 Vastaa tähän viestiin Vastaa
onko toi visionin intron jarullinen malli hyvä?

kuore Re: Vision intro 1.8. 2005, 22:04 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Itelläni on ollut 6# intro 1,5 vuotta, vapa on katkennu kaksi kertaa, takuu on toiminu, ei oo tarvinu selitellä, mutta kovaa käyttöä ne ei kestä, kelan ''jarru'' nyt on vähän niin ja näin, muutenki kela on huono, siima menee aina niitten ohjaimien ali. Kaikesta huolimatta setillä on ihan ok kalastaa. Kannattaa muuten tsekata vangenin vastaavat kamat ennen ostosta!

Herr@_Hullu Re: Vision intro 7.8. 2005, 10:25 Vastaa tähän viestiin Vastaa
mitä kelaa suosittelette tuon intron vavan kanssa.

vähän enemmän kuin intro Re: Vision intro 7.8. 2005, 12:17 Vastaa tähän viestiin Vastaa
eeki kirjoitti:
> Olen ostamassa Vision intro perho settiä, onko kellään kokemuksia
> tästä setistä että kannattaako ostaa??

Vapa toimii aloittelijalla noin kaksivuotta. Setin siima täytyy vaihtaa seuraavana kesänä, samoin kelasysteemi. Vahvasti suosittelen että laittaa sen 100 € enemmän ja ostaa 3zone setin Koma-kelalla.

Antti Re: Vision intro 7.8. 2005, 12:43 Vastaa tähän viestiin Vastaa
vähän enemmän kuin intro kirjoitti:
> eeki kirjoitti:
> > Olen ostamassa Vision intro perho settiä, onko kellään kokemuksia
> > tästä setistä että kannattaako ostaa??
>
> Vapa toimii aloittelijalla noin kaksivuotta. Setin siima täytyy
> vaihtaa seuraavana kesänä, samoin kelasysteemi. Vahvasti suosittelen
> että laittaa sen 100 � enemmän ja ostaa 3zone setin Koma-kelalla.


Itse suosittelen kuitenkin satsaamaan Introon satasen tai hieman enemmän lisää ja ostamaan kunnollisemman vavan ja kelan, eipä tuolla 3Zonellakaan montaa vuotta kalastele.

Visionit nyt ovat kestävyydeltään mitä ovat, vaikka kuinka joku muuta tulisikin väittämään. Näin syksyllä kun tartut alennusmyyntiin kiinni, niin parilla sataa eurolla saat todella hyvän vavan, ehkäpä elinikäisellä tollotakuulla - vai pitäisikö sanoa käyttöturvalla. Ensiksi hankit alennusmyynnistä laadukkaamman vavan, mainittakoon merkeistä nyt esim. Sage, Orvis, Scott jne. Siihen vielä hyvä siima, ja jos rahaa on vielä jäljellä niin kela sen mukaan.

Jos muutaman vuoden tähtäimellä hankit kelaa, niin jokin edukas grafiittimöhkäle käy hyvin, mutta jos aiot kymmenen vuoden tähtäimellä kelaa, niin suositten ostamaan kevyen laajakehäisen kelan, esim. Danielsson/Loop Traditional sarjan kelaa tuskin tarvitsee katua. Kestää taatusti sen kymmenen vuotta, ja pitää arvonsakin.

Ja mitä tuosta Trout Komasta sanoisi, aivan rimpulan oloinen XLA-kopio - tai lähinnä säälittävä yritys kopioida XLA. Kela on tämän vuoden uutuus, ja jo nyt olen kuullut erittäin monelta negatiivistä palautetta . Kulutuksen kesto on huono ja viimeistelykään ei ole parhaasta päästä.

Eli kiteytettynä: Jos haluat parin vuoden päästä pistää taas rahat uuteen vapaan ja perhosettiin, niin siitä vain Introa tai muuta vastaavaa kehiin. Jos kuitenkin aiot vähän pidemmän aikaa samalla vavalla pärjäillä, niin sitten kierrä nuo halpamallit. Valitettava tosiasia on, että halvalla ei saa kestävää ja toimivaa. Pidemmän päälle kertaostoksena laadukkaammat vehkeet ovat erittäin kannattava ostos.

Käytettynä voi myös ostaa, mutta tällöin on olemassa riski tulla höynäytetyksi. Käytettyjen laatuvapojen hinnat eivät ole juurikaan edullisimpia mitä näin syysalesta saa uusia. Niin, ja vahinkohan laitetaan hyvin usein kiertämään, mikä kannattaa pitää mielessä.

Rahalle saa vastinetta huomattavasti enemmän kun jättää valmissetit väliin. Se nyt vain on karu ja kiistämätön totuus. Tuo Visionien hehkutus johtuu pitkälti siitä, että kyseiset vavat ovat käyttäjilleen useimmiten ensimmäisiä vapoja, jolloin ei ole juurikaan vertailupohjaa ja käyttökokemusta. Kyllähän niillä perhostelee kummasti, mikäli ei vaadi vavalta aivan hirveitä ominaisuuksia ja kestoa. Kukaan tosin ei voi kiistää sitä, että on kannattavampaa ostaa kunnon vapa, jolla kalastelee monta vuotta, kuin kolme puolet edullisempaa, joiden käyttöikä on vain murto-osa laatuvapojen käyttöiästä. Kannattaa tarkkailla syysalennuksia ja hankkia kerralla kunnon pelit ja vehkeet.

juha2 Re: Vision intro 7.8. 2005, 16:26 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Antti kirjoitti:
>Näin syksyllä kun tartut alennusmyyntiin

Minkälaisiin ALE-prosentteihin syksyllä on yleensä törmätty?

Antti Re: Vision intro 7.8. 2005, 16:58 Vastaa tähän viestiin Vastaa
juha2 kirjoitti:
> Antti kirjoitti:
> >Näin syksyllä kun tartut alennusmyyntiin
>
> Minkälaisiin ALE-prosentteihin syksyllä on yleensä törmätty?

Riippuu tietenkin aivan merkistä, mallista ja myyntikaupasta. Visioneita ja Looppeja on ollut muutamassakin paikassa -50%, Sageja on sitten ollut jo -35%, Orviksia muutamaa mallia -40%, Scierraa -30%, GuideLineä -20%, Fenfickiä -45% ja paljon muuta. Kysytyimpiä malleja ja kokoluokkia ei tietenkään juuri alennuksissa ole, mutta kyllä ne alennukset sen verran tuntuvia ovat, että kannattaa aina vavan ostoa niiden paikkeille ajoittaa, mikäli mahdollsita. Nämä ovat tältä vuodelta bongattuja prosentteja.

Yleensähän nuo alet koskevat vain ns. poistovapoja ja malleja, joten tietty realismi kannattaa aina säilyttää. Hajakokoja ja malleja nuo lähinnä ovat, uutukaisia mallisarjoja harvemmin myydään suurin alennuksin, mutta silti voi tehdä varsin hyviä ostoksia.

[Muokattu 7.8.2005, 17:03]
17 vastausta,   1 sivu   Aseta vahti Lisää vahti
Edellinen aihe Takaisin aiheisiin Seuraava aihe