Perhokalastus

Keskustelut » Kalastusvälineet

Viimeisin viesti: Mik@z 11.5. 2010, 21:18

Uusi aihe Vastaa ketjuun
9 vastausta,   1 sivu   Aseta vahti Lisää vahti
Zeto Perhokalastus 3.5. 2010, 18:42 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Kannattaako aloittaa? Onko vaikeaa ja kuinka nopeasti oppii? Itse olen tosi kiinnostunut. Kalastelen Ahvenisen Valkealammella. Sieltä on tullut 5 kirjolohta ja 2 taimenta lusikka uistimella. Oli muute kauniita. Paljon muute ne jutut (vapa ym) maksaa?

riku_riku Re: Perhokalastus 3.5. 2010, 21:32 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Kannattaako aloittaa ?? Hmmm... Sitä siun pitää kysyy iteltäs ei meiltä. Mikäli jos kiinnostusta on niin tottakai kannattaa kokeilla, ostaa vaikka ensin vähä halvemman aloitus setin?... Niihin juttuihin saa pistettyä rajattomsti rahaa mutta halvemallakin kyllä saa ensimmäisen setin. Voisin sanoa että helpompi on aloittaa virtaavassa vedessä harjoittelu kuin lammessa jossa perho liikkuu ainoastaan sinun toimesta. Valkeinen on kyllä hieno paikka kalastella, eikun vaan kireitä kesä kaudelle.

harpeli Re: Perhokalastus 5.5. 2010, 08:53 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Ei se kannata kovin halpaakaan ostaa koska sehän saattaa vapa/kela/siima yhdistelmä olla semmonen että se ei välttis ole hyvä itselle.Ostaa mielummin semmonen setti joko tämä http://www.rialinna.fi/index.jsp?pid=77&productid=286 tai tää http://www.harrissportsmail.com/LargeImage.aspx?ModelID=15617.Kaverilta kokeillu tuota looppia ja todennu itse hyväksi jopa ens kertalaiselle ja tuo greys sama tilanne kohtuu hyvä mut että sit tommosena settinäki näkyy saavaa.Mut itsehän se kukin päättä minkälaisen laittaa.Mielummin semmonen paikka missä sais heti kokeilla että miltä se vapa tuntuu itselle käteen heitettäessä.Mut ei ainakaan kineticiä.Ei muakaan kukaan opettanu itse kantapään kautta kaikki opetellu.Ja ainahan ne saa myytyä jollekki jos ei kiinnosta.

Zeto Re: Perhokalastus 5.5. 2010, 20:05 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Joo mut.. Maksaako ne aina noin paljo.. Ajattelin että 70e.. Ehkä yli mutta kuitenkin..

hossanjoki Re: Perhokalastus 5.5. 2010, 20:59 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Kyllä sadalla eurolla saat ihan ok aloitussetin. Ja tottakai, jos jonkun vähän käytetyn jostain löydät, niin voit sillä samalla sataselle saada vähän laadukkaammankin.

Lärvästelija Re: Perhokalastus 7.5. 2010, 08:11 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Ja jos innostut, tai vois sanoa melkein että kun innostut, niin olet ensimmäisen kesän jälkeen ostamassa jo kalliimpia vehkeitä:D Itse kuvailisin perhokalastusta niin, että jos tavallinen kalastus esim virvelillä tempaa mukaansa todella vahvasti, ja tuntuu että kalassa jaksaa rampata, niin perhokalastuksen kun aloittaa niin se tempaa mukaansa niin että ainakin itseltä unohtui virvelivehkeet aivan täysin. Ja kuten sanottua, perhokalastus on hienointa mitä mies voi housut jalassa tehdä;) Onko sulla ketään kokeneempaa kaveria, kuka vois auttaa sua kun aloitat? On meinaa perhanasti helpompaa aloittaa kun joku hiukan kertoo eri tekniikoista ja opettaa heittämään :) Saa ne tiedot tietysti kirjoista lukemalla ja erilaisia dvd:itä katsomalla sekä tietysti täältä kysymällä:)

Zeto Re: Perhokalastus 11.5. 2010, 19:06 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Kokeilin kamulla, ja siihen se innostus laantui. Isänsä on perho kalastaja ja sil mun kamullaki kesti 3kesää ennenku se ees osas.. Et ei kiitos enää. Vehkeetki on nii saatanan kalliit

stupe10 Re: Perhokalastus 11.5. 2010, 20:22 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Jaa sinä olitkin näin innokas. :DD .Nonono harjoittelua vain niin kyllä sinä innostut. Ei halvalla hyvää saa. Käsket vain jonkun opettaa oikein kunnolla. :) Eikä ne kamat loppujenlopuksi niin kalliita ole.Ja jos joku kela yms.. maksaa sen 300e niin se on kyllä jo hintansta väärti!

hossanjoki Re: Perhokalastus 11.5. 2010, 21:15 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Aika jännää.. :)

Mik@z Re: Perhokalastus 11.5. 2010, 21:18 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Jos ei nappaa niin ei nappaa, sillehän ei voi mitään.

9 vastausta,   1 sivu   Aseta vahti Lisää vahti
Edellinen aihe Takaisin aiheisiin Seuraava aihe