rion siimoista??

Keskustelut » Kalastusvälineet

Viimeisin viesti: spey 29.11. 2002, 14:39

Uusi aihe Vastaa ketjuun
3 vastausta,   1 sivu   Aseta vahti Lisää vahti
general rion siimoista?? 2.11. 2002, 15:21 Vastaa tähän viestiin Vastaa
eli pitäs saada nopeesti tietoa rion siimasta en tiedä mallia mutta siihen voi vaihtaa kuulemma heitto pään.niitä on kuulemma 3 kolme erinlaista kelluva,intermediate,uppoava.onko se hyvä siima??
mikä siima kannattaa hommata visionin 3zone 15 jalkaa 10-11 luokka vapaan tarkoitus ois pyytää tenolla
itseäni lähinnä kiinnostas tuo rion siima mutta mistä sitä saa ja mihin hintaan??
kas vain laitoimpa jutun ensin väärälle palstalle sori!

Ruuttana Re: rion siimoista?? 9.11. 2002, 18:41 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Esittämäsi siimat ovat ovat niin sanottuja "ampumapääsiimoja"=shooting head, tosin Rion siimasta en ole varma, näitä valmiita juoksusiima+ampumapää yhdistelmiä on jo monilla valmistajilla, jopa Visionilta löytyy, onko sitten tehty samoissa tehtaissa kuin laatusiimatkin. Todennäköisesti on. Mutta 90 % kalastajat tekevät ne itse. Siis piste. Jollei ole tosi varakas. Ohjeita löytyy vaikka mistä mm. näiltäkin sivuilta varmaan. Ja enenkaikkea mitoitus ohjeet!!
Mutta karkeasti: Kela (hyvä, kun lohenkalastuksesta kyse, ei mikään laajapulisonki), pohjasiima 30-50lbs, juoksusiima n.30-40m (nimi: "rannari"=running line, "kensavada" ym.) ja sitten melkein lopuksi itse ampumasiima; joka on yleensä hiukan edullisempaa "raskasta" heittosiimaa, yleensä DT (WF) tai S, makuja on monia. Tässä kohtaa tulee valinnan/vaihdon paikka. Voit ottaa kelluvaa, interiä, uppoavaa, nopeasti uppoavaa, "lyijysiimaa" eli GRAINisiimaa, 100-750grainia. Pituus katsotaan taulukoista vavallesi sopivaksi, he he;) Siitä se sitten alkaa. Liitos ohjeet on tuolla kysymyspalstalla Looppien kohdalla. Ja lopuksi sitten peruke, yleensä monofiili. Pituus vaihtelee maun mukaan, mutta olisihan se hyvä oieta... Opettele alaheitto, niin selviät lyhyellä perukkeella 0,5-3m. Rullaus heitot saattavat vaatia sinun vavallasi tosipitkän perukkeen, jotta heitto toimisi. Kuitenkin koko jutun idea on siinä, että jokivarressa voit vaihtaa siiman kärkeä eli ampumapäätä kelluvasta vaikka kuinka raskaaseen. Ei ole taulukota nyt käsillä, mutta Ptuntumalla sinulle sopiva aloitus ampupää voisi olla tuollainen 11,5m, DT (12)-13#, kelluva tai interi, yleensä huomattavasti raskaanpi kuin vapasi suositus; pituus määrää painon sopivaksi vavallesi. Hinta tuolaiset 40-150 MK tarjouskorista. Heiton aikana siima toimii painona, eikä edes koske vaparenkaisiin, näin et tarvi laatusiimaa. Mutta se on toinen "romaanin" paikka. Mielipiteitä ja oikeita "asetuksia" on niin monta kuin on perhokalastajaakin. Moni on varmasti erimieltä kuin minä ja ampusiimojen kieltäjiä löytyy paljon. Muoti on kuitenkin ehkä siirtymässä pois ampusiimoista.

Ruuttana Re: rion siimoista?? 9.11. 2002, 19:05 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Vielä ampupäistä: Tuolla oli MNin viesti liitostavoista, jossa oli linkkejäkin:
Juron tyyli on mielestäni hyvä: http://www.flyfishingforum.com/expertise/steelhead/lines/tipsystem.htm

Ei ole kovin hankala.

Tämä on vähän hankalampi, mutta toimiva myös: http://www.danblanton.com/gettinglooped.html


spey Re: rion siimoista?? 29.11. 2002, 14:39 Vastaa tähän viestiin Vastaa
RIO:n siima jota General tarkoitat on kolmiosainen ja 150f pitkä wf-siima.Siis EI todellakaan mikään ampumapää.Kehoittaisin kyseisiä herroja tutustumaan otsikkoon ja kommentoimaan vasta sitten.Rion siimoja on vasta alkajalle vain yksi eli windcutter spey with interchangeable tips.Siimassa on kolme selkeää osaa ja tämä on se ominaisuus joka tekee riosta monipuolisimman siiman markkinoilla.Samalla siimalla voit kalastaa yliolan heitolla
,spey:aamalla ja tietenkin ampumalla.Tämä johtuu siitä että siiman etupäässä on välikärki joka poistamalla saadaan siimasta pois n.4m ja siima hieman kevenee.Visionin vavallesi juuri sopiva.Windcutterin profiili on aloittelevalle lohestajalle loistava.Seuraava vaihtoehto on Midspey, samoin kuten WC sitäkin on saatavissa koko siimana ja vaihtokärjillä.Midspey vaatii kuitenkin jo tarkempaa ajoitusta ja vavan hallintaa.Ensi vuodelle on tulossa grandspey jonka pelkkä pää on 30,3m pitkä jotenka heittäjän täytyy osata hommansa.Ostin ensimmäisen WC TIP -siimani nelisen vuotta sitten.Ampupäitä leikeltiin jo v.86.Välillä oli pitkä aika jolloinka vapojen kehitys vei kalamiehet mukanaan ja heittotaidolle ei annettu samalla tavalla sijaa kuin näinä päivinä.
Viime vuonna tai sitä edellisenä tuli suomen markkinoille joitakin upgrade pätkiä välikartion tilalle.Tämä pätkä on pitempi ja lisää siiman pituutta muutamalla metrillä.Ensi vuoden valikoimissa on compen-
sator pätkä joka on intteri ja muuttaa heittämistä ja kalastamista intteri ja uppopäillä.Siimassa on siis kuusi osaa.Juoksusiima jossa on kiinni osa wf-päätä,välikartio n.3m,Neljä vaihtopäätä.Kelluva aqualuxin intteri(paras intteri),uppopää 7,3cm/sek ja uppopää 15.2cm/sek.Siima on vaan pirun kallis n200euroa mutta varmasti sen arvoinen.Osta ihmeessä.

3 vastausta,   1 sivu   Aseta vahti Lisää vahti
Edellinen aihe Takaisin aiheisiin Seuraava aihe