Ongelmia okuman kanssa???

Keskustelut » Kalastusvälineet

Viimeisin viesti: sammal 5.3. 2004, 18:18

Uusi aihe Vastaa ketjuun
5 vastausta,   1 sivu   Aseta vahti Lisää vahti
Pectus Ongelmia okuman kanssa??? 8.4. 2003, 20:36 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Eli
Onko kellään tullut kohdalle ongelmian tuon okuma integrityn 10/11-luokkaisen perhokelan kanssa ja jos on tullut niin, löytyykö jotain kotitekoista ratkaisua siihen vai joudunko lähettämään kelan ja odotteleen että takuu täyttyy.
Ja itse ongelmaan, kun kelaa käyttäessä kelalta vedetään siimaa "oikealla tavalla" niin kela antaa täysin periksi eli jarru poistuu täysin(kela pyörii vain laakereidensa päällä) ja seuraa sekasotku mallia, jos jokun on heittänyt hyrräkelalla ilman oikein säädettyä keskipakois-jarrua, heitto jäädessä lyhyeksi ja kelan puola purkaa vaan siimaa.ei kiva, ei.

PatilZ Re: Ongelmia okuman kanssa??? 16.4. 2003, 00:23 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Mielenkiintoinen ongelma. Jos lähdetään siitä, ettei kyseessä ole väärä kätisyys koneiston asetuksissa suhteessa käytettyyn kätisyyteen (jolloin puola pyörisi vapaana vaikka jarru olisikin täysillä ja toisaalta sisäänkelaus on täysin mahdotonta, koska jarru estää kelaamisen)on vikaa kai mietittävä siltä kantilta, miksi levyjarrun palat irtoavat toisistaan rasituksessa. Kelassa todennäköisesti kätisyys riippuu siitä, miten päin tapin ympärillä oleva laakeri on. Jos joku toinen systeemi, niin on mahdollista, että tämä säätö on ikäänkuin puolitangossa - ei kumpaakaan osoittamassa. Jos tämäkin on kunnossa ollaan pulassa. Ainoa mitä silloin tulee mieleen on totaalinen valmistusvirhe, jolloin suosittelen kelan palauttamista. Kelan jarru ei saa toimia noin. Itse en pelaa noissa luokissa, mutta otaksuisin laxi-puolella olevan niin, että kelaan pitää luottaa. Luottaisitko sinä sitten johonin kotitekoiseen viritykseen? Entä jos iso nappaa kiinni ja lähtee vetämään vauhdilla ja viritys pettää. Tässä vaiheessa syntyvä hyrräkelasotku ei ilahduta mieltä. Paitsi lohen.

ilmari Re: Ongelmia okuman kanssa??? 24.4. 2003, 15:38 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Juu, katosi Okumasta jarrut. Kelan mallia en muista, mutta Okuma se oli. (Siinä oli kaksi säätönippeliä. Ja räikkää ei saanut pois päältä ollenkaan.) Pitääpä kysyä mikä se malli oli, kela kun oli mulla lainassa. Eikös nuo kelat toimi samoin kumpaankin suuntaan, kätisyydestä riippumatta?

tomi.turunen Re: Ongelmia okuman kanssa??? 4.3. 2004, 21:53 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Iselläni on okuma sierra ja se on toiminut hyvin ja lutettavasti. Ei moittimista siitä mutta toisista en tiijä.

Eero Tumppu Re: Ongelmia okuman kanssa??? 4.3. 2004, 22:01 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Halvalla ei saa KOSKAAN hyvää. Tässä taas todiste siitä.

sammal Re: Ongelmia okuman kanssa??? 5.3. 2004, 18:18 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Vika voi olla siinä antireverse-nastassa, joka ei toimi kylmässä niinkuin pitää. Eli sisäänkelauksen jälkeen, nasta jää "huulille", eikä palaudu normaalisti ja sitten irtoaa jarrusta nykäistäessä. Ainakin STH temppuili, etenkin talvella. Ongelmana oli liian tahmea rasva koneistossa, joka jäykistyi entisestään kylmässä. Vika poistui kun huollon yhteydessä käytin CRC:tä vastaavaa öljyä koneiston rasvaamiseen.



"Tumputtelija"<eero@fi> kirjoitti:

> Halvalla ei saa KOSKAAN hyvää. Tässä taas todiste siitä.

No onhan muita päinvastaisia esimerkkejä, kuten hyvin tiedät. Onkohan sulle käynyt niin, että olet ostanut monensadan vermeet, jotka ei sittenkään ole toimineet ihan sijoitetun summan edestä?

Vai halusitko vain ilmoittaa, että sinä et ostele edullisia harrastusvälineitä? Ainoastaan kalliita, jopa ilman perusteluita.

Integrity 8/9 on itsellä ollu mitä mainioin ostos. Harmittaako? Hehee....tiedän jo ja nautin tilanteesta.

5 vastausta,   1 sivu   Aseta vahti Lisää vahti
Edellinen aihe Takaisin aiheisiin Seuraava aihe