kymijoen siikakoskelle.

Keskustelut » Kalapaikat

Viimeisin viesti: Pectus 5.8. 2003, 14:04

Uusi aihe Vastaa ketjuun
1 vastaus,   1 sivu   Aseta vahti Lisää vahti
aloitteleva lohestaja kymijoen siikakoskelle. 5.8. 2003, 12:00 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Eli olis tarkoitus mennä 11.8 kymijoen siikakoskelle lohestamaan perholla. Onko siihen aikaan koskessa kalaa ja kannattaisiko mennä jollekkin toiselle koskelle kalaan? Huom. en voi mennä perho alueelle kalaan kun virveli miehiä on tulossa mukaan. :( Onko vesi liian matalalla lohelle? Yleensä käytetään perhoja 4-8 tarkoittaako se, että isompiin 1/0-2 ei tule kalaa niin paljon? Perhoja? Pitääkö perho saada pohjaan? Onko pintaperhoilla mitään tekemistä kymijoella? Mikä vuorokauden aika on paras? Kaikki vinkit käy! Kiitos

Pectus Re: kymijoen siikakoskelle. 5.8. 2003, 14:04 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Tuosta kalan määrästä en voi mitää muuta sanoa kuin sen verran mitä lukee www.kotka.fi/kalastus ja löydät tuolta erilaisia perhojakin joita käytetään kymillä sekä www.kalastus.com sieltä löytyy oikein oma aihealue kymin kalastukseen sieltä voi löytyä myös jotai vihjeitä.
Vesi on todella matalalla, kymijoella, mutta on esitetty jotain veikkailuja että se voisi nousta tässä taas hivenen joka olisi kalastuksen puolelle hyvä juttu niin kuin varmaan tiedätkin.

Perhojen koosta niin, matalammalla ja lämpimällä vedellä käytetään pienempiä perhoja osaltaan ärsytyksen vuoksi mutta myös sen takia koska kalat ovat arkoja ja reagoivat helpommin pienempiin. Kannattaa kokeilla, näyttäytyneelle kalalle eri kokoisia perhoja esim. aloittaa suuremmalla ja sitten vaihtaa samanlaiseksi ja pienemmäksi kooksi sekä vaihdella kontrasteja perhoisa, jotta lohi ärsyyntyisi.(huomioi silti muut kalastajat).
Yleisesti kymillä on käytössä malli "pohjasta se ottaa" eli jonkin verran varmaan kannattaa kokeilla sieltä. Silti en epäröisi yhtään, ainakaan kun katsoo tuota veden virtausta, kokeilla esim. kokonkoskessa pintureita tai muuallakaan. Vuorokauden ajasta niin, ilta, yö ja aamu olisivat niitä kaikkei otollisempia aikoja.

Itse olen muutaman kerran heittänyt perhoa siikakoskella(tulos: lohi 0, taimen 35cm ja harjus 42cm), ja nuo tiedot jota laitoin on osaltaan omia päätelmiäni jutuista joita olen lukenut. kireitä siimoja.

1 vastaus,   1 sivu   Aseta vahti Lisää vahti
Edellinen aihe Takaisin aiheisiin Seuraava aihe