Hoitotalkoot Vastinkoskella

Keskustelut » Kalapaikat

Viimeisin viesti: Virtavesien hoitoyhdistys 8.9. 2003, 10:49

Uusi aihe Vastaa ketjuun
0 vastausta,   1 sivu   Aseta vahti Lisää vahti
Virtavesien hoitoyhdistys Hoitotalkoot Vastinkoskella 8.9. 2003, 10:49 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Tervehdys kalastuksen ja kalojen ystävät
Taas on se hetki vuodesta, jolloin on aika suunnata katse pidemmälle tulevaisuuteen. Kantaa korsi kekoon tai tässä tapauksessa sorahippu häähuoneeseen. Luonnonvaraisten lohikalojemme joksyksyinen kutuaika lähestyy. Nyt on oikea hetki varmistaa, että lohien ja taimenten kutu onnistuu ja yhä harveneva lohikalakantamme voi jatkaa sukuaan. Suuri uhka viimeisille luontaisesti lisääntyville lohi- ja taimenkannoillemme on niiden kutupaikkojen liettyminen ja tuhoutuminen. Se voidaan estää puhdistamalla niiden kutusoraikoita ja lisäämällä uutta puhdasta soraa sopiviin virtapaikkoihin.
Virtavesien hoitoyhdistys järjestää lauantaina 20. syyskuuta klo 10 alkaen Vastinkosken hoitotalkoot Lopella. Tule sinäkin mukaan varmistamaan, että Vastinkosken ja Hunsalanjoen taimenkanta pysyy elinvoimaisena. Viime talvi oli lähes koko Suomessa erityisen kylmä ja vähävetinen. Sen seurauksena muun muassa Vastinkosken taimenkanta puolittui. Suuri osa kutusoraikoista jäätyi ja taimenten mätiä tuhoutui. Nyt meidän kalamiesten on tehtävä kaikki voitava, jotta joen taimenkanta ei kokisi toista katotalvea.
Kanna sinäkin ”sorahippusi häähuoneeseen”. Sen voit tehdä kotipurollasi tai osallistumalla Vastinkosken talkoisiin. Ilmoittaudu Pekka Lindbladille 17.9. mennessä, puh. 050-5567214 tai s-postilla: pekka.lindblad@pp.inet.fi
Talkooeväät tarjoaa talkoiden järjestäjä.
Lisätietoja Virtavesien hoitoyhdistyksestä ja Vastinkoskesta löytyy internetistä, osoitteesta: http://www.virtavesi.com


0 vastausta,   1 sivu   Aseta vahti Lisää vahti
Edellinen aihe Takaisin aiheisiin Seuraava aihe