Elinkautisen mietteitä (Nuorttijoki)

Keskustelut » Kalapaikat

Viimeisin viesti: ihmelaama 8.3. 2004, 15:17

Uusi aihe Vastaa ketjuun
1 vastaus,   1 sivu   Aseta vahti Lisää vahti
Souvari Elinkautisen mietteitä (Nuorttijoki) 8.3. 2004, 08:32 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Jo 18v:n kokemuksesta voin lämpimästi suositella Nuorttijokea perhokalastuspaikaksi kaikille. Maisemat antavat jo eräelämyksiä sinänsä ja joen kalat varmasti haasteita sillä Nuortti ON haasteellinen kalastaa. Ei vaikea jos malttaa miettiä ja "lukea" jokea huolellisesti. Tässä muutamia ajatuksia, jään odottamaan onko mielenkiintoa joelle.

ihmelaama Re: Elinkautisen mietteitä (Nuorttijoki) 8.3. 2004, 15:17 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Souvari kirjoitti:
> Jo 18v:n kokemuksesta voin lämpimästi suositella Nuorttijokea
> perhokalastuspaikaksi kaikille. Maisemat antavat jo eräelämyksiä
> sinänsä ja joen kalat varmasti haasteita sillä Nuortti ON
> haasteellinen kalastaa. Ei vaikea jos malttaa miettiä ja "lukea"
> jokea huolellisesti. Tässä muutamia ajatuksia, jään odottamaan onko
> mielenkiintoa joelle.

Morjens,

Ei ihan elinkautinen iskenyt Nuortilla minulla päälle, onneksi, sillä kärsin jo yhtä (toisaalla) ja päällekäisiä "tuomioita" voisi olla hiukan hankala suorittaa ;)

Mutta Nuortista siis. Haasteellinen, kyllä. Mielenkiintoinen, kyllä. Erämainen, kyllä.

Kahden käyntikerran (molemmat viikon sessioita) perusteella ei hirveitä stooreja ja yhteenvetoja kirjoitella, mutta ehkä jotain kuitenkin.

Ensimmäinen retkuilu suoritettiin kolme kesää sitten. Hirvashaudan yläpäässä, siinä hirvashaudankosken alla pidimme leiriä. Kolme vuorokautta ongimme tyhjää, kunnes sitten "oivalsimme" kalojen paikat. Sitten saatiin pottukattilaan makkaroiden sijasta taimenia =)

Harjukset olivat mielestäni jotakuinkin kateissa. Vain taimenia (isompia ja pienempiä) tarraili perhoihin. Nuorttijoen taimenpoikas tiheys on paikoin valtava.

Toinen reissu tehtiinkin sitten toissa kesänä, samoille jalansijoille. Samaa kaavaa edettiin, sillä erotuksella, että nyt ei aikaa "tuhlaantunut" etsiskelyihin vaan osasimma lompsia oikeille urille heti alkuunsa.

Joki tarjoaa herkullisia taimenen pintaperhostelu paikkoja, todella varovaisilla kaloilla höystettynä. Suosittelen minäkin, sydämmellä, kaikille "pullalohiin" kyllästyneille ja OIKEAN pintaperho taimenen saamisesta haaveileville...

-i.

1 vastaus,   1 sivu   Aseta vahti Lisää vahti
Edellinen aihe Takaisin aiheisiin Seuraava aihe