keihärinkoski

Keskustelut » Kalapaikat

Viimeisin viesti: epa 25.7. 2004, 14:12

Uusi aihe Vastaa ketjuun
2 vastausta,   1 sivu   Aseta vahti Lisää vahti
epa keihärinkoski 15.7. 2004, 21:20 Vastaa tähän viestiin Vastaa
seuraavan viikon torstaina lähdössä, ensimmäinen kerta, ottiperhot ja paikat voisi asiantunteva vihjaista!
--kiitos--

piolooki Re: keihärinkoski 22.7. 2004, 16:57 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Kun pääset paikan päälle, huomaat että ottipaikkoja on ihan älyttömästi.

Tässä kaksi helppoa: 1) sillan yläpuoli länsipuolella voidaan heittää keittokatoksen laiturilta (monttu) 2) sillan alapuoli itäpuolella. Sillasta 5 m alavirtaan menee kivimuuri poikittain keskivirtaan päin. Muurin- ylä ja alapuolella on aina kalaa. Lisäksi muurin reunaa pitkin pääsee kahlaamaan keskivirtaan saakka, muttei tällä vedellä ilman kahluusauvaa.

Tinseleitä lienee turha tässä vaiheessa kautta enää käyttää, mutta pienet hopeiset (hottamuikku-jäljitelmät) ja vihreät (ahven nollikas) streamerit vois pelittää. Pimeällä sitten iso musta Puppeli tai röyhkeä Marabou Deceiver (koko 0/2-2) siiman päähän.

Kahlaillessa kannattaa varoa monttuja, ettei Ahti vie.

epa Re: keihärinkoski 25.7. 2004, 14:12 Vastaa tähän viestiin Vastaa
jep, torstai ja perjantai oltiin kalassa, ylös asti ei saatu kuin yksi mitallinen (43cm)! pieniä taimenia tuntui koskessa kyllä olevan kovasti ja varmasti niitä isompiakin, huonoon syöntiin varmasti vaikutti pilvettömältä taivaalta räkittänyt aurinko. lauantaina olisi jo voinut kala alkaa syömäänkin, ainakin täällä länsi-suomessa ukkosta!
kalat eivät juurikaan tulleet hakemaan pinnasta streamereita, mekein aina pohjaan täytyi päästä. oliivi larva pelitti selvästi parhaiten.
parhaat paikat siinä saunamontussa ja sillan alapuolella idänpuoleinen ranta, juuri tuo kivimuuri ja sen "järkälekiven" vierusta.
yölläkään tapahtumia ei juuri ollut, vaikka odotimme niiden isompien nousevan koskeen. ei ainuttakaan isomman kalan aiheuttamaa pärskähdystä tai hyppyä.
koski on kuitenkin mukava ja luonnonkalaa paljon. "mökki" luxusta!

2 vastausta,   1 sivu   Aseta vahti Lisää vahti
Edellinen aihe Takaisin aiheisiin Seuraava aihe