Teuronjoki kalastuskohteena

Keskustelut » Kalapaikat

Viimeisin viesti: Softaaja 13.8. 2012, 16:47

Uusi aihe Vastaa ketjuun
43 vastausta,   3 sivua:   [ 1  2  3  »  ] Aseta vahti Lisää vahti
Dustin Teuronjoki kalastuskohteena 20.3. 2005, 19:31 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Onko kellään kokemuksia kyseisestä paikasta?? Minkälainen paikka?

Jurppa Re: Teuronjoki kalastuskohteena 21.3. 2005, 17:48 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Dustin kirjoitti:
> Onko kellään kokemuksia kyseisestä paikasta?? Minkälainen paikka?
Ei ole mutta ensi kesän jälkeen on. Minäkin olisin kiinnostunut jos joku kertois?

Dustin Re: Teuronjoki kalastuskohteena 21.3. 2005, 22:23 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Sanos Jurppa, jos tiedät, et mikä noista ohessa olevan kartan joista on Teuronjoki! (Jos se nyt edes on tossa kartalla)

Jurppa Re: Teuronjoki kalastuskohteena 22.3. 2005, 18:10 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Dustin kirjoitti:
> Sanos Jurppa, jos tiedät, et mikä noista ohessa olevan kartan joista
> on Teuronjoki! (Jos se nyt edes on tossa kartalla)

Ei taida teuro olla noista mikään. Täältä taitaa löytyä, alat vaan tuosta selaamaan alaspäin niin saat jonkinnäköisen kuvan paikan sijainnista... http://kansalaisen.karttapaikka.fi/kartanhaku/paikannimihaku.html?scale=400 00&tool=pienenna&lang=FI&cx=2564497&cy=6768431

Dustin Re: Teuronjoki kalastuskohteena 23.3. 2005, 15:21 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Ahaa! Kiitoksia!
Tiedätkö muuten mikä kohta on kalastusaluetta??

Jurppa Re: Teuronjoki kalastuskohteena 23.3. 2005, 20:14 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Dustin kirjoitti:
> Ahaa! Kiitoksia!
> Tiedätkö muuten mikä kohta on kalastusaluetta??

En tiiä..

asa Re: Teuronjoki kalastuskohteena 24.3. 2005, 09:45 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Teuronjoki sijaitsee siis Hämeenkoskella. Kokonaisuudessaan paikka on pienimuotoinen ja mielenkiintoinen.
Kalastusalue on käsittääkseni nykyisin Hämeenkosken keskustasta aivan Kärkölän rajalle saakka, joten kalastusaluetta riittää todella paljon.
Ensimmäinen varteenotettava koskipaikka on aivan keskustassa, josta joki siis alkaa.

Joessa on muutamia lyhyitä ja matalia koskipaikkoja, mutta muuten joki on hiljalleen virtaavaa vettä. Koskipaikoilta toiselle kannattaa melkeinpä kulkea autolla, koska välimatkaa niiden välillä on jonkin verran ja ranta-asutus haittaa joissakin paikoin ikävästi kulkemista.
Joessa on luontainen taimenkanta, mutta jokeen istutetaan myöskin kirjolohta ja taimenta.

Dustin Re: Teuronjoki kalastuskohteena 16.6. 2005, 16:49 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Elikkäs mitkä kohdat joesta ovat sellasia mitkä ainakin kannattaa kokeilla?? Entäs löytyykö keltään VARMAA tietoa tuosta kalastusalueesta??

Erho Re: Teuronjoki kalastuskohteena 21.6. 2005, 13:07 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Parhaan tiedon saa kun kysyy paikalliselta "kalastusgurulta" Sulo Lehtoselta, puh.03-7641352. Hän on paikallisen kalastusseuran puuhamies ja tietää mitkä alueet ovat kalastukselle sallittuja, mitkä eivät (yksityisalueita, pihoja ym).
Hyvänneulan sillalta, kirkonkylältä n. 2km Lahteen päin ja 500m oikealle Lahti-Tre tieltä) myötävirtaan, on lähes mahdotonta löytää paikkoja kun joki on täysin risukoitunut. Kanootti taitaa olla ainut mahdollisuus.

Dustin Re: Teuronjoki kalastuskohteena 21.6. 2005, 16:06 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Kiitoksia Erholle!:)

Dustin Re: Teuronjoki kalastuskohteena 28.6. 2005, 18:53 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Onko kukaan viime aikoina kävässyt teurolla kalassa? Minkälainen on/oli yleistilanne? Sitten vielä: Mites tuo yöpyminen? Onko alueella laavuja tms jossa voisi yöpyä??

Erho Re: Teuronjoki kalastuskohteena 29.6. 2005, 11:31 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Juhannuksen saalis kolmen päivän satunnaisen heittelyn jälkeen: 3 mitalliata ja 3 alimittaista taimenta sekä yksi pieni kirjolohi. Yxi taimen meni parempiin suihin (omaan) muut pistin takaisin jokeen odottamaan sinua.
Majoituspaikkana kalastajille sopii varmaan parhaiten Jokelan Kartano keskellä kalastusaluetta, joen rannalla. Siellä on aittamajoitus ja huonemajoitus mahdollisuus. Laavu löytyy joen rannalta Kärkölän puojelta (20 km) mutta sieltä ei enää ole taimenia.
Parhaiten teuronjokeen pääsee tutustumaan Teuronjoki melonnassa Elokuussa, et edes tarvitse omaa kanoottia. Lisätietoa melonnasta Hämeenkosken kotisivuilta josta löytyy myös linkki Jokelan Kartanoon.
Kts. www.hameenkoski.fi

Dustin Re: Teuronjoki kalastuskohteena 30.6. 2005, 21:10 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Kiitoksia Erholle todella paljon!

Ja vielä "muutama" kyssäri:
Minkälainen paikka yleisesti Teuronjoki on? Pusikkoinen?
Entä kalastuspaine?
Saako kalastaa muulla kuin perholla?
Entä istutus politiikka?
Onko totta että "Taimenistutuksia ei tehdä, koska joessa elää luontaisesti lisääntyvä kanta." (lainattu riihimäen perhokalastajien sivulta)?
Ja sitten vielä: Löytyykö joesta harjusta?

Mie Re: Teuronjoki kalastuskohteena 30.6. 2005, 21:53 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Itse kävin Teurolla noin muutama kuukausi sitten kattelemassa mestoja,mutta en oikeen saanut minkäänlaista tolkkua paikasta :(.En tiedä/tajua missä siellä on "sallitut" kalastusalueet.Kävin siellä Jokelan kartanon lähellä kattelemassa ja sitten siellä ylävirralla.En tajuu,että mistä porukka noita taimenia vetelee :).Onko sen "ison" tien(lahti-tre) kärkölän puolella sitä kalastus aluetta ja sieltäkö niitä taimenia nousee?

Paihoittelen sekavaa viestiä! ;)

Erho Re: Teuronjoki kalastuskohteena 1.7. 2005, 07:16 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Teuronjoki on pusikkoinen kuin mikä. Ainoastaan se kirkonkylän alue on silloin tällöin nähnyt vesuria.

Hyvänneulan sillalta (sen yli ajatte kun menette Pellavaloukulle) etelään/myötävirtaan on pelkkää "tunnelia". Rannat ovat kasvanut puita täyteen. Lisäksi puita on kaatunut jokeen. Ainoastaan muutaman mökin kohdalla (mm meidän) on pusikkoa raivattu.
Siellä pusikko-osuudella on hyvä taimenten lisääntyä ja lähteä sitten narrattavaksi sinne Pellavaloukun alueelle. Pellavaloukulta kalat pääsevät kalaportaita ylös ja kohti kirkonkylää. Myös istutukset tehdään Pellavaloukun alueelle/ padon yläpuolelle, ainakin ennen.Taimenia on mahdollisesti istutettu Pellavaloukun yläpuoleiselle alueelle mutta ei alapuoleiselle.
Paras paikka kalastukselle on Pellavaloukun alue ja sitten kirkonkylän sillan "alla" kosken alapuolella. Kummassakin on tilaa heitellä.
Saa kalastaa myös virvelillä. Lisäksi joen yli menee pari pyörätietä, toisen luona on laguuni jonka rannat viime kesänä raivattiin.

Jos haluaa pusikkoiselle alueelle kalaan voi unohtaa heittelyn. Sinne päästäkseen tarvitaan kanootti. Pintaperhoa vaan uitetaan myötävirtaan ja kelataan sitten takaisin. Tietenkin toivoen ettei se tartu kiinni risuihin ja juuriin joita vedessä on paljon.

Harjuksista en tiedä, mutta voin kysyä Sulo Lehtoselta kun lomakin alkaa ensi viikolla ja matkaan mökille.

Yritän ottaa uusia kuvia kalastusalueesta loman aikana ja laitattaa ne vanhojen tilalle tuonne Riihimäen Perhokalastajien sivuille.


Erho Re: Teuronjoki kalastuskohteena 18.7. 2005, 21:48 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Terveisiä lomilta/mökiltä. Satunnaisen kalastuksen saaliit parin viikon ajalta. Mökkilaiturilta/ lipalla ("ambulanssi" Vibrax nro 3): Taimenet 43, 40, 35 ja 30cm. Pienet meni takaisin kasvamaan. Kirjolohi 38cm, täysin uskomaton saalis, ainoat istutukset 5km vastavirtaan ja Pellavaloukun padon yläpuolelle. Taisi viime vuoden mahtitulvat tuoda tullessaan. Ainut saalis perholla (Red Tag, Nalle Puh ym ym) oli kovasta yrityksestä huolimatta vain yx 29 cm särki!!! Ei taida pienet makupalat kelvata taimenille.

Muutama sata metriä vastavirtaan (3 kertaa kanootilla rannalle perhoa uittamaan/ heittelemään) tuotti seuraavat saaliit yht noin 1,5 tunnin kalastuksen jälkeen: Taimenia yhteensä 11 kpl, suurin 45cm, yli 40 cm 4 kpl, loput pieniä. Pari näistä meni parempiin suihin muut takaisin kasvamaan. Vain yksi (42 cm) perholla (Nalle Puh oranssi) muut taas Vibraxilla. Tuntuu ettei mikään muu tällä hetkellä kelpaa.
Onko kellään muulla vastaavaa kokemusta tänä kesänä. Aloitan aina perholla 5-10 heittoa ja siirryn sitten lippoihin. Alkaa kohta usko mennä pusikkoperhosteluun.

Erho Re: Teuronjoki kalastuskohteena 18.7. 2005, 22:01 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Sorry, tuli tuo äskeinen tuplana.

Lisätietona Teuronjoen taimenten luonnonkantaan. Paikallinen isäntä kertoi että ennen Teuronjoen ruoppausta 60-luvulla oli joessa luonnonkantaa. Ruoppauksen jälkeen (n 20km) kanta väheni radikaalisti. Paikalliset isännät kuitenkin pistivät "vanhaan jokeen" useita altaita joissa kasvattivat taimenia.
Lopputulos oli se, että suuri osa näistä taimenista karkasivat uuteen "suoristettuun/ syvennettyyn" jokeen kevättulvien aikana. Alkoivat sitten lisääntyä niitten muutamien henkihieverissä olleiden "alkuperäisien" taimenian kanssa. Nyt on tilanne loistava, kilometritolkulla aluetta jossa lähes mahdoton kalastaa pusikoiden takia. Taimenet pääsevät rauhassa lisääntymään ja sitten nousemaan uuden Pellavaloukun kalaportaan kautta aina kirkonkylän (Kosken) sillan koskelle asti. Toivottavasti sinne saadaan kalaporras lähitulevaisuudessa. Silloin taimenet pääsisivät aina Pääjärvelle ja Evon puroille asti.

HaRRi-H Re: Teuronjoki kalastuskohteena 18.7. 2005, 22:24 Vastaa tähän viestiin Vastaa
>
>
> Taimenet pääsevät rauhassa lisääntymään ja sitten nousemaan
> uuden Pellavaloukun kalaportaan kautta aina kirkonkylän (Kosken)
> sillan koskelle asti. Toivottavasti sinne saadaan kalaporras
> lähitulevaisuudessa. Silloin taimenet pääsisivät aina Pääjärvelle ja
> Evon puroille asti.

Noinkohan hyppivät suuremmissa määrin Jokelan padosta ylös?

Erho Re: Teuronjoki kalastuskohteena 22.7. 2005, 17:42 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Kyllä ne sitää Jokelan padon pahasesta ylös pääsevät ihan helposti, varsinkin tulvavasian aikaan. Helpoiten pääset tämän toteamaan kun käyt melomassa Teuronjoki-melonnan Elokuussa. Silloin siitä "padosta" melotaan alas lähes huomaamatta, vaikka virtaama on paljon pienempi kuin kevättulvien aikaan.

Dustin Re: Teuronjoki kalastuskohteena 27.4. 2006, 15:26 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Onkos kellään viime päivien kokemuksia paikasta?

43 vastausta,   3 sivua:   [ 1  2  3  »  ] Aseta vahti Lisää vahti
Edellinen aihe Takaisin aiheisiin Seuraava aihe