hilmo-vs.-kapee-vs.-heijoistenkoski

Keskustelut » Kalapaikat

Viimeisin viesti: KRP 1.6. 2005, 15:20

Uusi aihe Vastaa ketjuun
6 vastausta,   1 sivu   Aseta vahti Lisää vahti
Kymön kävijä hilmo-vs.-kapee-vs.-heijoistenkoski 1.6. 2005, 12:30 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Kesäkuun puolessa välissä ollaan lähdössä keski-suomen suunnalle kiertelemään ja perinteiset huopanat, kymöt, kärnät ja keihärit on tietenkin varattu jo aikaa sitten :( Nyt olisi siis mielekkäimmät paikat tässä. Onko kokemuksia otsikon paikoista? Vedenkorkeus kesäkuun puolen välin jälkeen? Tilaa pitäisi kai jokaisessa paikassa olla riittämiin. Mihin näistä siis neljä perhoukkoa suuntaisi nokkansa?? Kalantulo ei tärkein kriteeri, ainakaan jos istarit merkittävin saalisvarmuuteen vaikuttava tekijä.

AnttiLehto Re: hilmo-vs.-kapee-vs.-heijoistenkoski 1.6. 2005, 13:54 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Itse suuntaisin Heijosille... tosin tuosta Hilmosta en omaa kokemusta. heijosillekin saatiin viimeinkin alkamaan eväleikkaukset, joten nyt tuoreet istarit erottaa hyvin... joessa tosin on veilä viimevuoden istutuksistakin kaloja. Heijosilla on tosin melko hyvin myös luonnonkudusta syntyneitä mullosia. Käy katsomassa www.perhokalastus.info ja sieltä foorumilta... saatat saada jotain lisäinfoa joesta, myös kosket osíossa on muutama kuva ja esittelykin on tekeillä( ei taida ehtiä valmiiksi vielä teidän reissuun..)

Heijosen hyvistä puolista ainakin reilu tila ja luonnonrauha ansaitsevat maininnan, eikä kalastossakaan (taimen&harjus) mitään valittamista ole.

Vedenväri on valitettavasti mitä on, mutta jos ruskean veden kestää niin tervetuloa! Myös majoitusta järjestyy muutamalla kympillä ellei telttailu kiinnosta. Mieluummin Heijonen kuin Kapee on minun kantani.. Hilmosta en tiedä.

[Muokattu 1.6.2005, 13:55]
KRP Re: hilmo-vs.-kapee-vs.-heijoistenkoski 1.6. 2005, 14:08 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Joo se kyllä harmi ettei nuolle keski-suomen suosituille koskille ei tahdo päästä jos ei varaa vuotta ennen. Mulla on itelläni kokemuksia noista kahdesta eli kapee ja hilmo. Kapeesta juttu löytyy tuolta päiväkirjan puolelta. Paikka on suuri vuolas syvä eikä mielästäni perhopaikkana ihan parhaasta päästä mutta siellä mahdollisuus vähän muuhunkin kun istariin ja vettä piisaa takuulla kesän kuivimmillakin ajan jaksoilla. Koskialue on jaettu kahteen eri lupa-alueeseen eli tuo itse Kapeenkoski myydään erikseen ja vaan koko koski kerralla oliko se nyt 470 euroa päivä. Ja sitten tämä loppu koskialue alkaen Makasiinikoskesta maksaa koko koski omaan käyttöön 300 euroa ja siihen saa ihan yksittäisiäkin lupia.
Hilmojoella oon käyny vain kerran joki on kapee pienehkö mutta kohtuu pitkä koskialuetta muistaakseni noin 1.5km. Istutus kalana taimen taitaa löytyä luonnostaan vähinsä harjustakin niinkuin taimentakin. Soveltuu perhokalastukseen hyvin pienuudestaan lähinnä johtuen kaikki paikat helposti kalastettavassi. Vettä hym.....varmaan kohtuullisesti piisaa ja samoin monttuja lämpösen veden aikaan. Mutta näillä puheilla suosittelisin Kapeeta!

KRP Re: hilmo-vs.-kapee-vs.-heijoistenkoski 1.6. 2005, 14:22 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Nyt heräsi täälläkin kiinnostus! Missä päin tuo Heijoistenkoski sijaitsee ei kyllä tuu mieleen tuota paikkaa vaikka kuinka kelaa? Kävin tuossa sivuillasi asia kamaa ja kuvista näytti paikka heti tosi mielenkiintoisela. Mistä saa lupia? Mitä kustantaa? Kuinka kovasti ruuhkaa? Minkä laiset kiintiöt esim. vapa? Saako koko koskea vuokrattua? yms. Kiitos tiedoista jo etukäteen!

AnttiLehto Re: hilmo-vs.-kapee-vs.-heijoistenkoski 1.6. 2005, 14:53 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Koko koskea ei saa vuokrattua, mutta kimppalupia myydään.. Koski sijaitsee alueella Saarijärvi/Karstula/Pylkönmäki. Lupia myydään Lomakouherossa ja koskelle menevän tien varressa. Lupa maksaa 20€ päivä ja kausilupiakin myydään;)

Viikonloppuisin ajoittain ruuhkainen, mutta alue käsittää kuusi ei-niin-lyhyttä koskea, joten aina löytyy omaa rauhaa ja heittopaikkoja.. kunnostettu -99 ja istukaskalana taimen n. 3 kertaa kesässä. Ei kiintiöitä vavoille ja lohikaloille muistaakseni 3/päivä. Rasvaevällisiä suositellaan vapautettaviksi! Alueella 2 aittaa 20€vrk ja pari eri tason mökkiä hieman kalliimmalla. Mikäli opastusta tarvitsee, niin tuonne meidän sivuille voi heittää viestiä... joku noista jätkistä(=meistä) on melko varmasti koskella, melkeimpä ajankohdasta riipumatta:D

AnttiLehto Re: hilmo-vs.-kapee-vs.-heijoistenkoski 1.6. 2005, 15:04 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Tuolta foorumin kohdasta muu keskustelu löytyy muutama tuore videopätkä ja kalapäiväkirja osiosta(sieltä valikkopalkista;)) hieman reissujuttuja+kuvia jos kiinnostaa.

[Muokattu 1.6.2005, 15:04]
KRP Re: hilmo-vs.-kapee-vs.-heijoistenkoski 1.6. 2005, 15:20 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Tosi hyvältä näyttääpi samoin kui tuo Karajoki joko vissiin sijatsee ihan tuon Heijoisten vieressä. Sinne tuun kyllä kesällä käymään kun lomat alkaan kun ei edes oo tuon pitee varmaan joku 150 km varmaan kun tuun niin viivyn heti pari kolme päivää pitää tsiikata silloin kitti vielä kerran näistä tiedoista!

6 vastausta,   1 sivu   Aseta vahti Lisää vahti
Edellinen aihe Takaisin aiheisiin Seuraava aihe