perhoja nokisenkoskelle?

Keskustelut » Kalapaikat

Viimeisin viesti: opax 10.6. 2005, 08:39

Uusi aihe Vastaa ketjuun
1 vastaus,   1 sivu   Aseta vahti Lisää vahti
oppilas93 perhoja nokisenkoskelle? 9.6. 2005, 11:28 Vastaa tähän viestiin Vastaa
elikkä oon menos nokiselle, mut en tiiä ottiperhoja enkä tarkkoja paikkoja kalojen olinpaikkoja, voisko joku vähän valaista mua kun oon 12.v enkä tiiä vielä perhokalastuksesta paljoo, mut haluun oppii....

opax Re: perhoja nokisenkoskelle? 10.6. 2005, 08:39 Vastaa tähän viestiin Vastaa
oppilas93 kirjoitti:
> elikkä oon menos nokiselle, mut en tiiä ottiperhoja enkä tarkkoja
> paikkoja kalojen olinpaikkoja, voisko joku vähän valaista mua kun oon
> 12.v enkä tiiä vielä perhokalastuksesta paljoo, mut haluun oppii....

Nokisen kokemus rajoittuu noin viiteen reissuun, joten kokemuksen syvä rintaääni pihisee, mutta:

Jos aurinko paistaa, niin katso sillalta alas. Sillalta alaspäin katsottuna oikean puolinen uoma on helpompi kalastaa, keskity siihen. Viime viikkoina siellä on ollut kaloja ihan hyvin.

Vesi on nyt korkealla, joten ole varovainen. Nokisen koski on korkealla vedellä todella inhottava kahlattava. Mieleen tulee yksi lööppi tältä viikolta... :(

Perhoista millä olen saanut tapahtumia kahdella tämän vuoden reissullani mainittakoon oliivi larva (perus tsekkilarva mistä löytyy tältä sivustolta JOITAIN reseptejä), Copper John (www.perhokalastajat.net artikkeli osastosta löytyy yksinkertaistettu kuparijussi) ja Olive Woolly Bugger kuulapäällä (=oliivi liitsi).

Itse olen nyt saanut tuloksia lähinnä larvastamalla (indikaattoria käyttämällä voi heittää vähän pidemmälle ja havaita tärpin) sekä streamer upposiimalla alavirtaan tekniikalla (hitaammissa osuuksissa).

Niskalla voit kokeilla myös viistätyssysteemejä (pintaperhot, peruankarvapäiset streamerit), josko sillä saisit taimenen nousemaan.

Nokisenkoski ei ole kaikkein helpoimman tuntunen harjoituspaikka. Vaikka se on lyhyt, se tuntuu isolta. Sinulle voi tulla tunne, ettet pysty heittämään sinne missä kalat voivat olla. Katselet ehkä kateellisina venemiehiä. Älä yritä heittää kauas. Tällä hetkellä vettä on vähintään metri melkein missä tahansa kohtaa 1-2 metriä rannasta. Kalat voivat siis olla ihan rannan tuntumassa.

1 vastaus,   1 sivu   Aseta vahti Lisää vahti
Edellinen aihe Takaisin aiheisiin Seuraava aihe