nuorttijoki paikallisten pilaama

Keskustelut » Kalapaikat

Viimeisin viesti: 0971 24.3. 2014, 23:32

Uusi aihe Vastaa ketjuun
10 vastausta,   1 sivu   Aseta vahti Lisää vahti
eka ja vika nuorttijoki paikallisten pilaama 25.7. 2005, 13:58 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Nuorttijoki!!
Viikko 27 vietettiin perhostellen Nuortilla.Järkyttävää oli huomata paikallisten (RYÖSTÖKALASTAJIEN) toiminta alueella kaikki kalat mitkä he saivat koukutettua menivät pussiin ja reppuun, madonkäyttö oli ennemminkin sääntö kun poikkeus, ja heittolitkakalastus oli suosiossa myös jolloin saattoi useammassa perhossa olla pieniä harjuksia tai taimenen poikasia, selkä vaan muitakohti ja kalat reppuun ja nami nami tuleepa hyvää soppaa ja suolakalaa. Ihmetyttää paikallisten moraali ja käytös samalla eräskin paikallinen valitti että kala on pientä ja vähänlaisesti (tokaisin siihen et eikai suurempaa ole jos ne jo poikasina ongitaan ylös). Näimme viikon aikana 3 porukkaa jotka tätätoimintaa harrastivat yhteensä 2+4+4hengen poppoot. yksi porukka sodankylästä ja toinen melkovarmasti tulppiosta. Itse saimme 6 mitta harria joista suurin 37 cm. Tämä reissu oli nuorttijoelle ensimmäinen ja viimeinen, maisemia suosittelen ja luontoa jaka on kaunis ja upea. Kalastusta en mene kehumaan saaliiden puolesta jota ei ole nimeksekään, koska paikalliset pitävän huolen että alamittaisiamyöten kaikki tulee otettua talteen ja pannulle. Ihmetyttää myös leväperäinen luvanvalvonta joka tuntuu olevan vähän joka paikassa olematonta. No tulipahan nähtyä ja ajeltua 2000 kilometriä todetakseen millaista on kun joessa ei ole kalaa. T. pettynyt

mettämies Re: nuorttijoki paikallisten pilaama 26.7. 2005, 15:53 Vastaa tähän viestiin Vastaa
"eka ja vika"<kama66@luukku.com> kirjoitti:
> Nuorttijoki!!
> Viikko 27 vietettiin perhostellen Nuortilla.Järkyttävää oli huomata
> paikallisten (RYÖSTÖKALASTAJIEN) toiminta alueella kaikki kalat mitkä
> he saivat koukutettua menivät pussiin ja reppuun, madonkäyttö oli
> ennemminkin sääntö kun poikkeus, ja heittolitkakalastus oli suosiossa
> myös jolloin saattoi useammassa perhossa olla pieniä harjuksia tai
> taimenen poikasia, selkä vaan muitakohti ja kalat reppuun ja nami
> nami tuleepa hyvää soppaa ja suolakalaa. Ihmetyttää paikallisten
> moraali ja käytös samalla eräskin paikallinen valitti että kala on
> pientä ja vähänlaisesti (tokaisin siihen et eikai suurempaa ole jos
> ne jo poikasina ongitaan ylös). Näimme viikon aikana 3 porukkaa jotka
> tätätoimintaa harrastivat yhteensä 2+4+4hengen poppoot. yksi porukka
> sodankylästä ja toinen melkovarmasti tulppiosta. Itse saimme 6 mitta
> harria joista suurin 37 cm. Tämä reissu oli nuorttijoelle ensimmäinen
> ja viimeinen, maisemia suosittelen ja luontoa jaka on kaunis ja upea.
> Kalastusta en mene kehumaan saaliiden puolesta jota ei ole
> nimeksekään, koska paikalliset pitävän huolen että alamittaisiamyöten
> kaikki tulee otettua talteen ja pannulle. Ihmetyttää myös
> leväperäinen luvanvalvonta joka tuntuu olevan vähän joka paikassa
> olematonta. No tulipahan nähtyä ja ajeltua 2000 kilometriä
> todetakseen millaista on kun joessa ei ole kalaa. T. pettyny

Vai että oikein ryöstökalastusta. Voipi se olla että jollaki sielä on jääny mato-onki vaihe tammukkapurolta päälle, se on tietenki huonompi homma, jos kaikki pienekki otethan. Ite en ole sortunu semmosiin hommiin tämän kesän muutamalla reissullani, syön mitallisia harreja yleensä, kö niitä saapi perholla meleko heleposti. Tilanne on kuiten se, että nämät ryöstäjät ei ole tyhyjentäny jokia kokonhan. Kyllä sielä on sitä isompaaki kallaa, ei kannata etes väittää vasthan. Olin viimeksi tuolapäin viikko sinun jälistä ja olivat sielä monet saanhet reilusti mitallisia kaloja, ittelläni katkes perukesiima isomman kans ja uutta tilaisuutta ei suotu. Näin mieki vastarannalla jonku onkimiehen ja ihimettelin niitä hommia. Täälä kuiten on meillä soankylässä ja savukoskellaki helevetisti niitä oikheja tammukkapuroja, ettei tarvi nuihin isojen kalojen veshin mennä pyytämhän niillä pyyntikeinoilla. Olis se tieten hyvä saaha tuommonen pyynti poies, niin pysyis se kanta vahvempana, mutta kaikkia nuokkaan ei silti sieltä jovesta saa poies.

approx Re: nuorttijoki paikallisten pilaama 9.10. 2006, 14:16 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Monella vapa kalastuksen harrastajalla tuntuu olevan sellainen virheellinen käsitys että vapavälineillä ei joki- ja koskivesien kalakantoja merkittävästi vähennetä. Nuorttijoella tammukkaa verotetaan alamittasäännöksistä huolimatta aivan surutta ja pientä taimenta pyydetään uskomattomia määriä.
Kuitenkin esim. Nuortilla kasvavien parikymmen senttisten taimenien, pyytäminen on vaellustaimenkannoille hyvin tuhoisaa, luonnossa vain pienen pieni osa kudusta kehittyneistä poikasista kasvaa edes tähän kokoon.
Nuortin alueella käy vuosittain n. 1000 - 1300 kalastajaa. Koska vain harva kalastaja saa isoja vaellustaimenia, monet ottavat muutaman tammukan ns. ruokakaloiksi. Jos jokainen kalastaja ottaa tammukoita esim. vain neljä kappaletta ja kun tämä suhteutetaan kalastajamäärään, niin Nuortista pyydetään kesän aikana n. 4000 kpl sellaisia taimenen poikasia, jotka olisivat lähdössä syönnösvaellukselleen Nuorttijärveen yhden - kahden vuoden kuluessa. Tämä tarkoittaa sitä, että koko taimenen poikastuotanto pyydetään Nuortilla tammukoina.

Nämä Nuortin tammukat olisivat tulleet vain noin 2-3 vuoden päästä Nuorttijärvestä takaisin jokeen 1-2 kg painoisina. Yleisin taimenen saaliskoko Nuorttijoella on nykyään 25-35 cm ja tätä pienemmät.
Joessa ennen yleinen 1-2 kilon taimen on harvinainen saalis nykyään.

Jokaisen Nuortilla käyvän vapakalastajan tulisi tajuta että tämä on valintakysymys johon jokainen voi omalta osaltaan vaikuttaa: haluammeko saada luonnossa kasvaneita mittavia taimenia vai pyytää pieniä sinttejä !!??

Jokea myös salakalastetaan monin tavoin, jopa verkoilla. Omien kokemuksieni mukaan tähän syyllistyvät törkeimmin juuri paikalliset kalastajat.
Kalastuksen valvontaakaan alueella ei käytännössä ole juuri ollenkaan. Kalakannoista vastaavien ja myös kalamiesten (tammukoiden pyytäjien) olisi syytä mennä itseensä.




jäkälä Re: nuorttijoki paikallisten pilaama 22.10. 2006, 22:42 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Eikai sitä koko poikas tuotantoa pyydetä, muutenhan sielä ei ois kalan kalaa.4000 taimenen pentua on Nuortin tuotannosta häviävän pieni osuus. Tosin epäilen että pyynti on suurempaa kuin tuo 4000. Eikä niistäkään kaikki olisi lähtenyt vaellukselle.
Samaset paikalliset on pyytänneet ko. jokea em.menetelmin liki parisataa vuotta.Ja jostain syystä sielä kalaa on vieläkin. Onko Sodankylälänen Nuortilla paikallinen? Voisi kysyä Helsinkiläiseltä onko Lahtelainen paikallisia. Tulppiossa ei asu vakituiseen motakaan henkeä ja hyö tuskin joutavat siihen aikaan tammukoita pyydellä ( Tiskon väki huom. T:llä) Vai onko paikallinen yleis nimi kalastus rikkomuksia tekevälle? Ja sitäpaitsi oon mie tavannut erään hämäläisenkin pyydystävän alamittaisia, en tosin Nuortilta mut siitä läheltä. Mie oon saannut Nuortilta jokseenkin samoja saaliita joka kesä. Toki olosuhteista johtuvia heittoja lötyy. Tosin miun vertailu jakso alkaa vasta -70 puolesta välin. Sen mie oon huomannut ettei sielä kaikki kalaa saa, ei varsinkaan ekakertalaiset, mutta uuttera vusien työ toki palkitaan sielläkin.
Tääsä oli katkonaisia ajatuksia puoli nukuksissa olevalta ensi kesää odottavalta kalastajalta. Vielä kuiteskin lisäisin teille ekakertaa suurin odotuksin lapin vesille matkaaville. Älkää ihmeessä odottako liikoja, kalastus sielä on aivan eri laji kuin tankkiautojen täyttämissä virroissa. Ei lehtien ja netin jutut ja saalis kuvat kaikille valitettavasti ole totta, niille se on totta jotka ovat oppineet ????? siinäpä se!!!!! Mutta kun lähtee nöyrin mielin reissuun niin ei tarvi palata pettyneenä takaisin ja purkaa turhutumistaan sit vaikka "paikallisiin" Amen anteeksi ja kiitos.

approx Re: nuorttijoki paikallisten pilaama 26.10. 2006, 00:30 Vastaa tähän viestiin Vastaa
jäkälä kirjoitti:
> Eikai sitä koko poikas tuotantoa pyydetä, muutenhan sielä ei ois
> s kalan kalaa.4000 taimenen pentua on Nuortin tuotannosta häviävän
> pieni osuus. Tosin epäilen että pyynti on suurempaa kuin tuo 4000.
> 'Vielä kuiteskin lisäisin teille ekakertaa
> suurin odotuksin lapin vesille matkaaville. Älkää ihmeessä odottako
> liikoja, kalastus sielä on aivan eri laji kuin tankkiautojen
> täyttämissä virroissa.

Niin, tuo arvio Nuorttijoen vuosittaisesta poikastuotannon määrästä
noin 4000 kpl ei todellakaan ole oma mistään hatusta vedetty luku. Arvio on Jarmo Pautamon Pohjoisessa Perhokalastus seminaarissa Rovanimellä esittämä ja väitän että hänellä eniten Suomessa tietoa Tuuloma-, Suomu- ja Nuorttijoen vaelluskalakantojen tilasta kun on työkseen tutkinut näitä jokia.
Hän on vetänyt Tuulomajoen lohenpalauttamisprojektia, jossa ollut kala-asiantuntijana mm. EU-rahoitteisissa kansainvälisissä projekteissa vuosina 1998-2001, työskennellyt Metsähallituksella erikoissuunnittelijana UK-kansallispuiston vesien hoito- ja käyttösuunnitelman parissa.

Itse olen harrastanut perhokalastusta ja perhonsidontaa 80-luvun puolivälistä asti ja Nuorttijoella on tullut käytyä kalassa kymmeniä kertoja, joten tiedän kyllä miten luonnontaimenen kalastus eroaa
istareiden kalastuksesta. Nuorttijoelta olen saanut useita yli 60 cm taimenia.
Tunnen muutamia perhokalastajia jotka ovat käyneet paljonkin Nuortilla jo 50-60 luvulla, kaikkien kommentti joen nykytilasta on sama: Heikoks on mennyt, niin taimenen keskiko kuin myös saaliis määrät ovat vain kalpea muisto entisaikojen (50-70 luvun) Nuorttijoessta.

Nuortti on yksi Suomen arvokkaimpia villin taimenen jokia, ikävä kyllä tuntuu siltä että kalastus asioista vastaavat viranomaiset (ja poliitikot + muut byrokraatit) eivät tätä ymmärrä ja joki on jätetty heitteille.
Muualla maailmassa erityisen arvokkaiden urheilukalastusvesien merkitys tiedostetaan ja kalastus järjestetään siten, etteivät kalakannat vaarannu.
Meillä useimpien kehittämisestä vastaavien ajatukset lähinnä uivat vain kalanviljelylaitosten altaissa.
Näiden mielestä kalavesien hoito = Onkikokoisten istarien kylväminen vesistöön mitä ruokkii suomalaisten vääristynyt saaliskeskeinen kalastuskulttuuri jota Nuorttijoellakin vähän väliä joutuu kohtaamaan.




LTK Re: nuorttijoki paikallisten pilaama 12.4. 2011, 22:42 Vastaa tähän viestiin Vastaa
approx kirjoitti:
> jäkälä kirjoitti:
> > Eikai sitä koko poikas tuotantoa pyydetä, muutenhan sielä ei ois
> > s kalan kalaa.4000 taimenen pentua on Nuortin tuotannosta häviävän
> > pieni osuus. Tosin epäilen että pyynti on suurempaa kuin tuo 4000.
> > 'Vielä kuiteskin lisäisin teille ekakertaa
> > suurin odotuksin lapin vesille matkaaville. Älkää ihmeessä
> odottako
> > liikoja, kalastus sielä on aivan eri laji kuin tankkiautojen
> > täyttämissä virroissa.
>
> Niin, tuo arvio Nuorttijoen vuosittaisesta poikastuotannon määrästä
> noin 4000 kpl ei todellakaan ole oma mistään hatusta vedetty luku.
> Arvio on Jarmo Pautamon Pohjoisessa Perhokalastus seminaarissa
> Rovanimellä esittämä ja väitän että hänellä eniten Suomessa tietoa
> Tuuloma-, Suomu- ja Nuorttijoen vaelluskalakantojen tilasta kun on
> työkseen tutkinut näitä jokia.
> Hän on vetänyt Tuulomajoen lohenpalauttamisprojektia, jossa ollut
> kala-asiantuntijana mm. EU-rahoitteisissa kansainvälisissä
> projekteissa vuosina 1998-2001, työskennellyt Metsähallituksella
> erikoissuunnittelijana UK-kansallispuiston vesien hoito- ja
> käyttösuunnitelman parissa.
>
> Itse olen harrastanut perhokalastusta ja perhonsidontaa 80-luvun
> puolivälistä asti ja Nuorttijoella on tullut käytyä kalassa kymmeniä
> kertoja, joten tiedän kyllä miten luonnontaimenen kalastus eroaa
> istareiden kalastuksesta. Nuorttijoelta olen saanut useita yli 60 cm
> taimenia.
> Tunnen muutamia perhokalastajia jotka ovat käyneet paljonkin
> Nuortilla jo 50-60 luvulla, kaikkien kommentti joen nykytilasta on
> sama: Heikoks on mennyt, niin taimenen keskiko kuin myös saaliis
> määrät ovat vain kalpea muisto entisaikojen (50-70 luvun)
> Nuorttijoessta.
>
> Nuortti on yksi Suomen arvokkaimpia villin taimenen jokia, ikävä
> kyllä tuntuu siltä että kalastus asioista vastaavat viranomaiset (ja
> poliitikot + muut byrokraatit) eivät tätä ymmärrä ja joki on jätetty
> heitteille.
> Muualla maailmassa erityisen arvokkaiden urheilukalastusvesien
> merkitys tiedostetaan ja kalastus järjestetään siten, etteivät
> kalakannat vaarannu.
> Meillä useimpien kehittämisestä vastaavien ajatukset lähinnä uivat
> vain kalanviljelylaitosten altaissa.
> Näiden mielestä kalavesien hoito = Onkikokoisten istarien kylväminen
> vesistöön mitä ruokkii suomalaisten vääristynyt saaliskeskeinen
> kalastuskulttuuri jota Nuorttijoellakin vähän väliä joutuu
> kohtaamaan.
>
>
>
4000 poikasta on hiton pieni määrä... Ei se ole kuin 400 henkeä ja kaikki ottaa 10 "tammukkaa"...

Suomessa nimenomaan on niin järjetöntä niin kalastuksessa kuin metsästyksessäkin suoranainen ryöstäminen ja ahneus.

Onko ihme että riistakannat ovat alamaissa kun ukot ampuu kaiken, siis absoluuttisesti aivan kaiken mitä pääseevät ampumaan. Ei ole kauaa kun mehto piti rauhottaa ja sillonkin kävivät ukot jopa soitimella kiväärin kanssa.

Sama on kalastuksen puolella, jos jostain löytyy kalaa, on paikka täynnä verkkoja alta aikayksilön. Sitten taas 10-15 vuotta on toivotonta..

0971 Re: nuorttijoki paikallisten pilaama 13.4. 2011, 23:51 Vastaa tähän viestiin Vastaa
> >
> > Itse olen harrastanut perhokalastusta ja perhonsidontaa 80-luvun
> > puolivälistä asti ja Nuorttijoella on tullut käytyä kalassa
> kymmeniä
> > kertoja, joten tiedän kyllä miten luonnontaimenen kalastus eroaa
> > istareiden kalastuksesta. Nuorttijoelta olen saanut useita yli 60
> cm
> > taimenia.
> > Tunnen muutamia perhokalastajia jotka ovat käyneet paljonkin
> > Nuortilla jo 50-60 luvulla, kaikkien kommentti joen nykytilasta on
> > sama: Heikoks on mennyt, niin taimenen keskiko kuin myös saaliis
> > määrät ovat vain kalpea muisto entisaikojen (50-70 luvun)
> > Nuorttijoessta.
> >
> > Nuortti on yksi Suomen arvokkaimpia villin taimenen jokia, ikävä
> > kyllä tuntuu siltä että kalastus asioista vastaavat viranomaiset
> (ja
> > poliitikot + muut byrokraatit) eivät tätä ymmärrä ja joki on
> jätetty
> > heitteille.
> > Muualla maailmassa erityisen arvokkaiden urheilukalastusvesien
> > merkitys tiedostetaan ja kalastus järjestetään siten, etteivät
> > kalakannat vaarannu.
> > Meillä useimpien kehittämisestä vastaavien ajatukset lähinnä uivat
> > vain kalanviljelylaitosten altaissa.
> > Näiden mielestä kalavesien hoito = Onkikokoisten istarien
> kylväminen
> > vesistöön mitä ruokkii suomalaisten vääristynyt saaliskeskeinen
> > kalastuskulttuuri jota Nuorttijoellakin vähän väliä joutuu
> > kohtaamaan.
> >
> >
> > Miten olisi jos kerran taimenta/joen kalastoa halutaan oikeasti suojella,että ruvettas rauhoittamaan alue kalastukselta kokonaan> vaikkapa 10v. kerrallaan kunnes kannat elpyy?> salakalastuksesta sanktiona samaa luokkaa kuin metsästyksessäkin ,eli pelivälineet autoa myöten valtiolle ja ehdollista vankeutta minimi tuomioksi rötöstelijöille?
NAURETTAVIA SANKTIOITAHAN NÄMÄ NYKYISET OVAT JOS NYT 1/1000 sala/ryöstökalastajasta edes jää kiinni?
Ps. henkilökohtaisesti olen jättänyt joen kalat rauhaan, koska ymmärrän ettei etelänmieheltä kaivata kuin rahat pois kukkarosta tiettyjen piirien tahoilla.>miksipä häiritä paikallisia tai muitakaan onkikoot niin kuin lystää, mutta ei minun rahoittamana.

approx Re: nuorttijoki paikallisten pilaama 23.2. 2013, 19:03 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Metsähallitus vaatii isoja korvauksia taimenten salapyynnistä Nuorttijoella.

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2013022316710789_uu.shtml

Metsähallitus vaatii poikkeuksellisen suuria korvauksia Lapin Savukoskella laittomasti pyydetyistä taimenista.
Metsähallitus hakee oikeudesta ennakkopäätöstä sille, voidaanko menetetylle poikastuotannolle ja virkistyskäytölle määritellä hinta.

Luvattomasta pyynnistä ja kalastusrikkomuksesta syytetyiltä kahdelta mieheltä penätään yli 1 200 euroa taimenkilolta. Lapin käräjäoikeus antaa päätöksensä maaliskuussa.

Kalastuksenvalvojat löysivät syyskuussa 2011 Nuorttijoella miesten käyttämästä veneestä märkiä verkkoja ja kahdeksan perattua taimenta. Kalojen yhteispaino oli noin 3,5 kiloa.

Kalojen alkuperä varmistettiin Turun yliopistossa geneettisessä tutkimuksessa. Syytettyjä vaaditaan maksamaan myös yliopiston lasku, joka on yli 6 000 euroa.

- Nyt katsotaan, lämpiääkö oikeuslaitos sille, että kaloille voidaan määritellä sellainen arvo, joka ei ole vain kalatiskin kilohinta, sanoo Metsähallituksen eräsuunnittelija Markku Seppänen.
Hän muistuttaa, että enää kuudessa Lapin joessa elää sekoittumaton taimenen luonnonkanta. Venäjälle laskevan Nuorttijoen kanta on yksi niistä.

Toivon todella että syyttäjän vaatimus menee läpi tuollaisenaan ja rapsahtaa kerrankin kunnon sanktiot. Ehkäpä tämä ennakkotapaus saa paikalliset verkkoveijarit miettimään tosissaan kannattaako ottaa riski ja harrastaa salaverkkokalastusta enää Nuorttijoella.....






Perho joka söi lohikaloja Re: nuorttijoki paikallisten pilaama 24.2. 2013, 15:12 Vastaa tähän viestiin Vastaa
approx kirjoitti:
> Metsähallitus vaatii isoja korvauksia taimenten salapyynnistä
> Nuorttijoella.
>
> http://www.iltalehti.fi/uutiset/2013022316710789_uu.shtml
>
> Metsähallitus vaatii poikkeuksellisen suuria korvauksia Lapin
> Savukoskella laittomasti pyydetyistä taimenista.
> Metsähallitus hakee oikeudesta ennakkopäätöstä sille, voidaanko
> menetetylle poikastuotannolle ja virkistyskäytölle määritellä hinta.
>
> Luvattomasta pyynnistä ja kalastusrikkomuksesta syytetyiltä kahdelta
> mieheltä penätään yli 1 200 euroa taimenkilolta. Lapin käräjäoikeus
> antaa päätöksensä maaliskuussa.
>
> Kalastuksenvalvojat löysivät syyskuussa 2011 Nuorttijoella miesten
> käyttämästä veneestä märkiä verkkoja ja kahdeksan perattua taimenta.
> Kalojen yhteispaino oli noin 3,5 kiloa.
>
> Kalojen alkuperä varmistettiin Turun yliopistossa geneettisessä
> tutkimuksessa. Syytettyjä vaaditaan maksamaan myös yliopiston lasku,
> joka on yli 6 000 euroa.
>
> - Nyt katsotaan, lämpiääkö oikeuslaitos sille, että kaloille voidaan
> määritellä sellainen arvo, joka ei ole vain kalatiskin kilohinta,
> sanoo Metsähallituksen eräsuunnittelija Markku Seppänen.
> Hän muistuttaa, että enää kuudessa Lapin joessa elää sekoittumaton
> taimenen luonnonkanta. Venäjälle laskevan Nuorttijoen kanta on yksi
> niistä.
>
> Toivon todella että syyttäjän vaatimus menee läpi tuollaisenaan ja
> rapsahtaa kerrankin kunnon sanktiot. Ehkäpä tämä ennakkotapaus saa
> paikalliset verkkoveijarit miettimään tosissaan kannattaako ottaa
> riski ja harrastaa salaverkkokalastusta enää Nuorttijoella.....
>

Samaa toivon minäkin.Nyt aletaan olla oikeilla jäljillä.Ja sama voisi kyllä päteä noiden rangaistusten suhteen kaikkialla,ei taida missään suomen maassa olla enää elinvoimaista taimenkantaa,mikäli verrataan menneisiin vuosiin.







>
>

j.a.m Re: nuorttijoki paikallisten pilaama 23.6. 2013, 23:19 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Kukaan ei puhu että mitä tapahtuu nuorttijärvessä venäjän puolella , paras kerto että siellä vetää jopa 6 trooliporukkaa järveä tyhjäksi taimenista. sitten on vielä verkot jotka estävät tehokkaasti taimenen nousun jokeen . joen kalastajat on näpistäjiä venäjän puolella tapahtuvaan kalastukseen verrattuna

0971 Re: nuorttijoki paikallisten pilaama 24.3. 2014, 23:32 Vastaa tähän viestiin Vastaa
j.a.m kirjoitti:
> Kukaan ei puhu että mitä tapahtuu nuorttijärvessä venäjän puolella ,
> paras kerto että siellä vetää jopa 6 trooliporukkaa järveä tyhjäksi
> taimenista. sitten on vielä verkot jotka estävät tehokkaasti taimenen
> nousun jokeen . joen kalastajat on näpistäjiä venäjän puolella
> tapahtuvaan kalastukseen verrattuna.

Juu, pittääpi mennä sinne venäjälle kallaan ,niin saa kalojakin ja oikean kokosenakin.On meinaan senverta laaja paikka,jotta löytyy sieltä taimentakin ,kun oikeat tahot lahjoo, niin avot;).

Katteus on vieny kalat nuorttijoestakin näemmä. Surullista, vaan onhan noita muutama muukin lutakko joissa tammukkata vielä isonakin esiintyy vaikkapa kymijoki tai viikin vanhakaupunginkoski ja muutama muu siinä välillä kunnes taas nuortilla ollaan. Äyskoski tervossa voi olla myös kalapaikka uskoisin jos etelästä pohjoiseen tai toisinpäin matka suuntautuu.

10 vastausta,   1 sivu   Aseta vahti Lisää vahti
Edellinen aihe Takaisin aiheisiin Seuraava aihe