Karkkilassa öljyonnettomuus

Keskustelut » Kalapaikat

Viimeisin viesti: AnttiLehto 25.10. 2005, 20:48

Uusi aihe Vastaa ketjuun
6 vastausta,   1 sivu   Aseta vahti Lisää vahti
JHe Karkkilassa öljyonnettomuus 16.9. 2005, 08:23 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Componentan Karkkilan-tehtailta on päässyt Karjaanjokeen raskasta polttoöljyä, kuten edellä kävikin jo ilmi.

Kyseessä ei ole aivan pieni vahinko vaan vakava onnettomuus, joka saattaa tuhota yhden Etelä-Suomen hienoimmista kalastuskohteista, ainakin osaltaan. Joidenkin tietojen mukaan raskasöljyä on valunut jokeen Karkkilan keskustan teollisuusalueelta jo viime viikolta lähtien. Valuneen öljyn määriä vähätellään ja määrät vaihtelevat 10 litrasta 200 litraan. Lähipäivinä öljyä on valunut jokeen sen koko leveydeltä, tosin veden pintakalvoille levinnyt öljy saattaa vääristää tilannetta. Palokunta on yrittänyt kerätä öljyä puomein ja turpeen avulla. Kalakuolemista en toistaiseksi ole tietoinen. Öljyä ei myöskään toistaiseksi ole havaittu Pitkälässä.

Monivuotisen sitkeän työn tuloksena keskustan alueella elpymään saatu harjuskanta sekä keskustan alueella asustava harvinainen jokitaimenkanta saattaa pahimmillaan tuhoutua – ellei näin ole jo päässyt käymään.

Olen ollut yhteydessä alueelliseen ympäristökeskukseen ja heidän mukaansa asialle tehdään kaikki mitä tehtävissä on. Puhdistustyöt ovat käynnissä, mutta kaiken öljyn saaminen pois voi olla vaikeaa. Ympäristökeskuksen mukaan veden pinnalle levinnyttä öljyä on mahdoton saada pois. Myös tiedotusvälineet on aktivoitu. Suurin uhka on, että tämän ympäristörikoksen tekijää ei aseteta vastuuseen teoistaan, vaan asia painetaan villaisella. Tällainen henki on ollut aistittavissa Karkkilan päässä.

Voi tietenkin olla niinkin, että juuri tällä hetkellä tilanne on tehtaalla saatu jo haltuun. Toivottavasti näin onkin. Jälkipyykki on kuitenkin pesemättä, ja sotku voi olla melkoinen. Mikäli keskustan kala- ja hyönteiskannat ovat tuhoutuneet ja sorapohjat öljyttyneet, jotenkin asia pitäisi korjata. Tuhot pitää ainakin selvittää riippumattomien asiantuntijoiden johdolla.

Joiden mielestä saatan dramatisoida tapahtunutta, mutta sen tiedon varassa mitä minä olen saanut, koen tilanteen vakavaksi. Uutisissa (mtv3 / nelonen) saattaa olla tänään juttu aiheesta.

turakainen Re: Karkkilassa öljyonnettomuus 16.9. 2005, 08:52 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Surullista. Componentalle vaan kunnon rapsut, kunnostus ja hoitovelvoitteet. Jos tilanne niin vaatii kyllä voisi kanavoida myös jonkinlaista kansalaistoimintaa, nettinimilistaa tai vastaavaa.

AnttiLehto Re: Karkkilassa öljyonnettomuus 16.9. 2005, 09:29 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Ja tuolla on perhokalastuksen joukkueSM-kisat tänä viikonloppuna... Jee, jee!

Sarvis Re: Karkkilassa öljyonnettomuus 17.9. 2005, 07:51 Vastaa tähän viestiin Vastaa
AnttiLehto kirjoitti:
> Ja tuolla on perhokalastuksen joukkueSM-kisat tänä viikonloppuna...
> Jee, jee!

Ei muuta kuin dippailee kelaa "veteen" niin pysyy hyvässä rasvassa :(

irmeli Re: Karkkilassa öljyonnettomuus 22.9. 2005, 09:39 Vastaa tähän viestiin Vastaa
AnttiLehto kirjoitti:
> Ja tuolla on perhokalastuksen joukkueSM-kisat tänä viikonloppuna...
> Jee, jee!

Saivatko saalista, eli kannattaako sinne tulla? Vai ovatko kalat nousseet piilopaikoistaan pinnalle kellumaan, maitipuoli kohti taivasta?

Morithil Re: Karkkilassa öljyonnettomuus 25.10. 2005, 10:19 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Niin mikä tilanne siellä Karkkilassa nyt on? Onko joku saatu vastuuseen, missä kunnossa kalat/vedet on ja kannattaako sinne tosiaan tulla?

AnttiLehto Re: Karkkilassa öljyonnettomuus 25.10. 2005, 20:48 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Kisat käytiin lävitse, enkä usko että tuolla muutenkaan onkikokoisille kaloille suurempia vahinkoja aiheutui, poikaset voi sitten olla eri asia..

6 vastausta,   1 sivu   Aseta vahti Lisää vahti
Edellinen aihe Takaisin aiheisiin Seuraava aihe