vuosilupa kannatta ostaa!!!!!!! (Sokojoki)

Keskustelut » Kalapaikat

Viimeisin viesti: kalamestari 9.5. 2006, 21:28

Uusi aihe Vastaa ketjuun
7 vastausta,   1 sivu   Aseta vahti Lisää vahti
truth and nothing but the truth vuosilupa kannatta ostaa!!!!!!! (Sokojoki) 13.10. 2005, 17:23 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Joo täähän on suomen parhaita kalapaikkoja! Etenkin koposenkoski antaa paljon ja isoja taimenia kannattaa käydä.Harjuksia saa lähes joka heitolla.Ottipelinä Rapalan Magnum.

KoZKe Re: vuosilupa kannatta ostaa!!!!!!! (Sokojoki) 13.10. 2005, 20:53 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Aika hyvin jos antaa melkee joka heitolla harjuksia ja vielä rapalan magnumilla ! :D

Jani1982 Re: vuosilupa kannatta ostaa!!!!!!! (Sokojoki) 13.10. 2005, 20:58 Vastaa tähän viestiin Vastaa
KoZKe kirjoitti:
> Aika hyvin jos antaa melkee joka heitolla harjuksia ja vielä rapalan
> magnumilla ! :D

Jos näen jossakin rokastustoimintaa siitä ei hyvä heilu.

[Muokattu 13.10.2005, 20:58]
turakainen Re: vuosilupa kannatta ostaa!!!!!!! (Sokojoki) 13.10. 2005, 21:49 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Lieksan pojat vois kertoo ihan oikeaa tietoa Sokojoesta, jos sitä kerran löytyy. Jos ei löydy voitte pysytellä pois näiltä sivuilta.

kalamestari Re: vuosilupa kannatta ostaa!!!!!!! (Sokojoki) 19.3. 2006, 22:26 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Tää on niin ja näin... Vissiin Sokojoella saa kalatella ilman lupaakin ku ei ne oo moneen vuoteen kaloja sinne istuttanu... Eikä tod ota joka heitolla harjuksia.. Ei ees joka kolmannellakaan vaikka kui vaihtais ottiperhoja... Taimenia on harvakseltaan mutta nekin vähät luonnonvaraisia ja sen takia aika "nirsoja" perhojen suhteen... Eli ei kannata ostaa kausi lupaa ennenkuin on käynyt kattomassa millasta on täällä... Olen itse lieksalainen ja Sokojoki virtaa melkein takapihan poikki... Tosin se jokipätkä mikä kulkee siinä ei anna kalaa kummosesti... Sutkanniska joka on nätinnäkönen paikka saattas antaa kalaa mutta kun ei ole tullut käytyä ns. korkean veden aikaan... Normaali vesitilanne siellä on semmoinen että melkeimpä juua jaksaa ne vedet mitä koskea pitkin tulee... Koposen koskella en ole käynyt muuta tekemässä ku paistamassa makkaran läheisellä nuotiopaikalla ja juomassa kahvia.

Muikkeli Re: vuosilupa kannatta ostaa!!!!!!! (Sokojoki) 7.5. 2006, 12:23 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Ihmettelen tuota kalamestarin suhtautumista sokojokea koskevaan keskusteluun. Olen syntyjäni lieksalainen ja käynyt sokojoella kalassa vaikka kuinka paljon ja voin todellakin sanoa että kalaa tulee lähes aina.
Mitä istutus asiaan tulee niin mielestäni sinne on viimmeisinä 3 vuotena istutettu myös kaloja. Vaikka ei olisikaan niin pyyntikokoista taimenta tuntui viime kesänäkin riittävän niille muutamalle kerralle kun siellä oli aikaa vierailla. Ja nuo istutus koskethan ovat koposenkoski, pitkäkoski ja myllykoski.
Luonnon taimenta koskessa on myös mutta itse en ole useampaan vuoteen saanut ja se on myös usein todella pientä. Harjusta en ole koskaan nähnyt tai kuullut joesta saatavan vaikka sitä on siellä kuulema ainakin joskus ollut.
Lupa asioista sen verran että, muistaakseni viime kesänä luvan hinta oli 10e/24h ja tuon lyhempiä lupiahan sinne ei edes saa. Kalastuslupia saa ainakin lieksan keskustassa siaitsevasta retki-aitasta ja ainakin joskus taisi saada myös joltain r-kioskeilta.

Late1 Re: vuosilupa kannatta ostaa!!!!!!! (Sokojoki) 7.5. 2006, 23:36 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Ajattelin tuossa ens viikolla pyörähtää siellä. Onko sinne saatavissa kartaa? Mikä koski mahtaa olla kyseessä siinä sillan kohdalla, kun on ajettu vähän matkaa sitä hiekka tietä. Ja misää sijaitsevat nuo muut kosket?

kalamestari Re: vuosilupa kannatta ostaa!!!!!!! (Sokojoki) 9.5. 2006, 21:28 Vastaa tähän viestiin Vastaa
sillan kohdassa oleva koski on koposenkoski

7 vastausta,   1 sivu   Aseta vahti Lisää vahti
Edellinen aihe Takaisin aiheisiin Seuraava aihe