käsivarren taimenpaikkoja

Keskustelut » Kalapaikat

Viimeisin viesti: villes 9.11. 2005, 20:24

Uusi aihe Vastaa ketjuun
4 vastausta,   1 sivu   Aseta vahti Lisää vahti
kaipe käsivarren taimenpaikkoja 8.11. 2005, 15:54 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Onkohan kellään tietoja käsivarren hyvistä taimenpaikoista... Siis sellaisista joissa mahdollisuudet saada mitallisia yksilöitä. Mitkä pohjoisimpia jne. Kiinnostuksen kohteena on lähinnä porojärven yläpuoliset alueet valtijoen lisäksi. Myös Norjanpuolen kalapaikat kiinnostavat, eli jos löytyy tietoa asiasta niin kiitos vaan.

hirvanen Re: käsivarren taimenpaikkoja 8.11. 2005, 16:16 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Tuolla korkeudella kannattaa ne isot ennätystaimenet jättää mielestä. Näin ainakin koko Lätäsenon vesistössä. 19 vuotta olen Lätäsenoa kalastanut kesäisin, syksyisi, talvisin ja keväisin. Pilkkien, uistimella ja viimeiset 10 vuotta lähestulkoon puhtaasti perholla. Silti suurimmat taimenet ovat ollet vain 45-50 senttisiä. Muutamaa parin kilon kalaa olen tovin väsytellyt ennenkuin ovat ovelat pirulaiset syöksyneet kivikkoon siimoja katkomaan... Siikaverkossa oli joskus 1990-luvun alussa kertaalleen nelikiloinen taimen.

Tuolle alueelle lähtiessä kannattaa keskittyä harrin pyyntiin. Sitä riittää ja isojakin vielä. Lisäksi suurin osa saamistani taimenista ovat tulleet siinä harrinpyynnin lomassa, ottavat siis melko samoihin perhoihin. Peruspelejä ovat kuulapäinen Red Tag, Zulu, Nalle Puh ja Nelsson Caddis.

kaipe Re: käsivarren taimenpaikkoja 8.11. 2005, 18:24 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Olen toki itsekin kalastellut käsivarren alueella ja tietoinen siitä, että taimenennätyksiä sinne ei kannata lähteä rikkomaan... Kalastus keskittyy jatkossakin edelleen harjuksenpyyntiin, mutta olisi mukava tietää mistä niitä esim 40-50 cm taimenia löytyy. Toisin sanoen löytyykö vesistöstä kookkaammaksi kasvavaa taimenta oli alkuperäisen kysymykseni idea... Eli jos tiedät esim. vuomakas joen taimenkannasta kerro lisää...

Tirmooli Re: käsivarren taimenpaikkoja 9.11. 2005, 10:28 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Vaikka tää onkin perhokalastusfoorumi, ni lottolipalla mä oon saanu suurimmat taimeneni tuolta, eli jos et oo vannoutunu perhomies ni kannattaa kokeilla.

villes Re: käsivarren taimenpaikkoja 9.11. 2005, 20:24 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Perholla olen saanut useita isoja käsivarren eri alueilta, mutta kovan työn takana ne ovat olleet! Paljon on mukana ollut myös sattuma kaloja.

Kuva viime kesältä ja kaverilla kädessä 52cm taimen. Kasvot peitetty, koska ei upaa julkaista kaverin kuvaa....

4 vastausta,   1 sivu   Aseta vahti Lisää vahti
Edellinen aihe Takaisin aiheisiin Seuraava aihe