Pohjois-Ruotsin kalapaikoista

Keskustelut » Kalapaikat

Viimeisin viesti: Nomadi 4.2. 2006, 18:26

Uusi aihe Vastaa ketjuun
3 vastausta,   1 sivu   Aseta vahti Lisää vahti
juimo Pohjois-Ruotsin kalapaikoista 24.1. 2006, 13:51 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Onko kellään kokemuksia Miekak -nimisestä paikasta Pohjois-Ruotsissa. Nettisivun perusteella (http://www.miekak.com) näyttäs ainakin maisemien puolesta houkuttelevalta. Entä muista alueen taimen/harjus/rautupaikoista?

KalanKaveri Re: Pohjois-Ruotsin kalapaikoista 30.1. 2006, 13:01 Vastaa tähän viestiin Vastaa
juimo kirjoitti:
> Onko kellään kokemuksia Miekak -nimisestä paikasta Pohjois-Ruotsissa.
> Nettisivun perusteella (http://www.miekak.com) näyttäs ainakin
> maisemien puolesta houkuttelevalta. Entä muista alueen
> taimen/harjus/rautupaikoista?

eipä oo mitään kokemuksia tuosta, mutta hyvää juttua olen kuullut Rostojoesta/järvestä, mutta sinne pitää hankkia luvat melko aikaseen että sinne edes pääsee, ja sekin huono puoli että täytyy mennä helikopterilla, toki varmaan kävellenkin pääsee, mutta matka on aika pitkä kävellä (40km). Tämä joki siis on kuuluisa suurista harjuksistaan, mutta myös taimenta löytyy, ja paljon,ja ovat myös isoja ja lihavia, rauduista en sitten tiedä.

Niin, tämä paikka sitten sijaitsee suomen käsivarren kohdalla mutta vain ruotsin puolella, joki siis.

Veljmies Re: Pohjois-Ruotsin kalapaikoista 30.1. 2006, 13:57 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Voisin vähän tarkentaa Rostojoen luvista edellä annettuja tietoja. Niitä ei voi varata. Joen yläosa on kiintiöity kalastuskohde, jonne luvat arvotaan hakemuksen lähettäneiden kesken. Alaosa taas kuuluu Kiruna-korttialueeseen. Noita korttejahan myydän kaikille, joten niitäkään ei tarvitse vatata.

Lupa-arpajaiset:

http://www.fjallen.nu/fiska/kvot.html

Nomadi Re: Pohjois-Ruotsin kalapaikoista 4.2. 2006, 18:26 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Jep, alaosasta onkin ollut runsaasti juttua perhokalastuslehdissä viime vuonna, samoin ympäröivistä vesistä Vutnusjärvi ja -joki. Jälkimmäisiä voin suositella, mutta kaivakaahan jutut esiin ja käyttäkää perhosivujen hakukoneita.

En suosittele kopteria. Nämä ovat tietenkin henk koht arvostuksia, toivottavasti threadi pysyy asialinjalla. Kopteriakin käyttäneenä tuonpa tämänkin näkökulman, jos lentämistä harkitset. Kalastaa voi huipputasokkaissa paikoissa, parempien palveluiden ja saaliidenkin äärellä, käyttämättä kopteria, Pohjois-Norjassa esimerkiksi. Hyvä sellainen paikka on Karasjoen ympäristö Ruijassa. Sinne vain autolla ja teiltä jokia sisämaahan seuraillen rauhakin löytyy! Muutenkin Finnmarkin läänin 5 km luvan rpiirissä on parempia jokia kuin Rosto joille pääsyyn ei noin hirveästi vaivaa tarvi nähdä ja kuitenkin saa nauttia erämaasta. Tai menkää veneellä Kummajokea ylös, Käsivarren kupeessa.

Jos ei saa vaeltelusta mitään irti (tai ei voi, ehdi, haluaa panostaa gastronomiaan) miksi sitten menee ylipäänsäkään kauemmas kuin minne jalan tai veneellä pääsee?

Kopteritoiminta perustuu asiakkaille annetulle harhalle, että kauempaa löytyy parempaa. Jos haluaa aikaa enemmän kalastukselle, on parempia paikkoja lähellä. Ja muuten, kävellen pääsee Rostolle ihan kivasti jos vain jalat kantaa. Maasto on ruohikkoa, matkalla on erinomaisia paikkoja (Vutnus, Ravvdujärvet, Luspejärvi, etenkin Golgottjärvi tai jos Saarikoskelta tulee Suomesta, se järviryhmä puolivälissä - niistäkin pari luvallisia).

Roston alueen kartta käteen vain ja mittailemaan, suunnittelemaan reittejä ja kuvittelemaan kalapaikkoja. Se on jo puoli reissua, talvi-iltojen ilo! Viimeistään kun olette autoilla takaisin viikon vaeltelun päätteeksi takaan, että kokonaisuus voittaa kopterivalmismatkat mennen tullen.

Veljmies kirjoitti:
> Voisin vähän tarkentaa Rostojoen luvista edellä annettuja tietoja.
> Niitä ei voi varata. Joen yläosa on kiintiöity kalastuskohde, jonne
> luvat arvotaan hakemuksen lähettäneiden kesken. Alaosa taas kuuluu
> Kiruna-korttialueeseen. Noita korttejahan myydän kaikille, joten
> niitäkään ei tarvitse vatata.
>
> Lupa-arpajaiset:
>
> http://www.fjallen.nu/fiska/kvot.html

3 vastausta,   1 sivu   Aseta vahti Lisää vahti
Edellinen aihe Takaisin aiheisiin Seuraava aihe