Tyrnäväjoki

Keskustelut » Kalapaikat

Viimeisin viesti: Harjustelija 24.3. 2006, 14:42

Uusi aihe Vastaa ketjuun
1 vastaus,   1 sivu   Aseta vahti Lisää vahti
Kausilupa? Tyrnäväjoki 24.3. 2006, 09:47 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Onko kokemuksia tyrnäväjoen kalastuksesta. Olen kuullut, että sinne istutetaan kirjolohta ja siellä on kohtalainen harrikanta. Kuitenkin joesta löytyy aika niukasti tietoa ja kokemuksia. Mulla on ollut useampana vuonna kausilupa kiiminkijoella, mutta olen ajatellut kokeilla tänä vuonna jotain toista jokea. Ehdotuksia?

Harjustelija Re: Tyrnäväjoki 24.3. 2006, 14:42 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Reilut puolenkymmentä vuotta sitten kävin siellä muutamia reissuja, silloin istuttivat taimenta ja kirreä. Molempia tuli parhailla reissulla, mutta kyllä eniten kiinnostivat luonnonkantaa olevat harrit, jotka olivat usein mitantäyttäviä. Useita 35-40cm väliin olevia harreja sain, tosin olin silloin vielä uistinmiehiä. Oikeastaan aloittelin perhostelua Tyrnävänjoella niin, että oli ul-kela ja siima ja sitten pitkä perholitkavapa, jolla uittelin vavan mitan päässä tavallisella siimalla ilman mitään kohoja, Red Tagia ja Goddardia ainakin. :D Goddard Cadddis olikin aika hyvä siellä silloin. Joki on sen verran kapea, että tällä tavalla pystyi helposti kalastelemaan joella. Siitä tykkäsin oikeastaan enemmän kuin virpan viskelystä, niin kivaa oli nähdä harrin nousevan perhoon. Tanet ja kirret sain kyllä uistimilla.

Mutta takas topiciin: Suosittelen kyllä kovasti mieluisien muistojen myötä, itsekin olen ajatellut käydä siellä. Ainakin Tyrnävän keskustasta muutama kilsa ylävirtaan olevan Mällisen sillan alapuolinen ja kilometrin verran ylempänä oleva koskijakso olivat hyviä, laavukin on ihan tien vieressä. Kirrelle liitsejä ja streamereita ja harrille suosittelen pintureita niin jotain luulis tulevan. Istuttavat muutaman kerran välillä toukokuu-heinäkuun alku. Luvat on olleet kohtuukalliita aiemmin (oli silloin 50mk/2pvää, ei päivälupia siis siksi mielestäni kalliita), nykytasosta en tiedä. Tyrnävän keskustan kiska myi ainakin ennen lupia.

1 vastaus,   1 sivu   Aseta vahti Lisää vahti
Edellinen aihe Takaisin aiheisiin Seuraava aihe