Utosjoesta (Utosjoki)

Keskustelut » Kalapaikat

Viimeisin viesti: Visza 30.8. 2013, 16:20

Uusi aihe Vastaa ketjuun
2 vastausta,   1 sivu   Aseta vahti Lisää vahti
Jousikoski Utosjoesta (Utosjoki) 24.3. 2006, 22:08 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Helppo paikka käydä Utosjoella on Potkuntien silta Autionkylän kohdalla. Potkuntie kääntyy Yli-Utoksen tiestä oikealle kun Yli-Utoksen tietä on ajettu kilometri kaksi. Potkuntie menee joesta yli pienen kosken/virtapaikan kohdalla. Sillan molemmin puolin on asutusta, Autionkylä, mutta kyllä autolle paikka löytyy. Joki on sillan alla ja sen molemmin puolin kapoinen ja virtaukseen nähden aika syvä ränni. Rännin pohjia kaivelemalla olen saanut useampiakin mukavia harreja samalla reissulla. Paikka on kuitenkin niin pieni, että kahta kalastajaa enempää ei kerrallaan mahdu.

Toinen helppo paikka on Yli-Utoksen kylän takana, kun yleinen tie päättyy. Niillä tienoilla jokivarressa on muutama talo, Häikiö ylimpänä. Häikiöön johtavan pistotien sillan alapuolella on mukavaa koskea, josta kerran sain sekä harreja että taimenen (Oulun kaupungin velvoiteistutuksista). Paikka on kaunis, ja siinä mahtuu useampikin yhtä aikaa kalastamaan.

Vähän pitemmän kaavan mukaan voi käydä ylävirralla, Kulperinkankaan yläpuolisella koskijaksolla. Parhaiten sinne pääsee jatkamalla mainitusta Häikiön tasosta metsäautotietä: parin kilometrin päästä tulee turvesuo, siitä jatketaan n 5 kilometriä Sarvikankaalle. Siellä kääntyy pistotie vasemmalle kohti Piltunginjokea ja Utosjokea. Ennen auto piti jättää Piltunginjoen sillan tienoille (ei kuitenkaan sillan yli mennä) ja jatkaa jalkaisin kohti Utosjokea. Kävelymatkaa tuli parisen kilometriä, lähellä jokea on mukava avokallioalue, jonka vieritse polku menee. Utosjoessa on siitä alaspäin pitkä, kilometreissä mitattava koski- ja virtajakso, jossa on oikein mukavia perhostelupaikkoja. Kalojakin tuli takavuosina aivan mukavasti, harreja. Piltunginjoessakin on harria, vaikka se on hyvin pieni, puronen.

bracer Re: Utosjoesta (Utosjoki) 1.6. 2007, 23:17 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Jousikosken mainitsemat paikat on kyllä mukavia kalastuspaikkoja. Yleisen tien päättymisen kohdalla olevan mökin kohdalla on Vuohingin koski, joka on jatkoa Kakatin koskelle. Kakatin koski alkaa Jousikosken mainitsemasta Häikiön sillasta. Sillan alta löytyy joitakin syvänteitä, joita kannattaa kokeilla. Autolle sopiva parkkipaikka löytyy yleisen tien päättymisen kohdalta ja rantaan pääsee Mökin pihan reunan kautta. (Uskallan luvata kulkemisen...) Kuluperin koski on myös kokeilemisen arvoinen paikka.
Viime kesä oli huono veden määrän suhteen, niin kuin joka paikassa. Normaaleissa kahluuhousupaikoissa pärjäsi hyvin tavallisilla kumisaappailla.

Omat kalastuskokemukset Utosjoessa on 20 vuoden ajalta ja pääasiassa mainitsemillani koskilla. (Mökki)

Visza Re: Utosjoesta (Utosjoki) 30.8. 2013, 16:20 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Onko kukaan käynyt lähiaikoina? Lauantaina aateltiin aamusuýönnillä käyä vähä kokeilee. Mihin siellä kannattaa mennä ja miten on ollu syönnillä nykyää?

2 vastausta,   1 sivu   Aseta vahti Lisää vahti
Edellinen aihe Takaisin aiheisiin Seuraava aihe