Valtijoki/Poroeno

Keskustelut » Kalapaikat

Viimeisin viesti: Veljmies 5.5. 2006, 11:49

Uusi aihe Vastaa ketjuun
3 vastausta,   1 sivu   Aseta vahti Lisää vahti
McPain Valtijoki/Poroeno 4.5. 2006, 14:09 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Onko kenelläkään tietoa kuinka vaikeata on käveleminen näiden kahden paikan välillä? Jostain olen kuullut että välillä olisi pahaa suo-aluetta josta meno on lähes mahdotonta. Yrittänyt etsiä reittiä netistä mutta huonolla menestyksellä. Ollaan lähdössä heinäkuun lopulla reissuun,jolloin aluksi piti mennä Valtijoelle ja olla siellä koko reissu mutta nyt ehkä tekisi mieli samalla kalastaa myös poroenoa.. Olen tosiaan lukenut lähes kaikki jutut mitä olen koneella löytänyt ja kyllähän porukka on molempia kalastanut mutta kuinka vaivalloinen tie onkaan(jalkasin) ja mikä reitti? Tarkoituksena lentää porojärvelle somasjärven sijaan. (Ompi mukana yksi kaveri joka ei jaksa kävellä kun on kertynyt vähän liikaa painoa etu-akselille..)

Veljmies Re: Valtijoki/Poroeno 5.5. 2006, 06:59 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Kaikki on niin suhteellista - toiselle vaikea voi toisella olla homma ihan helpoimmasta päästä.

Ei Poroenon ja Valtin välillä ole mitään tavallista vaikeampaa maastoa. Valtijoki virtaa viimeiset puolikilometriä suomaastossa, mutta ylempänä olosuhteet muuttuvat hyvinkin helpoiksi. Ei tuollaiselle reisulle, kalastamaan kahta eri jokea, kannata edes yrittää lähteä, jollei ole hyvässä kävelykunnossa. Porojärveltä saa kävellä kilometri sotalla päästäkseen edes Poroenon kalapaikoille. Valtijoelle on matkaa sitten roimasti lisää. Lähinnä ajattelen tuota etukenossa kävelevää kaveriasi.

Erityiseksi ongelmaksi voi muodostua Poroenon ylitys, jollei teillä ole kunnollisia kahluuvarusteita. Heti kohta Valtijoen suun alapuolelle on kylläkin yksi parhaista ylityspaikoista, mutta veden korkeus Poroenossa vaihtelee kuitenkin paljon. Itse olen joskus päässyt yli kuivin jaloin pelkillä nokialaisilla, mutta voitte varautua myös kastelemaan kalleutenne.

Valtijoki on Poroenoon verrattuna mitätön puropahanen. Jos käveleminen tuntuu teistä vähänkään vaikealta, suosittelen unohtamaan Valtijoen ja nauttimaan Enosta.

Toimiikohan tämä linkki mainituille pelipaikoille:

http://kansalaisen.karttapaikka.fi/kartanhaku/osoitehaku.html;jsessionid=AB 5B5FFB59A6477BDF42949753EA0C1F.kkp2?scale=40000&lang=FI&tool=siirra &cx=1523699&cy=7674480

McPain Re: Valtijoki/Poroeno 5.5. 2006, 08:47 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Joo kyllä kahluuvehkeet on sinäänsä kunnossa että vähän syvemmässäkin vedessä voi kahlausta kokeilla. On tosiaan jo ainakin vuosi suunniteltu käyntiä tuolla valtilla mutta nyt on "taustalta"kuulunut hieman soraääniä että Poroenolle meno olisi ehdottomasti kannattavampaa.. Kalastahan ei koskaan tiedä mutta ainakin näkymät Valtilla olis mahtavat. Poroeno saattas kuitenkin ehkä olla "se kalaisampi" vaihtoehto..? Sinällään vaikea verrata ku ei ole tullu käytyä vielä kummassakaan :) Kiitokset muuten tosta linkistä!

Veljmies Re: Valtijoki/Poroeno 5.5. 2006, 11:49 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Joo, olen ihan samaa mieltä: Kalareissu kannattaa tehdä Poroenolle ja vaellusretki Valtille. Jos aikaa on paljon, voi tietenkin kokeilla vaikkapa kumpaakin.

3 vastausta,   1 sivu   Aseta vahti Lisää vahti
Edellinen aihe Takaisin aiheisiin Seuraava aihe