Lätäseno

Keskustelut » Kalapaikat

Viimeisin viesti: hirvanen 23.5. 2006, 19:43

Uusi aihe Vastaa ketjuun
1 vastaus,   1 sivu   Aseta vahti Lisää vahti
jekkumaisteri Lätäseno 14.5. 2006, 22:55 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Elikkä tarkoitus olisi lähteä juuri ennen armeijaan menoa (25kesäkuuta) käymään lätäsenolla ja kysymys kuuluisi,että minkälainen on otti/veden korkeus tossa kesäkuun lopulla.Minkälaisilla perhoilla harjuksia kannattaisi pyytää?Kiitoksia vastauksista.

hirvanen Re: Lätäseno 23.5. 2006, 19:43 Vastaa tähän viestiin Vastaa
jekkumaisteri kirjoitti:
> Elikkä tarkoitus olisi lähteä juuri ennen armeijaan menoa
> (25kesäkuuta) käymään lätäsenolla ja kysymys kuuluisi,että
> minkälainen on otti/veden korkeus tossa kesäkuun
> lopulla.Minkälaisilla perhoilla harjuksia kannattaisi
> pyytää?Kiitoksia vastauksista.

Tänä vuonna jäät lähti todella aikaisin, toukokuun 8. päivänä. Muutenkin kevät tehnyt tuloaan ripeästi. Siitä voisi siis olettaa että tulva jää melko vähäiseksi ja aikaiseksi. Normaalisti tuossa kesäkuun lopulla vesi on vielä hyvinkin korkealla, eikä harria ole vielä koskissa suuremmalti. Hyönteisiä on hyvin vähän. Tuolloin kalastus kannattaa painottaa suvannoissa liikkuvan siian ja harrin pyyntiin. Tosin se on hyvin vaikeaa ilman venettä, rannat ovat todella pusikkoisia.

Taimenta löytää koskista vielä tuohon aikaan ihan mukavasti koska joki on vielä tulvassa. Ennemmin suosittelisin kokeilemaan sitä. Streamereita kehiin.

Tämä kaikki siis silloin kun on normaali vuosi. Näin aikaisin en muista että olisi koskaan jäät lähtenyt ja kevät tullut, ja Lätäsenolla olen kuitenkin 20 vuotta käynyt. Eikä muista kohta 80-vuotias paikallinen tuttavakaan...

Perhoista kuitenkin sen verran että Red Tag eri variaatioissa (perinteinen, kuulapää, pupa jne.) on ehdottomasti ykkösperho harrille niillä vesillä. Ja perinteistä uppoperhokalastusta kannattaa suosia. Pintaperhoista toimii erilaiset vesiperhosjäljitelmät kuten Caddikset ja Ivalon Mattilainen. Vietän aikaa joella kalastaen kuukaudesta puoleentoista joka vuosi, viimeisen 20 vuoden ajan, ja sellainen on ollut havainto.

1 vastaus,   1 sivu   Aseta vahti Lisää vahti
Edellinen aihe Takaisin aiheisiin Seuraava aihe