Sallan alue

Keskustelut » Kalapaikat

Viimeisin viesti: Lerva 15.6. 2006, 04:23

Uusi aihe Vastaa ketjuun
4 vastausta,   1 sivu   Aseta vahti Lisää vahti
Ade Sallan alue 26.5. 2006, 15:26 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Tervehdys!
Tuli hommattua kesäpaikka Sallasta ja olis jussina tarkoitus lähteä sinne lomailemaan/kalastelemaan.
Nyt ois sitten kaikki vinkit tervetulleita kalapaikkojen suhteen.
Tarkemmin paikka on "Varvikko" n.40km Sallasta luoteeseen. Lähistöllä on Vuotosjoki, Jaurujoki, Koutelonjoki, Käsmänjoki sekä reilusti pikkupuroja.
Harria/taimenta olis tarkoitus yrittää, sekä mahdollisesti siikaa jostain järvestä? Ja tietenkin tammukoita pikkupuroista (älkää aloittako sotaa tammukoista!) Eli kaikki varteen otettavat paikat olisi tervetulleita.

Ade Re: Sallan alue 29.5. 2006, 12:15 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Eikös kenelläkään ole tuosta suunnasta mitään tietoa?

ställäri Re: Sallan alue 29.5. 2006, 13:21 Vastaa tähän viestiin Vastaa
No ittellä on mökki etelä-sallassa. oma mökkimmekin on varsin tuore ostos, joten paljoa ei vielä ole eri kalapaikoista tietoa.

Hyviä tammukkapuroja löytyy aivan varmasti tuntsalta. Etelämpänä löytyy sellainen kuin savinajoki ja siinä on ihan hyvin harjusta ja hieman taimenta, mutta ei paljoa sillä kiutaköngäs rajoitta sen nousua. Joitain taimennen poikas istutuksiakin on tehty kuulemani mukaan, mutta tuloksista en oikei tiedä.

Lerva Re: Sallan alue 30.5. 2006, 23:15 Vastaa tähän viestiin Vastaa
No tuota tuota...
Sallassa olen nuoruuteni viettänyt ja sielä nuoruuteni kalastellut/kalastelen edelleen.
Olen pääasiassa kalastellut tuolla koillisosassa eli Naruskan/Tuntsan seudulla.Etelä Sallan alue on ihan pimennossa minulle.
Ite Sallan kylän liepeillä olen kalastellut Ruuhijoessa.Siitä löytyy taimenta ja harria ihan kylän pinnasta.Ruuhijoen ja Käsmäjoen risteyksen tietämiltä alaspäin on myös harria ja taimenta.Käsmäjoessa paljon ainaki yläosissa haukea.Salmivaaran kohdilla Käsmässä oli muinoin vuosia sitten kun viimeksi sielä kävin paljonkin harria.Ja isokokoista!Salmivaaran sillan kohdilta ylöspäin löytyy Käsmästä paljon koskia.Sillan alapuolella paljon suvantoja ja välissä pieniä nivoja.Pintaperhoaikaan tuola kannattee käydä jolloin näkee missä kalat ovat josko niitä on ollenkaan.

Lammista tuli ekana mieleen Tammukkalampi Sallan poropuistosta johon istutetaan kirjolohta.Sieltä voi myös vuokrata veneen jos haluaa sillä seilata ja kalastella.Vilman kairassa on paljon pieniä järviä/lampia joista löytyy pääasiassa ahventa ja haukea.On sielä jossain seassa lampia josta löytyy valtavia siikoja vaan eipä nuo ole minullekaan vielä "isot pojat" kertoneet kyseisiä lampia.

Kotala-Saija väliltä löytyy Kuolajoki ja Tenniöjoki.Kuolajoessa pääasiassa ahventa,särkeä ja haukea.Tenniöjokeen istutetaan vuosittain taimenenpoikasta vaan eipä sieläkään oikeen ole tullut käytyä.Koskista harria ja taimenta löytyy.Maltiojoki siinä vieressä on sitten jalokalajoki.Taimenta,harria ja siikaa.Osaksihan joki Savukosken puolella.Ei ole tullut paljon käytyä.Kesällä joskus vuosia sitten laskettiin sitä kanootilla ja mentiin sen sivuhaaraan tammukanpyyntiin.Saatiin hyvin! :)

Naruskajoesta löytyy taimenta,harria ja siikaa.Latvoilla myös haukea.Joessa paljon koskia ja suvantoja.Hyvä kalastusjoki jos nyt jostain pitäs nuin sanoa.Pääsiäisviikolla joesta saatiin pilkkimällä 3.6kg taimen joka oli jotai 73cm pitkä.Siikakanta vähentynyt kun siianpoikasten istutus lopetettiin.Vuosia sitten joki oli kunnan paras siikavesi.Keväisin parin kilon siiat eivät olleet omituisuus.Lisäksi kerralla saattoi tulla kymmeniä kappaleita 30-45cm siikoja.Nykyään joki on mitä on.En ole kalastellut.
Tuntsan seutu ja koko koillis Salla on jalokalavesiä täynä.Kaikissa puroissa tammukkaa ja harria.Tuntsajoki kovassa kalastuspaineessa.

Enpä nyt muuta osaa tähänhätään sanoa.

Lerva Re: Sallan alue 15.6. 2006, 04:23 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Eikä edes mitään kiitosta/haukkuja.....
Turhaa työtä..

4 vastausta,   1 sivu   Aseta vahti Lisää vahti
Edellinen aihe Takaisin aiheisiin Seuraava aihe