Viimehetken kokemuksia Viannankoskelta?? (Viannankoski)

Keskustelut » Kalapaikat

Viimeisin viesti: mattivehvilainen 18.7. 2006, 10:01

Uusi aihe Vastaa ketjuun
12 vastausta,   1 sivu   Aseta vahti Lisää vahti
jhaverinen Viimehetken kokemuksia Viannankoskelta?? (Viannankoski) 11.7. 2006, 12:16 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Olisiko joku käynyt lähiaikoina Viannankoskella? Oliko kala otillaan ja jos niin minkätyyppiseen puri?

t.Jaakko

Vidle Re: Viimehetken kokemuksia Viannankoskelta?? (Viannankoski) 11.7. 2006, 18:21 Vastaa tähän viestiin Vastaa
ei oo vielä tietoo mut voin lauantaina pistää tilastoja kunhan käyn ens perjantaina vähän sorkkimassa siellä :) Veikkaisin ett vesi on vähissä ja kalat tiukassa..?!?

mattivehvilainen Re: Viimehetken kokemuksia Viannankoskelta?? (Viannankoski) 11.7. 2006, 19:00 Vastaa tähän viestiin Vastaa
To-Pe yön olin koskella. Vähissä oleva ja lämmin vesi tuo omat haasteensa, joten kalat olivat yllättävän tiukassa. Ylhäällä kävi kuitenkin 3 mittataimenta ja yksi alamitta, yhtä vaille kaikki takaisin. Yksi melko varma kirjo käväisi kiinni, muuten loistivat poissaolollaan.


Kalat kirkkaita, tämä lähti ruokakalaksi (sai ilmeisesti vammoja kitusiin) Kalat kirkkaita, tämä lähti ruokakalaksi (sai ilmeisesti vammoja kitusiin)
tane.jpg (101.8 KT)
jhaverinen Re: Viimehetken kokemuksia Viannankoskelta?? (Viannankoski) 11.7. 2006, 23:41 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Vidle kirjoitti:
> ei oo vielä tietoo mut voin lauantaina pistää tilastoja kunhan käyn
> ens perjantaina vähän sorkkimassa siellä :) Veikkaisin ett vesi on
> vähissä ja kalat tiukassa..?!?


Joo, lämpimät kesäkelit tuo varmasti haastetta touhuun. Kiva, kerrohan kuulumisia kun olet käynyt. Itselläni alkaa tässä kesäloma, Siilinjärvellä olen muutaman vuoden asustellut, mutta ei ole vielä tullut Viannalla käytyä, nyt olisi vakaa tarkoitus lähteä perhoa uittamaan.

t. Jaakko

jhaverinen Re: Viimehetken kokemuksia Viannankoskelta?? (Viannankoski) 11.7. 2006, 23:45 Vastaa tähän viestiin Vastaa
mattivehvilainen kirjoitti:
> To-Pe yön olin koskella. Vähissä oleva ja lämmin vesi tuo omat
> haasteensa, joten kalat olivat yllättävän tiukassa. Ylhäällä kävi
> kuitenkin 3 mittataimenta ja yksi alamitta, yhtä vaille kaikki
> takaisin. Yksi melko varma kirjo käväisi kiinni, muuten loistivat
> poissaolollaan.

Ok. Kiitos vastauksesta. Tarkoitus olisi lähteä tässä alkavan loman aikana siellä käymään, ensimmäistä kertaa, vaikka suht lähellä olen asustellut jonkin aikaa.
Hyvinhän löysit kaloja olosuhteisiin nähden.
Ottiko streamereihin vai pienempiin perhoihin?

mattivehvilainen Re: Viimehetken kokemuksia Viannankoskelta?? (Viannankoski) 12.7. 2006, 17:12 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Mustaan kasikoon liitsiin, muuta ei juuri tunnetusti tarvihe.. ;) Vianta on ulkonäöstään huolimatta yllättävän monipuolinen koskikohde, itsellä tänä vuonnakin keikkoja ko. koskelle toistakymmentä. Sinne vain huitomaan, muista tosin soittaa Esalle (luvanmyyjä) hyvissä ajoin etukäteen, jotta mahdut varmasti koskelle (kalastajakiintiö). Kireitä! :)

Vidle Re: Viimehetken kokemuksia Viannankoskelta?? (Viannankoski) 16.7. 2006, 20:09 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Perjantai-iltana kuudelta alettiin kalastelemaan perholla ja oisko ollu kymmenes heitto kun tärppäs laavurannan patoluukkujen kuohuista 37cm kirjolohi tummanvihreään pupaan, kala ylös ja kala takas...!

n. klo 21.oo olimme kahlailleet toiselle puolelle patoluukkujen kuohuihin ja aluks yks ilmahyppy mustaan liitsiin kuohuista, mut ei pysynyt..! :( vähän miedommassa virrassa mustaa liitsiä uittelin ja PAM taimen kiinni, pienet väsyttelyt ja taimen haaviin silmäilemällä mitta alle 40cn ja eikun takasin..! Illan hämärtyessä vielä yks loikka nymfiin mut ohi..!

kellon ollessa vaille 12, kävin hakee virvelin ja ison kalajigin muutama heitto,40cm kuha ja muutama tärppi..!

semmoset saaliit tällä kertaa, hyvä reissu, vaikka kalastusaika kävi lyhyeks..! heräs vaan ajatukset siitä että liekkö sinne edes täysmittasia kirjoja istutetaan nykyään..?

mattivehvilainen Re: Viimehetken kokemuksia Viannankoskelta?? (Viannankoski) 16.7. 2006, 21:16 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Itse en varmaan noin pientä kirjoa ole tuolta ikuna saanut, vaikka paljon siellä kalastelen. Jos oli aivan ehjä ja muutenkin kaunis kala, rohkenen epäillä olevan niitä muutamanvuoden takaisia tarhakarkulaisia..

Vidle Re: Viimehetken kokemuksia Viannankoskelta?? (Viannankoski) 16.7. 2006, 22:28 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Sillä kirjolla oli kyllä pyrstö syöty osittain ja muutenkin aika poloisen olonen se oli..!

mattivehvilainen Re: Viimehetken kokemuksia Viannankoskelta?? (Viannankoski) 17.7. 2006, 11:03 Vastaa tähän viestiin Vastaa
No siinä tapaukessa harvinaisen pienen kirjon olet onnistunut narraamaan.. ;)

Vidle Re: Viimehetken kokemuksia Viannankoskelta?? (Viannankoski) 17.7. 2006, 16:36 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Niin kait..? Entäs kun uusimmassa erä-lehdessä(8-2006)lukee sivulla 19, että kirjolohella ei ole alamittaa..? pitääkö toi paikkaansa..? itse en ole ainakaan ennen moista kuullut..!

jhaverinen Re: Viimehetken kokemuksia Viannankoskelta?? (Viannankoski) 17.7. 2006, 17:47 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Vidle kirjoitti:
> Niin kait..? Entäs kun uusimmassa erä-lehdessä(8-2006)lukee sivulla
> 19, että kirjolohella ei ole alamittaa..? pitääkö toi paikkaansa..?
> itse en ole ainakaan ennen moista kuullut..!
>

Aika hyvin on ollut kalatapahtumia, kuitenkin. Olen lähipäivinä lähdössä käymään Viannankoskella. Perhoja täytyy vielä joitakin tässä väsätä mukaan.
Niin, ei minun mielestä (kalataloutta opiskelleena) kirjolohella ole varsinaista alamittaa. Kirjolohen lisääntyminenhän ei Suomen vesistöissä onnistu (muutamia poikkeushavaintoja lukuunottamatta), ja näin ollen kalat yleensä istutetaan onkikokoisina ("mitallisina"). Toki jossakin istutuserässä voi olla mukana joku poikkeuksellisen pieni yksilö tai sitten ne todella ovat matti vehviläisen mainitsemia laitoskarkulaisia. Näin ollen pienenkin kirjolohen voi pistää pussiin jos haluaa;) Toisaalta, kirjolohet ovat yleensä aika nopeasti kasvavia myös luonnonvesistöissä...

t.Jaakko

mattivehvilainen Re: Viimehetken kokemuksia Viannankoskelta?? (Viannankoski) 18.7. 2006, 10:01 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Kuten yllä jo mainittiinkin, varsinaista alamittaa ei ole. Toki joillekin joille on voitu säätää paikallinen alamitta, tämä käytäntö on kuitenkin melko harvinainen.

12 vastausta,   1 sivu   Aseta vahti Lisää vahti
Edellinen aihe Takaisin aiheisiin Seuraava aihe