Pisankoski

Keskustelut » Kalapaikat

Viimeisin viesti: 0971 2.7. 2007, 00:04

Uusi aihe Vastaa ketjuun
9 vastausta,   1 sivu   Aseta vahti Lisää vahti
Miqu Pisankoski 11.5. 2007, 18:25 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Moro kaikille! :D

Laitetaanpas tännekin tämmönen infopläjäys monille vähän tuntemattomammasta savolaisesta kalapaikasta eli Pisankoskesta. Pisankoskihan sijaitsee Juankosken kunnassa, noin 9km:n päässä Siilinjärvi-Nurmes-välisestä 75-valtatiestä ja Lastukoskesta,
Juankoskelle ja Nilsiään on molempiin matkaa n. 20km.

Tämän vuoden kirjolohi-istutukset aloitetaan ensi viikon maanantaina, ja jatkoa seuraa parin viikon välein viikolle 27 asti, sekä myöhemminkin niin kauan kuin vesitilanne ja lupatulot vain sallivat. Kirjolohen lisäksi Pisalta löytyy myös pienissä määrin taimenta, mutta varsinkin mitalliset ovat hyvin harvinaisia.

Pisankosken tämän vuoden lupahinnat ovat 15?/vuorokausi, 30?/2 viikkoa sekä 65?/kausi (1.5-31.4). Luvan ostanut saa käyttää venettä ilmaiseksi, mikäli se on vapaana. Luvanmyyjät, sallitut kalastusalueet, säännöt ja muut ohjeet sekä parhaat virtapaikat selviävät allaolevasta kalastusalueen kartasta, joka kannattaa tulostaa ohjeeksi itselleen. Samainen kartta löytyy myös parkkipaikan infotaululta ja niitä saa myös joiltakin luvanmyyjiltä.

Kannattaa huomioida, että rannalta kalastaminen ei ole sallittua joka paikassa, vaan alueella on määrätty rannaltakalastusalue, joka sijaitsee kalastusalueen keskivaiheilla molemmin puolin jokea. Takaheittotilaa löytyy reilusti parkkipaikan puoleiselta rannalta, toisella puolella on paikoin pusikkoa, ja heittäminen on hankalampaa, toki rullaamaan pystyy sieltä täältä.. Veneellä saa kalastaa joka paikassa, ja veden hieman laskettua monin paikoin pääsee myös kahlaamalla pelipaikoille. Maantiesillan yläpuolella sekä ns. alakoskella on myös pienet saaret, joilta saa kalastaa.

Laittelen myöhemmin lisää kuvia, ja vastailen mieluusti kysymyksiin, jos jollakin on niitä esittää. Ilmoittelen myös jatkossa istutuksista ja vesitilanteista yms. Tällä hetkellä vesi on melko korkealla, eikä kahlaamaan juuri pysty, kalastus on helpointa veneestä.


-Miikka Hanski, Pisankosken kalastustoimikunnan puheenjohtaja

040-5904734


Siinäpä muutama kuva Pisankosken tämän hetken tilanteesta. Kuten näkyy, vesi on korkealla ja koski hieman vaikealukuinen, mutta kunhan vesi vähän laskee, alkaa näyttämään paremmalta. Lopuksi vielä loppukesän pinturisaalista viime vuodelta.


Tunnetaan myös nimellä rannaltaheittopaikka. Hyvää ottialuetta, myös saaren toisella puolen löytyy usein kalaa. Tunnetaan myös nimellä rannaltaheittopaikka. Hyvää ottialuetta, myös saaren toisella puolen löytyy usein kalaa.
linnanvirta.jpg (151.4 KT)
Semmosta... Taustalla häämöttää ns. yläkoski ja Ala-Siikajärvi. Semmosta... Taustalla häämöttää ns. yläkoski ja Ala-Siikajärvi.
istutuspaikalta ylävirtaan.jpg (172.7 KT)
Maukasta kalapaikkaa, varsinkin niska ja vasen ranta. Maukasta kalapaikkaa, varsinkin niska ja vasen ranta.
maantiesillalta ylävirtaan.jpg (130.4 KT)
Siellä se koski on mutkan takana... Siellä se koski on mutkan takana...
sillalta alavirtaan.jpg (81.4 KT)
Kovasti virkeitä kaloja olivat, hyppyjä ja syöksyjä riitti. Kovasti virkeitä kaloja olivat, hyppyjä ja syöksyjä riitti.
pisankosken pinturisaalista.jpg (183.0 KT)
Miqu Re: Pisankoski 10.6. 2007, 14:15 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Nyt alkaa Pisalla kala ottamaan perhoonkin kunnolla, kannattaa käydä kokeilemassa varsinkin aamuvarahin ja illalla. Perus kirjoperhojen kuten liitsien lisäksi alkaa jo toimimaan pienemmätkin perhot, kuten huntupupat ja nymfit. Monilla kaloilla on myös näkynyt nymfiä sun muuta syönnöksissä, jotenkin tuntuu että jonkunverran enemmän kuin viime kaudella. Kalaa tuntuu olevan tasaisesti joka puolella kalastusaluetta, kuten yleensäkin Pisalla, ja vesitilannekin on varsin hyvä.

Juhannusviikolla lätkäytetään taas kalasatsi, normaalia isompi vieläpä.

Kalapäiväkirjan puolelta löytyy muuten pari kuvaa alakoskesta sekä yksi sillan yläpuolesta. Hieman on erinäköistä, kuin kuukausi sitten.

0971 Re: Pisankoski 10.6. 2007, 18:40 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Miqu kirjoitti:
> Nyt alkaa Pisalla kala ottamaan perhoonkin
>
>Onko tuo veneen käyttöaste kovin korkea jos esim. 04.00 kesäaamua aloittelee veneestä perholla kalastellen?? JOS veneen onnistuis jotenkin saamaan??

>Tuossa lastukoskella tullut kauan sitten kalasteltua liekö toimintaa vielä?? Silloin kuhaakin nousi iltasyönnökselle reippaasti koko 1-3kg perin tavallinen, eikös ne pääse pisankoskeenkin vuotjärveltä päin??

Kiitos vaan kuvista,rupes vapakäsi vipattamaan siihen malliin, että seuraaval mökkireissulla yritetään käydä katsastelemassa josko tuolta kalan löytäis??Miqu Re: Pisankoski 21.6. 2007, 18:35 Vastaa tähän viestiin Vastaa
0971 kirjoitti:
"Onko tuo veneen käyttöaste kovin korkea jos esim. 04.00 kesäaamua
aloittelee veneestä perholla kalastellen?? JOS veneen onnistuis
jotenkin saamaan??"

Riippuu ajankohdasta, jos istutuspäivänä tai muutama päivä sen jälkeen tulet, niin se voi olla käytössä, toki aamulla sen saa helpommin käyttöönsä. Muulloin se useimmiten vapaana, toki jos huonosti sattuu, niin se voi olla käytössäkin.
Tuohon veneen käyttöön pitää kysyä lupa veneen omistajalta Siiri Vartiaiselta. Se ei siis ole mikään yleisessä käytössä oleva paatti, vaan Siirin oma vene jota hän ystävällisesti lainailee kalamiehille.

Lastukoski on edelleen toiminnassa, muuta en sitten juuri sen nykytilasta tiedäkään, kun ei tule siellä käytyä... Kuhia kyllä löytynee edelleen, käsittääkseni Vuotjärven kuhakanta on varsin vahva, samoin Pisankosken yläpuolella olevan Ala-Siikajärven. Pisankoskellekin kuhat siis pääsee, ja silloin tällöin kuhia Pisalta nouseekin, yläkoskelta varsinkin.

0971 Re: Pisankoski 24.6. 2007, 16:51 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Miqu kirjoitti:
> Tuohon veneen käyttöön pitää kysyä lupa veneen omistajalta Siiri
> Vartiaiselta. Se ei siis ole mikään yleisessä käytössä oleva paatti,
> vaan Siirin oma vene jota hän ystävällisesti lainailee kalamiehille.

> Pisankoskellekin kuhat siis pääsee, ja silloin tällöin kuhia Pisalta
nouseekin, yläkoskelta varsinkin.

>Kiitosta vaan tiedosta!!

> Tulen ku kerkeen:),toki oma kumivenekin käytössä. Voisipa tuon raahata rannalle jos sopii moista käytellä? moottori käyttöinen,kun olis moinen viritys!
Ne karttatiedot ei muuten näkyny siinä ensimmäisen tiedotteen lopussa!??

Miqu Re: Pisankoski 25.6. 2007, 17:02 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Jaahas, näkyy se kartta unohtuneen... Noh, tuolta löytyy: http://www.perhokalastajat.net/keskustelu/download.php?id=6048


Kamloops Re: Pisankoski 25.6. 2007, 19:46 Vastaa tähän viestiin Vastaa
>
> > Tulen ku kerkeen:),toki oma kumivenekin käytössä. Voisipa tuon
> raahata rannalle jos sopii moista käytellä? moottori käyttöinen,kun
> olis moinen viritys!
> Ne karttatiedot ei muuten näkyny siinä ensimmäisen tiedotteen
> lopussa!??

Varohan sen kumiveneen kanssa,sillä pisankoskessa on pirun teräviä kiviä.
Mutta kalaa koskessa on paljon ja hyvällä syönnillä.

0971 Re: Pisankoski 26.6. 2007, 22:53 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Kamloops kirjoitti:
> >
> > > Tulen ku kerkeen:),toki oma kumivenekin käytössä. Voisipa tuon
> > raahata rannalle jos sopii moista käytellä? moottori
> käyttöinen,kun
> > olis moinen viritys!

> Varohan sen kumiveneen kanssa,sillä pisankoskessa on pirun teräviä
> kiviä.
> Mutta kalaa koskessa on paljon ja hyvällä syönnillä.

Noin vähä tarkemmin katsottuani suattaapi olla,jotta ranta heittelöksi männöö! Jääkööt sitte vaikka kalat veteen ja vene kuivalle maalle, mutta uimaan en kalojen takia ala;) Tulee rannaltakin jos tullakseen... kokemusta ainakin ja raitista ilmaa kaupanpäälle!

Kamloops Re: Pisankoski 27.6. 2007, 09:35 Vastaa tähän viestiin Vastaa
> Noin vähä tarkemmin katsottuani suattaapi olla,jotta ranta
> heittelöksi männöö! Jääkööt sitte vaikka kalat veteen ja vene
> kuivalle maalle, mutta uimaan en kalojen takia ala;) Tulee
> rannaltakin jos tullakseen... kokemusta ainakin ja raitista ilmaa
> kaupanpäälle!

No itse en ole koskaan pisankoskella venettä käyttänyt ja lähes aina on kalaa tullut.Eilen 3 kirreä pariin tuntiin ja muutama karkuutus.

0971 Re: Pisankoski 2.7. 2007, 00:04 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Kamloops kirjoitti

> No itse en ole koskaan pisankoskella venettä käyttänyt ja lähes aina
> on kalaa tullut.Eilen 3 kirreä pariin tuntiin ja muutama karkuutus.


>No niinpä tuli paikka testattua,säyneet ja hauet riesana, mutta löytyipä lohikalaakin! Yhden kirjolohen otin syömäkalaksi n.1,5kg erittäin pirteä pintaperhokala mahassa yllätys yllätys survarin
toukkaa eikä sitä normaalia natsan ja kivien yms.. sekotusta.

> Lainasin venettä ja kalastelin alueen yläkoskelta alakoskelle joista jälkimmäisessä taimenhavainto!

Vene yksityishenkilön hyvää hyvyyttään lainaama!??

>Olisikohan kohtuullista korvata kulumisesta aiheutuvat kustannukset?? esim. 2e luvankirjoituspalkkio Siirille per.lainaus, kala tms. hyvän tahdon ele ei varmaan ketään konkurssiin vie jos vähänkin arvostaa hyväntahtoista veneenlainaajaa?? ( tämä siis minun mielipide asiasta):)

9 vastausta,   1 sivu   Aseta vahti Lisää vahti
Edellinen aihe Takaisin aiheisiin Seuraava aihe