Hossan Lounatkoski

Keskustelut » Kalapaikat

Viimeisin viesti: jfk3000 30.6. 2007, 21:28

Uusi aihe Vastaa ketjuun
3 vastausta,   1 sivu   Aseta vahti Lisää vahti
PERHON HEITTÄJÄ Hossan Lounatkoski 17.6. 2007, 14:14 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Olen kalastellut Hossan kalapaikkoja jo monta vuotta, mutta en ole tutustunut vielä kyseiseen koskeen. Kerran kävin virveliä heittämässä niskalla, mutta ei se oikein huvittanut miljoonien hyttysten seurassa.

Nyt haluaisin kuulla teidän kokemuksia tästä koskesta ja muutenkin tietoa esim. käykö Hossan yhteislupa Lounatkoskeen, jolla saa kalastaa Iikoskella ja lammilla/järvillä?

Oliko näin, että jos Lounatkosken vuokrakämppä oli käytössä, niin koskella ei saa kalastaa ollenkaan. Korjatkaa jos olen väärässä.

PERHON HEITTÄJÄ Re: Hossan Lounatkoski 28.6. 2007, 10:20 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Vähäisten tietojeni perusteella, tämä paikka olisi ihan tutustumisen arvoinen, joten kertokaa kokemuksianne tästä koskesta. Kiitos.

jfk3000 Re: Hossan Lounatkoski 30.6. 2007, 21:20 Vastaa tähän viestiin Vastaa
PERHON HEITTÄJÄ kirjoitti:
> Vähäisten tietojeni perusteella, tämä paikka olisi ihan tutustumisen
> arvoinen, joten kertokaa kokemuksianne tästä koskesta. Kiitos.


Kuusi vuotta Hossassa käyneen voin jo kai kokemuksella sanoa että lounatkoski on alueen yksi hienoimmista paikoista, ei ehkä kalasaaliin takia vaan enemmänkin siitä syystä että jos lounatkosken mökissä majoittuu on pelipaikat ihan tarosalla. Tilanne on tänä vuonna muuttunut koska lounatkoski (ja iikoski) on muutettu talouskalastusalueeksi eli koskiin ei istuteta mitään ja enää lounatkoski ei kuulu mökin vuokraan "yksinoikeudella". Itselle se tarkoittaa sitä että majoittua voi jatkossa mihin mökkiin tahansa mutta lounatkoski varsinkin on harjusten takia joka vuosi pakko käydä. Tänä vuonna harrit oli hukassa mutta lounatkosken yläpuolella on vanha siltaraunio jossa hidas virta ja on aikaisemmin ollut tosi hyvä harjuspaikka. Siitä alaspäin on käytännössä kokonaan kalastettavaa aluetta. Alhaata päin katsottaessa oikealla on kapea uittoväylä joka varsinkin alaosasta on hyvää ottipaikkaa niin harjusten kuin taimenten suhteen. Itse lounatkoskesta olen havainnut kolme hyvää paikkaa. Sillan alta on saatu paljon taimenia, sillasta alas päin ennen mutkaa on myös hyvä pooli josta on viime kesältä esim. 39cm harjus. Sitten kosken loppuliuku on myös hyvä harjuspaikka mutta sinne nousee myös haukia eli harjukset pitää kelata rivakasti pois.

jfk3000 Re: Hossan Lounatkoski 30.6. 2007, 21:28 Vastaa tähän viestiin Vastaa
>> niin ja ne luvat. Hossan alueen lupa on 10€/vrk joka ei sisällä hossajokea, ja hossajoen lupa on 13€/vrk joka sisältää joen ja hossan alueen. Yli 3 vrk:n reissuilla viikon lupa tulee halvemmaksi.

3 vastausta,   1 sivu   Aseta vahti Lisää vahti
Edellinen aihe Takaisin aiheisiin Seuraava aihe