Salla

Keskustelut » Kalapaikat

Viimeisin viesti: Larski 11.6. 2010, 00:07

Uusi aihe Vastaa ketjuun
3 vastausta,   1 sivu   Aseta vahti Lisää vahti
Larski Salla 9.6. 2010, 12:12 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Moi!

Mitkä ovat mielestänne parhaimmat kalapaikat Sallassa? Olen itse käynyt Tuntsajoella ja Naruskajoella, mutta ei ole kalaa kovin hyvin tullut. Voi olla että kala ei vain ole ollut syönnillä, upean näköisiä paikkoja kyllä ovat.
Olisiko teillä antaa joitain hyviä vinkkejä muista hyvistä kalapaikoista Sallassa? Pikkujokia olisi kiva käydä kokeilemassa, mutta miksei myös isompiakin koskia.

Kiitos vastauksesta etukäteen!

Larski Re: Salla 10.6. 2010, 09:27 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Jaa taidanko olla ainut joka kalastelee täällä pohjoisessa päin =)
no kirjoitanpa kuitenkin eilisestä kokemuksesta, jos joku vaikka hyötyisi tästä.

Käväsin eilen Ruuhijoella, pikkuinen ja matala joki, kulkee päätien vieressä, mittaa joella taitaa olla muutamia kilometrejä. Melko paljon risukkoa ja puustoa, mutta kyllä niitä heittopaikkoja löytyy.
Pienuudestaan huolimatta todella hyvä kalapaikka, kun osaa kalastaa oikeista paikoista. Nakkelin pintaperhoa joen syviin poteroihin ja siellä sitä elämää olikin. Miltei toistakymmentä harjusta, joista 3-4 melkein mitan täyttäviä, ja napsahti yksi 25cm tammukkakin.
Kalastelin n. kilometrin mittaisen pätkän, ois sitä voinu pidemmällekin mennä.

stupe10 Re: Salla 10.6. 2010, 10:44 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Kyllähän siellä kalastettavaa on!Pitäisi itse jaksaa kartalta katsoa joku joki ja lähteä sinne.Täällä länsi-Suomessa se ei niin helppoa ole,kun tietää jokaisen joen jotka täällä kulkee.Eikös se Savinajoki ole Sallan suunnalla?.
Kireitä siimoja!

Tuomas

Larski Re: Salla 11.6. 2010, 00:07 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Onha tuota karttaa kateltu jo melkolailla ja kyllä niitä jokia siellä on vaikka jokaiselle oma =)
Tänään kävästiin Onkamojoella ja sieltähä tuli uus oma henk.koht ennätysharri, miltei 50cm ja varmaankin sitä kiloa lähenteli painoltaan.
Savinajoki on Sallassa päin, n. 30-40km Kuusamoa kohti, tuli viime vuonna sielläkin käytyä. Ihan hieno joki vaikka piti aluksi n. 2km kävellä ennenkuin päästin joelle, voi olla että valittiin vaan huono lähtöpaikka =)

3 vastausta,   1 sivu   Aseta vahti Lisää vahti
Edellinen aihe Takaisin aiheisiin Seuraava aihe