Kitkaa

Keskustelut » Kalapaikat

Viimeisin viesti: JTrout 15.8. 2011, 18:26

Uusi aihe Vastaa ketjuun
2 vastausta,   1 sivu   Aseta vahti Lisää vahti
JTrout Kitkaa 5.8. 2011, 10:32 Vastaa tähän viestiin Vastaa
No nyt on sitten viimein lyöty Kitkajoen reissu lukkoon. Tarkoituksena on lähteä elokuun lopussa paanajärveläisen perään ja asiaan perehtymättömänä haluaisin kysyä muutamia neuvoja paikan paremmin tuntevilta. Joen itsessään tunnen kohtuullisen hyvin, mutta aikaisemmilla reissuilla kalastus on rajoittunut lähinnä harjuksen pyyntiin välineiden keveydestä johtuen.

1) Perukkeen valintaan vaikuttaa toki käytettävä perho, mutta minkä vahvuista piuhaa minimissään suosittelisitte?
2) Ajankohta huomioiden, onko upposiimoille mitään käyttöä vai riittääkö vastaavat perukkeet?
3) Suunnitelmissa on todennäköisesti jonnekin Päähkänän tienoille leiriytyminen ja lähivesien kalastaminen; liikkuuko alueella elokuun lopussa yleensä kuinka paljon kierroksen kiertäjiä/kalamiehiä? Vai suosittelisitteko suoralta kädeltä jotain toista paikkaa puhtaasti kalansaannin kannalta?
4) Vapaamuotoisia vinkkejä perhoista/kalastustekniikoista/ottipaikoista tms.

Kiitos jo etukäteen ;)

Omenapora Re: Kitkaa 13.8. 2011, 20:11 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Moro! JTrout

Itse olen tulossa samaan aikaan Kuusamoon muutaman kaverin kanssa. Pari vuotta takaperin olin myös maisemissa, katsastettiin, jyrävä, Kuusinki jokea ja Oulankaa. Taimen oli tiukassa ja keli oli kuumaa. Jyrävällä pääsimme heittämään yhden yön aivan rauhassa. Olimme keskenämme. Ei kalaa, muutamaa ahventa lukuun ottamatta. Pari pintakäyntiä huomattiin, ja kuukkelit pitivät meille seuraa.

1)Minimissään laadukasta 0,30mm Esim stroft ABR
2)Taimen tulee kutemaan ja käyttäytyy kuulemma kuin nousu lohet, eli ei syö. Perho pitäisi vissiin saada nokan eteen jotta alkaisi himot heräillä. Mutta kala käy välissä pinnassa. Ota uppoava kärki, ja vaikka intteri siima niin voit välissä napata kärjen veke jos ei natssaa.
3)En ole aivan varma mutta voisin kuvitella että taimen on jo aika ylhäällä tuohon aikaan. Päähkänään on matkaa, itse en ole koskaan siellä asti käynyt. Kalaahan voi olla vaikka missä, tuohon aikaan aikaan saattaa olla jyrävä aika täynnä ja kierroksessa 10 äijää on jo tarpeeksi.
4)Oletko lukenut siilasmaankillan foorumia? Sieltä löytyy jos jonkun näköistä. Ja perhosta sen verran että, oletko koskaan miettinyt mikä perho pelittää taimenelle silloin kun et tiedä mitä laittaa siiman päähän roikkumaan? White marabou mudler, toimii takuu varmasti joka joella. Pojat kovasti käyttävät myös tummia lohiperhoja ja ruskea sävytteisiä. Ei se aina perhosta ole kiinni, avointa mieltä.

Nämä olivat ainoastaan minun mielipiteitä, jos jollakulla on parempia ehdotuksia niin kertokaa nyt hyvät ihmiset meillekkin. Ette tekään ole kaikkea itse oppineet, joku teitä on joskus neuvonut. Turkanen sentään, se jaettu tieto ei ole menetettyä tietoa.
Mutta JTroutille hyvää kitkan reissua ja jos Kitkalla törmätään niin yleensä matkassa on myös neuvoa antavaa. :)


JTrout Re: Kitkaa 15.8. 2011, 18:26 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Kiitos vinkeistä ja kireitä! ;)

2 vastausta,   1 sivu   Aseta vahti Lisää vahti
Edellinen aihe Takaisin aiheisiin Seuraava aihe