Kaitsajoki 2012 (Kaitsajoki)

Keskustelut » Kalapaikat

Viimeisin viesti: metukka 27.6. 2013, 10:17

Uusi aihe Vastaa ketjuun
3 vastausta,   1 sivu   Aseta vahti Lisää vahti
Karsia Abu Kaitsajoki 2012 (Kaitsajoki) 2.4. 2013, 10:55 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Heinäkuussa 2012 telttailtiin Kaitsajärven rannalla muutamia päiviä ja samalla kalasteltiin vähän. Pajukko ei mielestäni ollut niin paha kuin oli etukäteen peloteltu. Hyvin pystyi rannoilta kalastamaan mutta kelluntarengas oli plussaa.

Tässä ote reissun viimeisestä illasta:

Vettä oli tihkuttanut lähes koko päivän. Seilasin kelluntarenkaalla järven kivikkojen välejä läpi mitään sieltä löytämättä. Päätin lähteä laskemaan renkaalla järveltä jokea hieman alaspäin. Järven jälkeen väylä on syvä ja menee todella lähellä rantaa. Siinä kohtaa ranta on pajukkoinen ja vaikea kalastettava rannalta kun kahlaamaankaan ei pääse syvään väylään.

Annoin kunnolla siimaa ulos ja lähdin laskemaan jokea alaspäin leikaten väylää siksakki-tyyliin. Käännyin ympäri ennen kuin joki haarautuu ja mataloituu ja lähtin vetämään samaa siksakkia ylävirtaan. Melkein heti kun siima oli suoristunut U-käännöksen jälkeen alkoi tapahtua!!

Iso harri oli kiinni ja hyppi kuin viimeistä päivää (ja oli muuten viimeinen), taisin laskea housuuni muutaman touhutipan kun näin kalan hyppäävän ensimmäisen kerran. Se oli iso!!

Pitkän väsytyksen ja monen hypyn jälkeen sain kalan lopulta haaviin. Kummisetä, jolta lainasin rengasta sanoi että kunhan kelluntarenkaan 22 tuuman mitta-asteikko tulee täyteen niin on ennätyskala. Haavissa mutkalla kala oli helposti ainakin 20 tuumaa.

Kala talteen mittausta odottamaan ja järvelle vielä heittelemään. Järven puolelta tuli vielä 51cm harri. Se näytti pieneltä kalalaukussa edellisen vieressä.

Lähdin leiripaikalle perkaamaan kalat ja ottamaan kaatoryyppyjä, koska joka tapauksessa oma harriennätys olisi nyt rikkoutunut. Odottelin kanssakalastajia, jotka olivat kävelleet joen yläjuoksulle. Edelleen satoi vettä kun mittamiehet saapuivat ja mittanauha näytti tasan 55cm. Kaatoryypyt tekivät sen, että valokuvan ottaminen unohtui ja ainoa kuva kalasta on seuraavana aamuna suolassa vietetyn yön jälkeen.

Katsotaan jos saan kuvan tänne jotenkin lisättyä.

Karsia Abu Re: Kaitsajoki 2012 (Kaitsajoki) 2.4. 2013, 11:10 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Lähtöpäivänä otettu kuva.

orrevju Re: Kaitsajoki 2012 (Kaitsajoki) 17.6. 2013, 14:30 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Karsia Abu kirjoitti:
> Lähtöpäivänä otettu kuva.
Vielä 13 vrk pääsyyn paratiisiin joko polttelee.

metukka Re: Kaitsajoki 2012 (Kaitsajoki) 27.6. 2013, 10:17 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Kaitsan lötkyt, täältä tullaan uudestaan. Sunnuntai-ilta ollaan pelipaikoilla

3 vastausta,   1 sivu   Aseta vahti Lisää vahti
Edellinen aihe Takaisin aiheisiin Seuraava aihe