Pöyrisjärven seutu?

Keskustelut » Kalapaikat

Viimeisin viesti: henkka 23.5. 2002, 16:24

Uusi aihe Vastaa ketjuun
3 vastausta,   1 sivu   Aseta vahti Lisää vahti
niko84 Pöyrisjärven seutu? 21.5. 2002, 11:57 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Ollaan kaverin kanssa suunnittelemassa kesän kalareissua lappiin.
Ajattelin kysyä, että onko kellään kokemuksia tai tietoa Pöyrisjärvestä tai Pöyrisjoesta? Olen kuullut että sieltä tulis kalaa... Onko muita mahdollisia hyviä erämaisia, hyviä kalapaikkoja?

Henkka Re: Pöyrisjärven seutu? 22.5. 2002, 11:59 Vastaa tähän viestiin Vastaa

Pöyrisjärvi aika hankala kalastaa rannalta käsin, koska rannat matalat tosi pitkältä matkalta, mutta maisemat hienot. Joesta ja ympäristön lammista tuli ainakin viime heinäkuussa harjusta aivan loistavati! Joella kalastus onnistuu hyvin rannalta, mutta jos aikoo kalastaa jokea pidemmältä matkalta kanootti on mukava laite siirtymisiin.

niko84 Re: Pöyrisjärven seutu? 23.5. 2002, 10:14 Vastaa tähän viestiin Vastaa
minkälainen matka itse pöyrisjoelle on patikoida? meneekö sinne minkäänlaisia polkuja tai reittejä? meinasin vaan että minkälainen muonavarustus täytyy olla. mitkä olivat ottiperhoja? jos saa kysyä...

henkka Re: Pöyrisjärven seutu? 23.5. 2002, 16:24 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Näkkälän kylästä porojärven autiotuvalle taitaa tulla karkeasti noin 25 km ja siitä vielä joelle järven rantaa pitkin about 5 kilsaa. Patikoida voi mönkijä-/maastoautouraa pitkin tuvalle asti. Autiotuvalle saa myös kuljetuksia (kannattaa ottaa yhteyttä vaikka esim. eräopas Samuli Näkkälään, netistä pitäis löytyä kotisivut). Harrille kelpasi ihan ne perusperhot eli red tag, zulut, march brown, kuulapääpupat ja tummat pinturit. Jos aiotte kalastella lampia niin lotto-lippa hakkaa kyllä perhovehkeet. Retkikeitin ehottomasti messiin, polttopuita kun siellä ei juurikaan ole. Kannatta lukea netistä Arto Kojon stoori kyseisestä paikasta ja toukokuu 2000 Metsästys ja Kalastus lehdessä on myös juttua pöyrisjoesta. Me melottiin koko joki alas, mutta kalastuksen kannalta (parhaiten saalista) parasta on joen ylin kolmannes, alempana kalastetaan ilmeisesti enemmän.

3 vastausta,   1 sivu   Aseta vahti Lisää vahti
Edellinen aihe Takaisin aiheisiin Seuraava aihe