Jaalan Sonnanjoki

Keskustelut » Kalapaikat

Viimeisin viesti: Vieras 4.7. 2011, 23:20

Uusi aihe Vastaa ketjuun
5 vastausta,   1 sivu   Aseta vahti Lisää vahti
uskonsa menettänyt Jaalan Sonnanjoki 14.6. 2002, 13:32 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Ihan uteliaisuuttani tiedustelen, onko joku saanut Sonnanjoelta yli 40 cm mittaisen taimenen? Minä vuonna? Itse sain pelkkää 10- 20 cm tod.näk. tänä keväänä istutettua...
Rannat ovat kauniisti sanottuna toivotonta pöheikköä ja vesi toisaalta taas niin kirkasta ja matalaa, että kahlaaminen karkottaa saaliin nopeammin kuin ehdit sanoa "kala". Pitäisi ilmeisesti olla ammattilainen, liikkua kuin aave ja rullata/hyppyyttää jollain #3 luokan vavalla keskeltä puskaa?
Sinänsä kaunista seutua...ketokaa positiivisia kokemuksia Sonnanjoelta, etten (hyvää?) mestaa (turhaan?) tuomitsisi...vika varmaankin on minussa, onhan?

fly72 Re: Jaalan Sonnanjoki 1.8. 2002, 08:43 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Moro, vastaus tulee nyt vähän myöhässä mutta pare kai myöhään kuin ei milloinkaan... Sonnanjoki on kyllä vaikea muttei mahdoton, tekniikat ja pelipaikkojen tuntemus ja TUURI ratkaisevat paljon ja kai tuolla oikealla ajanjohdallakin on merkitystä... Jos vielä olet tulossa Sonnalle kalaan niin kokeileppa larvastusta (esim Hydrolarvatus) ihan pohjan tuntumassa ja ei sovi unohtaa tinselin tehoa varsinkaan alkukaudesta... Itse harjoittelin Sonnalla 2 kesää ennenkuin alkoi mainittavia tuloksia tulla, tämän kesän saldo 51 taimenta 20- 47 cm. ja muutamia harreja joista suurin 31 cm. näistä n.90% larvoilla... jos heräilee kysymyksiä , ajatuksia yms niin mailaa

Ystävällisin terveisin Riku Jokinen

riku_jokinen@hotmail.com

uskonsa menettänyt Re: Jaalan Sonnanjoki 10.8. 2002, 18:05 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Kiitos kommenteista!

Minulle on useammaltakin taholta vakuutettu,että kyllä niitä täysmittaisia taimenia siellä Sonnanjoella ihan oikeasti on. Tämän vuoksi olen sittemmin käynyt uudestaan useampaankin otteeseen... Hellävaraisesti, ilman väsytystä ja haavitusta irtipäästetyt ovat edelleen alamittaisia olleet, mutta yksi fisu oli kyydeistä päätellen jo hyvän kokoinen, iski kuulapäiseen pheasant tailiin, tein omasta mielestäni oikeaoppisen vastaiskun mutta irti se vaan jotenkin itsensä vempuloi (painui vesikasvillisuuden joukkoon ja sinne jäi, perhon se tosin antoi minun pitää)

Se on edelleen sanottava, että Sonnanjoki on julma opettaja, se ei tunarointia ymmärrä, eikä liiemmin rohkaisuja jakele...

Eikä sinne todellakaan kannata mennä aurinkoisena päivänä kun ilman lämpötila lähenee kiehumispistettä...

Kuten sanottu, kiitos kommenteista, käyn ostamassa ärrältä muutaman bissen ja alan väsätä larvoja!

saqqa Re: Jaalan Sonnanjoki 29.8. 2002, 20:38 Vastaa tähän viestiin Vastaa
no ei ne aina pysy :) paikasta en tiedä mitään mutta pienen vinkin voin antaa... jos vaan mahollista ettei muita kalastajia häirihe niin kalasta ylävirtaan päin... kalat ei huomaa nii helposti ja varsinki streameri ylävirtaan heitettynä ärsyttää tanelin aika mukavasti ottamaan. ainakin itellä on toi taktiikka toiminu :)

SepiSipuli Re: Jaalan Sonnanjoki 25.6. 2011, 14:40 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Minkäslainen on vesitilanne tällä hetkelle sonnalla?

Heinäkuun puoleenväliin sijoittuis reissu tänne. Taitaa olla aika matalalla vedet tuohon aikaan ?

Vieras Re: Jaalan Sonnanjoki 4.7. 2011, 23:20 Vastaa tähän viestiin Vastaa
> Heinäkuun puoleenväliin sijoittuis reissu tänne. Taitaa olla aika
> matalalla vedet tuohon aikaan ?
Surkea! Suosittelen valitsemaan toisen kalapaikan.. Kalojen ruokahalut minimaaliset ja elvytys kestaa tosi kauan. Kokemusta on.

5 vastausta,   1 sivu   Aseta vahti Lisää vahti
Edellinen aihe Takaisin aiheisiin Seuraava aihe