Hammonoja (Hammonjoki)

Keskustelut » Kalapaikat

Viimeisin viesti: saqqa 29.8. 2002, 20:29

Uusi aihe Vastaa ketjuun
2 vastausta,   1 sivu   Aseta vahti Lisää vahti
oivoi Hammonoja (Hammonjoki) 8.8. 2002, 21:42 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Käytyäni Hammonjoella (-ojalla) 8/2002, voin vain todeta seuraavaa:

- Luvanmyynti Hammonojalle edellä mainittuna ajankohtana on mielestäni verrattavissa lähes petokseen, koska lupaa (8 euroa/vrk) ostaessaan henkilö kuvittelee, että ko. kohteessa on mahdollista kalastaa. Todellisuudessa tämä on käytännöllisesti katsottuna mahdotonta.

- Niinkutsuttu ylävirta on syvyydeltään n. 3 cm -30 cm syvää (silmämääräinen arvio), siltarummun "hotspot" oli se syvin kohta...

- Leveys on esim. Kalapaikka.netissä kuvattua luokkaa, tosin siten, että suurin osa on sitä 2-3 m leveää kohtaa ja ehkä hakemalla voi löytää yli 5 m leveän kohdan. Tätäkin leveämpi kohta löytyy. Siinä ei saa kalastaa.

- Leveydelläkään ei tosin ole merkitystä, jos oja on rehevöitynyt kalastuskelvottomaksi yli 90% leveydeltään (silmämääräinen arvio).

- Se että alaosaa ei ole raivattu, tarkoittaa konkreettisesti sitä, että pahimmillaan puita on kaatunut ojan yli tiheämmin kuin 10 m välein. Jokainen voi kuvitella kuinka käy, jos tällaisessa kohdassa täysmittainen lohikala nappaa (kaikki alle 0.50 perukkeet sanovat "naps" kun kala menee parin puun alta).

- Keväällä varsinkin tulvan aikaan Hammonoja on varmasti joki. Tätä en kuitenkaan henkilökohtaisesti tule ikinä varmistamaan. Oli laitimmainen kerta kun edes harkitsen em. kohteeseen menemistä.

- Jos joku tykkää Hammonojasta, turha kommentoida ainakaan minun takiani, en aio klikata kohtaa "Hammonjoki" tai siihen liittyvää materiaalia enää ikinä.

pietu Re: Hammonoja (Hammonjoki) 28.8. 2002, 22:09 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Kommentoinpa kuitenkin, vaikka et materiaalia katsoisikaan. Olen kalastanut hammolla 4 vuotta säännöllisesti, joten kokemusta on hieman. Hammo on erittäin haastava puropaikka, ja yleensä se jakaa mielipiteet jyrkästi kahtia. Joessa on todellakin hyvin kalaa, mutta kalastaa täytyy varsinkin kirkkaan veden aikaan ääriimmäisen varovasti, jottei pelästyttäisi kaloja. Puronieriöitä on joskus vaivaksi asti, tosin tahtovat yleensä olla pieniä. Lisäksi harria, taimenta ja kirjolohta löytyy tasaisesti pitkin aluetta. Mainitsit hammon keskimääräiseksi syvyydeksi 3-30cm.. esimerkiksi puusillan alapuolisessa montussa on vettä parisen metriä, ja alueelta löytyy muitakin syviä monttuja. Hammonjoella on erittäin helppo polttaa päreensä, sitä en kiellä. Mutta kun malttaa kalastaa rauhallisesti ja oppii tuntemaan sen metkut ja ottipaikat, niin kalaa tulee kyllä varsin hyvin. Lisäksi yksi hyvä seikka tällaisella veden lämmöllä on se, että hammon vesi on lähdevettä, ja helteilläkin viileää joten kalat pysyvät aktiivisina. Vesikasvillisuus on toki ongelma ala-osalla, ja jos veedenottamo tulee niin joki uhkaa kasvaa paikoin umpeen. Mutta vesikasvit tarjoavat kaloille myös paljon suojapaikkoja. Itse olen viihtynyt hammolla mainiosti jo 4 vuotta ja tulen viihtymään vielä pitkään jos vedenottamoa ei tule. Hammonjoki sopii purokalastuksesta pitäville, suurta virtaa odottavat voivat suunnata kulkunsa muualle. Hammonjoella on mielestäni etelä-suomen mittapuun mukaan hyvät mahdollisuudet kalastaa hyönteisjäljitelmillä luonnossa kasvaneita lohikaloja.

saqqa Re: Hammonoja (Hammonjoki) 29.8. 2002, 20:29 Vastaa tähän viestiin Vastaa
paikastahan en tidä mitään mutta jos jossain sanotaan kyseisen joen leveydeksi 5m niin ekaa kertaa en ainakaan lähde kokeilemaan edes heinäkuussa... oon itekki käyny kopasemassa matalan veden aikaan muutamia pikkupuroja eikä se helppoo oo kertaakaan ollu mut aina sieltä joku monttu löytyy missä vois kala oleskella :) seuran koski kuuluu tähän samaan kategoriaan mutta sieltä löytyy matalallakin vedellä mitallisia kaloja (ainaki viimeks elokuun alussa oli ku kävin ei vaan itellä :) et ei manata näitä paikkoja sinne pimeinpään ihan samantien :)

2 vastausta,   1 sivu   Aseta vahti Lisää vahti
Edellinen aihe Takaisin aiheisiin Seuraava aihe