Viroon perhostelemaan!

Keskustelut » Kalapaikat

Viimeisin viesti: spey 12.1. 2003, 21:19

Uusi aihe Vastaa ketjuun
3 vastausta,   1 sivu   Aseta vahti Lisää vahti
mattivehvilainen Viroon perhostelemaan! 10.1. 2003, 16:02 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Onko kukaan käyny perhokalastamassa/kalastamassa Virossa? Kiinnostuksen kohteena olisivat virtaavat vedet ja taimenet. Onkohan (veikkaan että on) taimenta? Jos joku tietää asiasta tarkemmin, niin mitenkäköhän yleinen kala mahtanee siellä olla? Entä harjus (koskee samat kysymyksen kuin taimentakin?

spey Re: Viroon perhostelemaan! 10.1. 2003, 22:57 Vastaa tähän viestiin Vastaa
EN ole virossa käynyt mutta latviassa olen vieraillut muutamana vuotena peräkkäin gauja-joella.Joki on rehevien laaksojen keskellä ja riista-ja kalamaita on vaikka kuinka.Useimmat tuon laaksoalueen joet ovat varsin savipitoisia mutta joukossa on myös sorakankaiden läpi virtaavia ginin kirkkaita pintaperhoparatiiseja.Kaloina oli harjusta ja erittäin vähän taimenta.Perhot ovat pieniä (22 larvat),johtuen matalista virroista ja kirkkaista vesistä.Netin kautta ei kovin kummoista kuvaa saa mutta jos löydät jonkun osoitteen jollekkin henkilölle niin kysymyksiä kannattaa asettaa.Koko tuo maa-alue on varsin matalaa laaksoa jotenka voimakkaat kosket ovat hieman erikoisia.
Eläminen ja kalastaminen on edullista.270m2 maatila maksaa n10 000 euroa jotenka kesä mökin saa kohtuudella.Paikallisista saa hyvän vartian vuodeksi 200 eurolla ;).

mattivehvilainen Re: Viroon perhostelemaan! 11.1. 2003, 13:23 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Minkä kokoisia ne harjukset olivat?

spey Re: Viroon perhostelemaan! 12.1. 2003, 21:19 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Niiden takia ei sinne kannata lähteä.Suurimmat oli 40cm ja keskikoko oli n.30cm.Se ympäristö jossa kalastus tapahtuu on kuitenkin käymisen arvoinen.Kalastus luvat olivat puoli ilmaisia ja paikkoja oli runsaasti.

3 vastausta,   1 sivu   Aseta vahti Lisää vahti
Edellinen aihe Takaisin aiheisiin Seuraava aihe