Laskuvarjohäkiläinen korento

Keskustelut » Swap

Viimeisin viesti: Jokke 24.1. 2002, 12:00

Uusi aihe Vastaa ketjuun
4 vastausta,   1 sivu   Aseta vahti Lisää vahti
Onni Laskuvarjohäkiläinen korento 16.1. 2002, 13:35 Vastaa tähän viestiin Vastaa

Onpa hienon näköinen perho!

Onko alustavia kokemuksia miten se kelluu ja laskeutuuko nätisti "oikeinpäin" heitettäessä?

Onni

Jokke Re: Laskuvarjohäkiläinen korento 16.1. 2002, 14:35 Vastaa tähän viestiin Vastaa
>Onko alustavia kokemuksia miten se kelluu ja laskeutuuko nätisti
>"oikeinpäin" heitettäessä?

No perskules, eipä ole vielä ehtinyt kokeilemaan kun ensimmäiset sidoin tuossa joulukuussa eikä ole vielä tullut sitä perhonheittohallia rakennettua. ;) Sen verran sitä kokeilin että olohuoneen lattialle vaimon suureksi riemuksi sidontapöydän äärestä heittelin. Näkyi suhtkoht hyvin oikeinpäin laskeutuvan.

Luulisi kelluvan ihan ok. Tämä tosin riippuu varmastikin suuresti laskuvarjohäkilässä käytettävän niskan laadusta. Mitä jäykemmät siikaset, sen parempi. Pitänee seuraavaksi alkaa johonkin ämpäriin sitä perhoa alkaa nakkelemaan...

--
Jokke

Reiska Re: Laskuvarjohäkiläinen korento 17.1. 2002, 12:44 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Käytin melkolailla samanlaista perhoa viimekesänä mm. karkkilassa ja kokemäenjoella nakkilankoskilla. (Sidoin tuon takaruumiin greplasta, mutta olemukseltaan tuo on samanlainen.) Kalaakin olen tuolla saanut esim. nakkilassa juhannuksen tienoilla osuin aamutuimaan koskelle jossa oli pinnasta ahkerasti syöviä taimenia. Ensimmäinen heistä erehtyi perhoon pienen niskan kohdalta. Perho vettyi ja oli kärsineen näköinen, mutta uuttakaan ei ollut vielä sillä reissulla, joten jatkoin samalla ja taas tärskähti. Tällä kertaa rajussa virrassa jossa perho tuskin edes pinnalla pysyi vaan uiskenteli pintakalvon alapuolella. Tuon perhon muoto on kuitenkin sen verran passeli, että jos kalat ovat korentoja syömässä ei tätä voi mitenkään ohittaa vaikkei uinti/perho olisikaan ihan kohdillaan.

Kössi Re: Laskuvarjohäkiläinen korento 18.1. 2002, 09:51 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Olen samantyyppistä kokeillut Tengeliöjoella. Kelluvuus ja laskeutuminen oli hyvä, tosin runkohöyhen oli käsitelty Aquasurella eikä lakalla, ja häkilään sipaistu DABBI rasvaa.

Jokke Re: Laskuvarjohäkiläinen korento 24.1. 2002, 12:00 Vastaa tähän viestiin Vastaa
No nii. Olivat sitten pistäneet fly Fishing & fly Tying-lehden sivuille yksityiskohtaiset ohjeet notta miten tuo Jörgensen-tyylinen perho ihan oikeasti sidotaan. Seurattuasi ao.linkkiä valitse navigaatiopalkista "Patterns" ja "21st Century Parachute Dry fly". Jopa alkaa ns. lyyli kirjoittamaan.

http://www.flyfishing-and-flytying.co.uk/

--
Jokke

4 vastausta,   1 sivu   Aseta vahti Lisää vahti
Edellinen aihe Takaisin aiheisiin Seuraava aihe