Helmikuun perhot näkyvillä

Keskustelut » Swap

Viimeisin viesti: Kössi 8.3. 2002, 08:44

Uusi aihe Vastaa ketjuun
5 vastausta,   1 sivu   Aseta vahti Lisää vahti
MNi
[Ylläpito]
Helmikuun perhot näkyvillä 18.2. 2002, 21:40 Vastaa tähän viestiin Vastaa

Moi,

Helmikuun perhot on nyt näkyvillä ( http://perhorasia.com/Misc/Swap2002.thtml ). Parista puuttuu kuva, mutta ne on tulossa pikaisesti.

Kommentteja perhoista saa heittää.

--
MNi

Kare Re: Helmikuun perhot näkyvillä 19.2. 2002, 19:02 Vastaa tähän viestiin Vastaa
kysyisin millä kuvat on otettu ja onko tausta valkoinen ja miten valaistus on suoritettu. Kuvat ovat ihan jees, joten ihan oppimielessä kyselen.

Aksu
[Ylläpito]
Re: Helmikuun perhot näkyvillä 19.2. 2002, 21:12 Vastaa tähän viestiin Vastaa
"Kare" <kare.lappalainen@pp.inet.fi> kirjoitti:
>kysyisin millä kuvat on otettu ja onko tausta valkoinen ja miten
>valaistus on suoritettu. Kuvat ovat ihan jees, joten ihan
>oppimielessä kyselen.

Terve,

En ollut kuvaamassa helmikuun perhoja, mutta luulenpa että pojat ovat käyttänee samoja välineitä kuin ennenkin, joten tuskin erehdyn kovinkaan paljoa.

Eli kamera on Sonyn digikamera ja pikseleitä aparaatissa on muistaakseni noin 3,3 miljoonaa. Uusimmissa kuvissa taustalla on ihan tavallinen paperi jonka päälle perho on laitettu. Paperin väriä on vaihdeltu riippuen kuvattavan perhon väreistä, mutta yleisimmin ollaan käytetty valkoista tai vaaleansinistä paperia.

Parhaimman kuvaustuloksen kannalta olisi hyvä jos lisävaloa olisi saatavilla reilusti eri suunnilta. Tällöin saadaan ikävät varjot pois kuvasta, eikä salamavaloa tarvitsisi käyttää. Kuitenkin olemme paremman puutteessa joutuneet käyttämään pöytälamppua tai muuta vastaavaa. Ekoissa kuvissa taidettiin kokeilla jopa heijastaa piirtoheitimestä lisää valoa ;)

Pöytälappujen pienen tehon vuoksi olemme käyttäneet lisänä salamavaloa. Lopuksi MNi on hiukan muokannut kuvia vielä koneella, mutta tuota kuvankäsittelyohjelman nimeä en muista.

Axu

MNi
[Ylläpito]
Re: Helmikuun perhot näkyvillä 19.2. 2002, 22:08 Vastaa tähän viestiin Vastaa

Aki selittikin asioita, mutta helmikuun perhoissa kuvauksessa ei käytetty salamaa, kun käytössä oli salama ja pari lamppua. Hieman liikaa harmautta silti jäi, mutta koko ajan paranee. Ja uusi kamerakin on tulossa, niin ehkä parempia kuvia sillä osaa ottaa, kun saa rauhassa tutkia. Ei vanhassakaan kyllä mitään vikaa ole, mutta kun ei ole oma, niin ei samalla tavalla osaa käyttää.

Taustana on tavallista paperia tai sinertävää tapettia. Voisi tässä joskus viritellä kuvausta varten lasi levyn, jonka päälle perhot laittaisi, niin saisi vielä paremmin varjot pois. Vaikka on varjotkin joskus ihan tyylikkäitä ja tuo syvyyttä kuviin.

Kuvauksen jälkeen kuvat menee photoshopin läpi, jossa kuvat rajataan ja vähän säädetään tasoja.

Jalusta on ehdottomasti paras hankinta perhojen kuvaukseen. Tai varmasti kuvauksessa noin yleensäkin.

--
MNi

MNi
[Ylläpito]
Re: Helmikuun perhot näkyvillä 20.2. 2002, 21:58 Vastaa tähän viestiin Vastaa
MNi kirjoitti:
>
>Moi,
>
>Helmikuun perhot on nyt näkyvillä (
>http://perhorasia.com/Misc/Swap2002.thtml ). Parista puuttuu kuva,
>mutta ne on tulossa pikaisesti.

Puuttuneet kuvat on nyt lisätty näkyviin.

--
MNi

Kössi Re: Helmikuun perhot näkyvillä 8.3. 2002, 08:44 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Täytyy tähänkin vähän otaa kantaa. Itse olen joskus jonkun kuvan ottaut vaihtelevalla menestyksellä, mutta neuvoa olen kysynyt perhojen kuvaukseen aikamoiselta pro hemmolta eli Hans Weillenmannilta http://www.danica.com/flytier/index.html
Käykääpä katsomassa. Tietysti hänellä on kuvaus vehket vimosen päälle. Pari hyvää tipsiä vapaasti suomennettuna, vaalean sininen on hyvä tausta väri ja tausta jonkin verran kuvattavan kohteen taakse, perho penkiin tms. alustaan kiinni. Valoa mielelllään haja ,mutta esim loisteputki lukulamppukin käy, ylhäältä päin tai ylä etuviistosta eikä salamaa tarvita. Vot kyllä rupeaa laatu paranemaan.

5 vastausta,   1 sivu   Aseta vahti Lisää vahti
Edellinen aihe Takaisin aiheisiin Seuraava aihe