Tulva perhot

Keskustelut » Swap

Viimeisin viesti: MNi 12.8. 2003, 20:03

Uusi aihe Vastaa ketjuun
5 vastausta,   1 sivu   Aseta vahti Lisää vahti
Kössi Tulva perhot 29.5. 2002, 08:50 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Tutkiskelin swap osaston tulvaperho tarjontaa, näytti siltä että kokeanveden aikaan luotto perhoksi nouse leech tyyppiset sidokdet, itse olen niitä myös tällöin köäyttänyt hyvällä menestyksellä. Samoin on laita risukoppien legenda nimeltä leadhead esimerkiksi. Koetetaanpa vähän herättää keskustelua swapin tiimoilta muutenkin.

MNi
[Ylläpito]
Re: Tulva perhot 29.5. 2002, 12:59 Vastaa tähän viestiin Vastaa

Viikonloppuna ja ensi viikolla tulvaperhosidokset pääsevät testaukseen Kuhmon vesille, tosin tulvatilanteesta ei ole tarkempaa tietoa. Jokainen kuitenkin veteen pääsee joka tapauksessa.

Kokemuksesta uskoisin, että leechit toimivat tuolla hyvin, mutta risukopilla voisi kuvitella harjusta ehkä tulevan. Keväällä ei ole kuitenkaan harria pahemmin saatu, mutta johtunee osin taidoista ja osin perhovalinnoista. Ei harri kuitenkaan isoihin streamereihin niin hyvin ota.

--
MNi

Reiman Re: Tulva perhot 29.5. 2002, 15:13 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Lueskelin jotain vanhaa erälehteä, jossa testailtiin uutuus vieheitä vuodelle ?? ja yksi kaupallinen leechkin oli eksynyt joukkoon. Testaajien kommenteissa oli, että kyseinen kapistus otettiin aina viimeisenä oljenkortena käyttöön ja silti saalis taisi nousta joukon suurimmaksi. Tämä taitaa monella olla tapana. Ensin koitetaan saada kalaa klassisesti ja taitavilla jäljitelmillä ja kun tuska nousee liian suureksi kaivetaan Leech esiin.

Kössi Re: Tulva perhot 30.5. 2002, 08:07 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Näinhän se taitaa olla yleensä, mutta takaperoisesta luontestani johtuen aloitan aina kalastuksen mustalla pitkään 10 koukkuun sidotulla kuulapäisellä siivekkäällä leechillä :). Tästä on sitten helppoa laajentaa repertuaaria. Perintetähän täytyy kunnioittaa, ja jotain kaavoja elämäänsä kehittää ;).

harriv Re: Tulva perhot 30.5. 2002, 11:45 Vastaa tähän viestiin Vastaa
On näköjään moni päätynyt samaan johtopäätökseen "yleisperhosta". Merikarvialla tulva aikaan jopa hauki nappasi punaiseen kuulapää liitsiin. Ja viime sunnuntaina Vanhankaupunginkoskella valkeata kuulapäätä vietiin lähes joka heitolla (jos ei ollut pohjassa) valitettavasti vain särkikalojen ja taimenen penikoiden toimesta. Langinkoskella taas keltainen antoi kirren....

MNi
[Ylläpito]
Re: Tulva perhot 31.5. 2002, 10:10 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Kössi kirjoitti:
>Näinhän se taitaa olla yleensä, mutta takaperoisesta luontestani
>johtuen aloitan aina kalastuksen mustalla pitkään 10 koukkuun
>sidotulla kuulapäisellä siivekkäällä leechillä :). Tästä on sitten

Itse kanssa (liiankin) helposti tulee sidottua siimaan jokin streameri, vaikkapa Kuhmo Special ( http://perhorasia.com/Fly/Fly.thtml?flyID=10 ). Varmasti henkisesti helppoa laittaa jokin perho, millä on joskus kaloja saanut siiman päähän.

Tosin viime kesänä Lapin reissulla en parin ekan päivän jälkeen streamereita käyttänyt, koska ajattelin, että hyvä muillakin oppia kalastamaan. Kunnon kalat jäi saamatta, mutta oppi ainakin pupalla ja pinturilla kalastamaan paremmin.

Varsinkin pinturit yllättivät. Oli aika uskomatonta miten rikkonaisesta vedestä harrit tulivat perhon hakemaan, jos sen sai vain kellumaan. Kova virta ja valkoiset pärskeet eivät paljoa kaloja haitanneet, jos välissä pieni hieman tasaisempi aukko oli.

--
MNi


5 vastausta,   1 sivu   Aseta vahti Lisää vahti
Edellinen aihe Takaisin aiheisiin Seuraava aihe