Perhojen luokittelu

Keskustelut » Risut, ruusut ja kehitys

Viimeisin viesti: Jurppa 28.11. 2004, 10:49

Uusi aihe Vastaa ketjuun
4 vastausta,   1 sivu   Aseta vahti Lisää vahti
admin
[Perhorasia.fi]
Perhojen luokittelu 26.11. 2004, 23:09 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Nyt kun hetken aikaa on perhojen hyväksyntää pyöritetty tiukennetuilla kriteereillä ja laajemmalla moderaattorijoukolla, niin olisi kiva saada palautetta miten homma on toiminut. Mikä on nyt hyvää perhojen osalta ja mikä mättää? Onko linja oikea vai mitä parannuksia siihen tekisit?

Ja muutenkin perhosysteemin osalta voi antaa kehitysideoita, jos sellaisia mielessä on. Keskitytään tässä ketjussa vain perho-osioon, muut ideat voi laittaa omiin ketjuihinsa.

Anna siis rakentavaa palautetta, mielellämme niitä kuuntelemme ja pyrimme muokkaamaan saittia palautteen mukaan.

kjmakela Re: Royal Wulff 26.11. 2004, 23:09 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Ei riitä, että on hyvä sitoja pitää olla myös ammattikuvaaja?????? Ollaankos menossa liian pitkälle tuon tason noston kanssa??? Kyllä tuo kuvan perho on ihan kalastavan näköinen, mutta pitääkö sen yltää sidonnallisesti PRO:n tasolle ennenkuin kelpaa. Ihmeelisesti tuo vaatimustaso vaihtelee Teillä tuomareilla.
Tulihan vuodatettua.

[Muokattu 26.11.2004, 23:16]
[Siirsin tämän viestin tuolta perhokommenteista, kyseinen perho meni uudelleen harkintaan - admin]
VisaK. Re: Royal Wulff 27.11. 2004, 09:12 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Samaa mieltä tuon ammattikuvaaja-homman kanssa. Ei kai sitä voi perhoja tuomita kehitysrasiaan esim. sen takia, että on vaikka saanut joululahjaksi vanhemmilta sukan kameran, jolla ei yksinkertaisesti vain saa tarkkoja kuvia!?!? Mitä vikaa on esim. tässä perhossa muutakuin että kuva on hieman sumea: http://perhorasia.fi/Fly/Fly.thtml?flyID=6773 Kyllä ainakin minä pystyn tuon kuvan perusteella arvioimaan täysin perhon sidontajäljen.

Ja varsinkin jos oikeasta perhorasiasta ei vielä(kään) löydy samanlaista perhoa, joka on kehitysrasiaan joutunut ja jonka kuvan perusteella pystyy kuitenkin kommenttia antamaan, ja sidontajälki olisi hyvää. En ymmärrä... Sitäpaitsi jos jollain kameralla ei saa makrolla hyvää kuvaa ilman lisäzoomausta, niin miten voisi ikinä saada tarkkaa kuvaa esim. tästä, jossa tarvii lisäzoomausta: http://perhorasia.fi/Fly/Fly.thtml?flyID=6702

Ehkä hieman liian tiukat kriteerit...

Jermoni Re: Royal Wulff 27.11. 2004, 23:21 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Kirjoitan nyt ihan suoraan mitä ajattelen tästä ns. "tason nostosta".

Ensinnäkin, hyvät luokittelijat (joka olen itsekkin), katsokaa sidosta, älkää taustaa! Luonnonvalkoisenkin erottaa valkoiselta taustalta, kyllä siitä näkee millainen se sidos on. Sen valokuvan ei tarvitse olla mikään 13.7 megapixelin kameralla otettu, kunhan siitä saa selvän niin se on hyvä. Jos ei yhtään millään näe, että millainen perho on, niin lähettää vaikka perhon laittajalle sähköpostia, että ota parempi kuva, mutta ei tarvitse jokaisen kuvan olla täydellinen! Itse en haluaisi nähdä enää selityksiä kehitysrasiaan joutumisesta tyyliin "Kuva on huono" "ylivalottunut kuva" tai mitään kuvaan liittyvää, se ei liity perhoon millään tavalla. Valokuvaus saitit on erikseen. Toki on hyvä huomauttaa että kuva on hieman sumea, tai vastaavaa, mutta ei riitä perusteluksi kehitysrasiaan että kuva on hiukka sumea jos siitä jonkun selvän saa. Vaikka olisi miten hyvä sidos tahansa niin näkyypä joutuvan kehitysrasiaan nekin, syynä on aina KUVA.

Toinen seikka on perhojen tason nosto, siinäkin on menty hiukka liian pitkälle. Jos perho on hyvin sidottu, ei suuria virheitä ja se on kalastava, niin se on tarpeeksi hyvä oikeaan perhorasiaan, vai mitä? Tason noston jälkeen kehitysrasiaan joutui siksi, jos pyrstö on perhossa neljännesmillin liikaa vasemmalla, tai että silkkirungossa on pieni muhkura. Ei käy! Se kalastaa silti, perhorasian sidosten ei ole aina pakko olla niinkuin jonkun suomenmestarin tekemiä, se on hyvä jos se kalastaa ja on kohtuullisen siististi sidottu! Toki showperhotkin hyväksytään, mutta siinä taas katsotaan sidoslaatua, ei kalastavuutta. Kisaperhot ja kalastusperhot erikseen, arvon luokittelijat ja admin!

Terveisin, Jermoni.

Ps. Maalaisjärki on käyttökelpoista.

Jurppa Re: Royal Wulff 28.11. 2004, 10:49 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Jermoni kirjoitti:
> Toinen seikka on perhojen tason nosto, siinäkin on menty hiukka liian
> pitkälle. Jos perho on hyvin sidottu, ei suuria virheitä ja se on
> kalastava, niin se on tarpeeksi hyvä oikeaan perhorasiaan, vai mitä?

Itse ihan samaa mieltä. Kehitysrasiaan on joutunut paljon taitavasti sidottuja perhoja jotka varmasti kalastaakin! Ja nyt kun tänne on alkanut tulla näitä pro-sitojien perhoja(ovat kyllä ihan omaa luokkaansa), tuntuu että vain täydellisillä mittasuhteilla sidotut levysiipiset lohiperhot päästetään oikean rasian puolelle! Mielestäni oikean rasian puolelle on päässyt ennen tavallisilla kalastusperhoilla, eikä suomenmestaruustason lohiperhoilla.

On tämä tavallaan ihan hyvä juttu, mutta vähän turhankin tiukkaa tämä jaottelu.

Ja älkää jakako perhoja kuvien perusteella!!

4 vastausta,   1 sivu   Aseta vahti Lisää vahti
Edellinen aihe Takaisin aiheisiin Seuraava aihe