Kehitysperhojen näkyvyys

Keskustelut » Risut, ruusut ja kehitys

Viimeisin viesti: Norther 3.3. 2005, 17:53

Uusi aihe Vastaa ketjuun
18 vastausta,   1 sivu   Aseta vahti Lisää vahti
Tatuu Kehitysperhojen näkyvyys 8.2. 2005, 16:42 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Kuinka moni katselee kehitysperhoja? Itse juuri huomasin, että en ole katsonut niitä pitkään aikaan. Johtunee kai siitä, että niitä ei satu silmään, kun sijaitsevat tuolla alareunassa.
Ei ole tainnut kovin moni muukaan katsoa, kun niihin on laitettu niin vähän kommentteja. Mutta "Päivänperhot" saavat reilusti kommentteja, vaikka mielestäni kehitysperhot niitä enemmän tarvitsevat.

Eli olisiko Teidän mielestänne kehitysperhojen paikkaa parannettava? Mielestäni ne voisi nostaa, vaikka tuohon vasempaan reunaan, mutta ylös. Mikä olisi hyvä paikka Teidän mielestänne?

Kommentoikaa ja kertokaa mielipiteenne. Kaikki ajatukset ovat tervetulleita.

HUOM! Tämä viesti ei ole suunnattu vain ylläpidolle vaan myös käyttäjille, joten rohkeasti mielipiteitänne kirjoittamaan.

Jurppa Re: Kehitysperhojen näkyvyys 8.2. 2005, 16:50 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Itse ainakin katson myös kehitysperhot. Silti olet Tatuu oikeassa että ylemmäksi voisi laittaa niin ne huomaisi helpommin.

juuso_h Re: Kehitysperhojen näkyvyys 8.2. 2005, 19:35 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Sanoisin myös asiani samoin sanoin kuin Jurppa ;)

Norther Re: Kehitysperhojen näkyvyys 8.2. 2005, 20:47 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Itse olen juuri lisännyt perhoja ja ne ovat joutuneet kehitysrasiaan. Harmittavan vähän on tullut kommentteja; http://perhorasia.fi/Fly/Fly.thtml?flyID=8209
Ei mitään ole kommentoitu. :( Ja arvosanoja olisi myös kiva saada helpommin, sillä harvoilla kehitysperhoilla edes on arvosanaa, koska niitä ei äänestetä. Nykyään päivän perhot saavat arvosanan jopa muutamassa tunnissa. Kysyisin kuinka monta arvosanaa riittää, että päivän perholle tulee arvosana, entäs kehitysperho? Oli hyvä idea avata tälläinen keskustelu. Lisää vaan mielipiteitä. Mielestäni Tatuu on oikeassa. Kehitysperhot saavat aivan liian vähän huomiota. Ehkä niiden pitäisi saada arvosana helpommin? Kehitysperhot tarvitsevat kommentteja. Esim jotkut aloittelijat haluavat tietää mitä heidän kannattaisi muuttaa/parantaa. Kiitos tästä aiheesta.

niku Re: Kehitysperhojen näkyvyys 9.2. 2005, 15:18 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Itsekkin olen samaa mieltä, että kehitysperhoja pitäisi nostaa ylemmäs!!

liitsinlilluttaja Re: Kehitysperhojen näkyvyys 10.2. 2005, 16:01 Vastaa tähän viestiin Vastaa
niku kirjoitti:
> Itsekkin olen samaa mieltä, että kehitysperhoja pitäisi nostaa
> ylemmäs!!


SAMAA MIELTÄ!!!!!

Niksaa Re: Kehitysperhojen näkyvyys 13.2. 2005, 23:25 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Tullut kans tämä asia mieleen useita kertoja en ole vaan tänne ehtinyt sitä postaamaan :) En tiedä onko tuo ongelma silti tuossa missä kehitysrasia sijaitsee, ei ainakaan itselläni itse kyllä kattelen kehitysrasiaa actiivisesti aina kun sivustoa selaan ongelmani on ainakin tuo että en ole omasta mielestä tarpeeksi kokenut antamaan rakentavaa palautetta perhoista :)

Moukku Re: Kehitysperhojen näkyvyys 14.2. 2005, 11:00 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Niksaa kirjoitti:
> Tullut kans tämä asia mieleen useita kertoja en ole vaan tänne
> ehtinyt sitä postaamaan :) En tiedä onko tuo ongelma silti tuossa
> missä kehitysrasia sijaitsee, ei ainakaan itselläni itse kyllä
> kattelen kehitysrasiaa actiivisesti aina kun sivustoa selaan
> ongelmani on ainakin tuo että en ole omasta mielestä tarpeeksi
> kokenut antamaan rakentavaa palautetta perhoista :)
----------------------------------------------------------------

Tällä palstalla ei ole kuin muutamia sellaisia sitojia jotka voivat rehellisesti sanoa OSAAVANSA sitoa perhoja. Saatikka sitten antaa asiantuntevia tai kokemukseen perustuvia kommentteja.
Sellainen 1-4 vuoden sidontakokemus ei juurikaan ole mitään, oli sitten perhoja sidottu siinä ajassa vaikka satatuhatta.

Se millaisia pisteitä tai numeroita palstalla olevat perhot saavat eivät merkitse yhtään mitään siinä vaiheessa kun se laitetaan siiman päähän kalastamaan.
Täällä on sellaisiakin perhoja jotka ovat vain sidottu jotain kalalajia varten, mutta se mihin sen kalastavuus perustuu ei selviä mistään, koska perho ei ole ikinä ollut edes vedessä.

Parempi kehitellä 2-4 hyvää perhoa, kuin sitoa 15 täysin kalastavuuden mihinkään perustavia perhoja.

Jokainen joka antaa jotain arvosanoja täällä oleville perhoille tulisi kokeilla kyseistä perhoa kalastustilanteessa erilaisissa olosuhteissä, sitten voisi antaa pisteitä. Nyt pisteet tulevat ULKÖNÄÖN PERUSTEELLA, ei kalastavuuden tai toimivuuden.

Larvaaja Re: Kehitysperhojen näkyvyys 14.2. 2005, 12:54 Vastaa tähän viestiin Vastaa
> Sellainen 1-4 vuoden sidontakokemus ei juurikaan ole mitään, oli
> sitten perhoja sidottu siinä ajassa vaikka satatuhatta.
No onpa noita Mustadin kisojakin voittanut henkilö joka sitonut vain tuon ajan...eli meinaan Skandinavian Openia...
Ei se määrä vaan laatu!

> Parempi kehitellä 2-4 hyvää perhoa, kuin sitoa 15 täysin
> kalastavuuden mihinkään perustavia perhoja.
??? siis, mita sina sanoa ???

> Nyt pisteet tulevat ULKÖNÄÖN PERUSTEELLA, ei kalastavuuden tai
> toimivuuden.
Miten voit kalastavuuden perusteella arvostella?
Toiset kalastaa gininkirkkaissa vesissä ja toiset taas savivellissä.... (erilainen perho kumpaankin...)
Toiset tajuaa mitä jäljitellään ja ottavat oikeain perhon oikeaan aikaan ja saavat kalaa, toiset vain karvoja ja koukkuja ulkoiluttavat...(toimii kun oikeaan aikaan uittaa, ei toimi jos väärässä paikassa väärään aikaan)

Jos tuonne listaan jotain perhoja laitellaan niin tietysti ne ulkonäön perusteella arvostellaan, kokenut sitojahan näkee perhon ilman kuvaakin silmissään...kunhan se resepti on järjellisesti kirjoitettu.

Moukku Re: Kehitysperhojen näkyvyys 14.2. 2005, 13:03 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Juuri niin, mikään perho ei toimi kaikissa paikoissa. Taidat itse olla aika kokenut kalastaja, joko on 4 vuotta perhokalastusta täynnä ?

Sidonta ei ole vain sitomista, se on luonnon tutkimista, erilaisten hyönteisten tarkastelua ja niiden kehitysvaiheiden tuntemista. Vuodenaikojen vaikutusten määrittelemistä veden eliöiden kehitykseen ja näkymiseen.
Erilaisten olosuhteiden kuten valon ja veden lämmön vaikutuksen tutkimista sekä itse eliön liikkumisen tuntemista.

Kaikki nämä kuuluvat todellisen perhonsitojan tuntomerkkeihin.

Fantasiaperhoja sitoo kuka hyvänsä. Se ei ole temppu eikä mikään. Malttia kun on niin syntyy lähes millainen luomus vain, toinen asia on se että tuleeko sillä ikinä mitään kalaa.

Se missä kalastetaan ei ratkaise sitä millä kalastetaan, se ratkaisee mitä veden eläviä pyritään imitoimaan ja mitä kehitysvaihetta. Se onko vesi kirkasta vai savista on vasta toinen kysymys. Vai meinaatko että kaloilla on eri ruokavalio kirkkaassa ja sameassa vedessä ?

Larvaaja Re: Kehitysperhojen näkyvyys 14.2. 2005, 13:38 Vastaa tähän viestiin Vastaa
>Juuri niin, mikään perho ei toimi kaikissa paikoissa.

Sori olin väärässä, kaksikin "perhoa" toimii aivan missävain.
Leech ja Supertinseli, mutta noita en perhoiksi laske.

>Taidat itse olla aika kokenut kalastaja, joko on 4 vuotta >perhokalastusta täynnä ?

Olen kalastanut perholla kohta 19 vuotta. Kauanko sinä?

>Sidonta ei ole vain sitomista, se on luonnon tutkimista, erilaisten >hyönteisten tarkastelua ja niiden kehitysvaiheiden tuntemista.
>Vuodenaikojen vaikutusten määrittelemistä veden eliöiden kehitykseen >ja näkymiseen. Erilaisten olosuhteiden kuten valon ja veden lämmön >vaikutuksen tutkimista sekä itse eliön liikkumisen tuntemista.
>Kaikki nämä kuuluvat todellisen perhonsitojan tuntomerkkeihin.

On hienoa että pystyt noin helposti erottamaan oikean sitojan ja väärässä olevan sitojan. Yleistäminen helpottaa itselle monimutkaisten asoiden jäsentelyä ihmisen pienessä päässä.
Todellinen perhonsitoja paneutuu sidontaan eikä rehvastele turhalla nippelitiedolla, tai puhu pelkästään latinaan sitoessaan.

>Se missä kalastetaan ei ratkaise sitä millä kalastetaan, se ratkaisee >mitä veden eläviä pyritään imitoimaan ja mitä kehitysvaihetta.

Ensimmäiseksi kyllä katsotaan MISSÄ kalastetaan, sehän määrää MILLÄ kalastetaan....vai etkai sinäkään nyt sentään ala Keski-Suomalaisessa kulttuurikoskessa heinäsirkalla kalastamaan? (vallan mainio jossain muualla) Vaikka kuinka sitä tahtoisit jäljitellä ja olisit sen hyppimistä seurannut nurmikolla.

>Se onko vesi kirkasta vai savista on vasta toinen kysymys. Vai >meinaatko että kaloilla on eri ruokavalio kirkkaassa ja sameassa >vedessä ?

Sameassa voi olla aikasen turhaa lillutella jotain oliivia kun taasen vaikkapa erittäin kirkkaassa vedessä se pinkki tai kirkkaan keltainen marabou mokkula ei ola viisas veto.
Kirkkaassa=puhtaassa vedessä on varmaankin erilainen eliöstö kuin tuossa vellissä?
Luulisi että tuo olisi ollut sinulle selvää kun olet pitkällisen kalastajan urasi aikana jo kirjoituksesi mukaan syvällisesti tutustunut luontoon, eliöstöön, valoon, lämpötiloihin ja muihin vaikuttaviin asioihin. Ei kannata unohtaa vaikkapa sitä vettä missä ne ötöt oleilee....sekin vaikuttaa.

[Muokattu 14.2.2005, 17:04]
[Editoitu - FlySam]
Aloittelva_lohisuti Re: Kehitysperhojen näkyvyys 15.2. 2005, 08:10 Vastaa tähän viestiin Vastaa
No, kuten tästä viestiketjusta on huomattu, niin onneksi meillä on täällä maailmanluokan sitoja (sellaiseksi hän taitaa itseään luulla), nimittäin "moukku".

Ensinnäkin nuo moukun kommentit ovat niin huvittavia, että hui hai. Täältäkin sivustolta löytyy kourallinen maailman pahaita sitojia, jotka ovat menestyneet kansainvälisissä kisoissa mainiosti niittäen Suomelle lisää tunnettavuutta perhonsidonnan saralla. Lisäksi täältä löytyy kaksi kourallista Suomen huipputason sitojia. Taitaa olla MM-mitalistejakin ainakin yli puolen kymmentä kipaletta.

Lisäksi löytyy iso joukko taitoa, jotka eivät ole kuitenkaan osallistuneet näihin kisoihin. Olkoot moukku taidoiltaan kuinka hyvä tahansa, niin silti aivan asiattomia nuo sinun kommentit. En tiedä mistä olet noin katkeroitunut, kun tulet tuollaisia "totuuksia" laukomaan.

Ja tämähän on suomailaisten sitojien sivusto. Tarvitseeko tämän olla sitten jokin maailmanluokan gurujen keskustelupalsta, - no ei todellakaan. Käsitykseni mukaan sivuston tarkoitus on koota suomalaisia perhonsitojia samaan paikkaan ja toimia julkaisukanavana uusille ja vanhoille luomuksille.

Ja Moukun mukaan vain sidonta-ajan vuodet kertovat kaiken, ja pah sanon minä. Väitteesi voidaan kumota ihan tältäkin sivustolta löytyvin esimerkein. Mikä mittari muuten se aika on? Jos olet kalastanut 20 vuotta perholla, ja käyt 2 kertaa kesässä kalassa, niin silloinhan sinulla on kokemusta 40 reissulta. Jotkin vuoden sitoneet ovat saattaneet hankkia jo saman kokemuksen. No tämä oli hieman provosoiva esimerkki, mutta kuitenkin.

Taitaa olla joillekkin hieman kova "pala" myöntää, että nuoret porskuttavat joistakin ohi. Sille ei voi mitään. Tämä evoluutio kun tekee temppunsa :) Tässä hieman omaa näkemystäni tilanteesta.

Mitä noihin kehitysperhoihin tulee, niin mielestäni arvosanat voisi ottaa vaikka pois. En ainakaan kannata sitä, että arvosanat tulisivat helpommin näkyviin, kuten aikaisemmin on ehdotettu. Tämän argumentoin siten, että siinä tulee perhon lisääjälle vain paha mieli. K-rasian perhothan ovat nykyisellä "arvoasteikolla" sieltä haitarin alapäästä, kuten tietty on luonnollista. Mielestäni esim. 4,5 alkavat arvosanat saattavat pahoittaa lisääjän mielen, joten sítäkö tässä nyt haetaan?

Jermoni Re: Kehitysperhojen näkyvyys 15.2. 2005, 17:16 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Ei se ratkaise että onko sitonu 3v vai 25v, toki kokemus tuo varmuutta, mutta suurin kehitys tapahtuu kolmen ekan vuoden aikana. Toiset sitoo perhoja ihmissilmälle, toiset kalalle, toiset sitoo tyyliin "kunhan ois vaan rasia täynnä", toiset tyyliin "kunhan ois laadukkaita ja kauniita sidokset". Sidonta-aktiivisuus vaikuttaa hyvin paljon, jos sidot 25v:ssa pelkästään tyyliin kerran parissa kuukaudessa, ei siinä kehity. Jos sidot 2kk:ssa joka päivä, tai lähes joka päivä, niin kauan että tulos miellyttää omaa silmää, niin monta sidosta että sidokset näyttävät kauniilta, tapahtuu erittäin nopeaa kehitystä. Turha tulla sanomaan että kolmessa vuodessa ei opi vaikka sitoisi satatuhatta perhoa, se on paskapuhetta. Alkaa mennä tämäkin keskustelu "titaanien taisteluksi" mutta jos tähän jotain asiallistakin tietoa sais mukaan niin ehkä keskustelu muuttuu paremmaksi.
Eli ihan sama sidotko 25v vai 3v, harjoitus tekee mestarin ja voin hyvällä omallatunnolla ja kokemuksella sanoa sen.

Koskimies Re: Kehitysperhojen näkyvyys 16.2. 2005, 14:38 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Joo samaa mielt et pitäisi nostaa ylemmäs noita kehitys perhoja et nekin huomattais!

Zalmon Re: Kehitysperhojen näkyvyys 1.3. 2005, 12:58 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Mua on kanssa alkanut hiukan kiusaamaan tuo kehitysperhojen sijaitseminen tuolla vasemmassa laidassa. Niihin ei tule enää kommentteja ja ne vaan tulee ja menee siellä.
Vaihetaan kehitysperhojen ja "parempien" perhojen paikkaa, niin alkaisi toimimaan. Muutenkin tuohon "parempien" perhojen osioon ei enää oikeastaan tule muuta kuin lohiperhoja. Samat jannut kehuu toisiaan käytännössä samoilla sanoilla. Skriptiin voisi hyvin laitaa valmiin vastauksen: "Hieno perho. Mistä hankit viidakkokukon?" Paina tästä, niin viestisi talletetaan.
Ne lohiperhot voisi melkein laittaa suoraan sínne pronurkkaan ja meidän tavallisien tallaajien ei tarvitsisi saada sanoa siihen mitään. Keskustelupuolella voisi linkittäöä siihen kuvaan ja kysyä jos kysyttävää on.
Ei siinä, esim. Visan perhojen evoluutiota on ollut kiva seurata sivusilmällä, mutta ei niitäkään loputtomiin, tai oikeastaan, pelkästään niitä jaksa pitkään katsella.
Kiteytys ja motto: Estradi nuorille ja kehitystä vaativille.


Niksaa Re: Kehitysperhojen näkyvyys 2.3. 2005, 23:23 Vastaa tähän viestiin Vastaa
En tiedä onko ketään muu huomannut tuossa kehitysrasiassa sellasta että kaikki perhot eivät tule tuonne kehitysrasiaan järjestyksessä (ylhäältä-alaspäin) vaan jotkut uudet kehitysrasian perhot hyppäävät pari päivää vanhojen perhojen taakse jonka seurauksena joutuvat nopeammin pois etusivulta jonka takia myös kommentit jäävät saamatta. admin voisi tarkistaa vähän mikä mättää vai mättääkö mulla jonkin :P

J-P Re: Kehitysperhojen näkyvyys 2.3. 2005, 23:58 Vastaa tähän viestiin Vastaa
olen itsekin huomannut saman...

eräjorma Re: Kehitysperhojen näkyvyys 3.3. 2005, 16:38 Vastaa tähän viestiin Vastaa
huomattu on .....

Norther Re: Kehitysperhojen näkyvyys 3.3. 2005, 17:53 Vastaa tähän viestiin Vastaa
Indeed. Samalla linjalla mennään.

18 vastausta,   1 sivu   Aseta vahti Lisää vahti
Edellinen aihe Takaisin aiheisiin Seuraava aihe